Kafayı yemek üzereyim, ev çöp poşetiyle doldu

jeehan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2017
2.452
1.792
133
Hanımlar selam

Malum uyuz olmuştuk. Halıları yıkamaya verdik ve geldiği gibi ayrı bi yere koyduk. Hepimiz wilkinson pomadı sürüp bekliyoruz. Kıfayetleri vs yıkayıp çöp poşetlerine koyduk. Evi süpürüyoruz sürekli, dolapları sirkeli suyla sildik ama gitmiyor.

Kendimi çok kötü hissediyorum hiç bitmeyecek gibi. Kaşınmak ayrı evin durumu ayrı moralimi bozuyor. Bu ev nasıl arınacak.

Once hastalığın bitmesine odaklanın bitince evi temizler bir de eve temiz bir boya yaparsanız hiç bir şey kalmaz inşallah

Once hastalığın bitmesine odaklanın bitince evi temizler bir de eve temiz bir boya yaparsanız hiç bir şey kalmaz inşallah

Ya ama evden bulaşmaz mı tekrar bize. Kısır döngü gibi yani kremi sürdün eski nevresimin olduğu yatağa yattın hooop baştan gibi olmaz mı

Geçmiş olsun Allah kolaylık versin, okurken bile çok üzüldüm
Eşyalardan geçer mi bilmiyorum ama yatak yorgan kıyafetler iyi yıkanmalı, oralarda yaşıyor diye biliyorum
Allah tez zamanda kurtarsın

Geçmiş olsun Allah kolaylık versin, okurken bile çok üzüldüm
Eşyalardan geçer mi bilmiyorum ama yatak yorgan kıyafetler iyi yıkanmalı, oralarda yaşıyor diye biliyorum
Allah tez zamanda kurtarsın

Umarım teşekkür ederim

Geçmiş olsun. Benim rahmetli babanem olmuştu; o yıl evi badana yaptırmıstı bizimkiler siz düşünün artık.

Yatağı yorganı çok iyi temizlemek, evi badana yaptırmak gerek. Kıyafetleri, nevresimleri yüksek ısıda yıkamak gerek. Ay çok geçmiş olsun

İspirtolu bi karisim vardi sanirim su ile seyreltip yorganlari yastiklari spreyliyosun
Uyuz içinmiydi hatirlayamadim ama sonucta mikrop kirar
Çay ağaci yaği veya lavanta yaği veya karanfil ve okaliptus yağlariyla boraks karbonat sirkeli karisim yapiyosun heryere sikiyosun
Ölçüleri tam bilmiyorum netten bakabilirsin
Bende uyuz konusu açmiştim ama değilmişim baya bi araştirmistim

Oturduğunuz koltuklarida hergün dezenfekte etmelisiniz hergün nevresim değisimi yapilmali yorganlara sprey kolonya vb sıkmalısıniz
Halilar zaten supurmeyle gitmez yani sürekli spreylemelisiniz
Nettede bununla ilgili ilaçlar var galiba
Böcek ilaci gibi bir bakin isterseniz

Geçen sene kardeşime yurtta bir arkadaşından bulaşmış ondan da bana geçti. Dermatolog dahil kimse uyuz demedi. Alerji olabilir vs diye geçiştirdiler. Gerçekten de uyuz gibi de tam değildi. Aynı yatakta eşime bulaşmadı. Tünel gibi beyazlıklar da oluşmadı. Tek belirtisi sıcakta koltukaltı, kasık, gögüs bölgesinde kaşıntıydı. Aile hekimi uyuzun farklı türü olabilir diye Kwellada verdi. 2 hafta losyonu kullandım. Sadece nevresim takımlarını, havluları ve kıyafetleri 60 ve 90 derecede yıkadım. Bu keremle çok kolay geçti. Bence bütün evi öyle hunharca temizlemeye gerek yok ortak kullanılan havlu kıyafet vs gibi parçalardan daha kolay geçiyor. Eşime yataktan geçmemişti ama bana aynı kıyafetten bulaşmıştır. Belki bana bulaşan farklı bir türüdür o yüzden koltuk ve halıları temizleme me gerek yoktu aşırı bulaşıcı değildi

Önce evi boyatıp herşeyi yıkayacaksınız hatta imkan varsa koltukları ya yenileyin ya kaplatın

Uyuz geçirmiş biri olarak diyorum uyuz insandan geçer duvarlara kapılara yapışmaz. Zaten çok uzun sürecek birşey değildir en uzununu ben geçirdiğime eminim. Defne yaprağı kaynatir banyo suyuna katardim çok iyi geliyor kaşıntı için bilin isterim. Bu kadar abartılı yaşamayın lütfen herkese geçmez zaten bu hastalık ayrıca kısır döngü olup tekrar bulaşmaz . OKB hastası olmadan kurtulursunuz umarım. Lütfen büyütüp evi boyatma işine girmeyin cidden gerek yok . Geçirdim yüz kişilik bir yerde sadece on kişi olduk kalan hiç kimseye dokunsakta geçmedi aynı evi yurdu kullandığımız halde geçmedi eşyadan geçmiyor zaten. Geçmiş olsun tez zamanda kurtulursunuz umarım

Eşimle ben de uyuz olduk. Öyle evi falan boyatmadık. Her gün nevresim değiştirdim. 90 derecede yıkadım. Kıyafetleri sürekli ütüleyip giydim. İç çamaşırları özellikle mutlaka ütülenmeli.

Doktor metrin isimli bir krem vermişti iki günde bir yatmadan sürün demişti. Özellikle kremi eşinle aynı anda sürüp yatağa girmen gerek 12 saat sonra duş almalısın.

Yatağına ütüyle kızgın buhar püskürt. Ben öyle yapmıştım. Ilık suyla silmenin bir anlamı yok çünkü.

Bir de yüzük toka küpe gibi küçük şeylere de yerleşiyor. Onları kullanma bir süre.

Kıyafetlerde 3 gün yaşıyor zihniyetiyle hareket et. Ütülediklerin ayrı yerde olsun. 3 gün sonra tehlike yok gibi düşün ben öyle poşet falan uğraşmadım. Günlük kullandığınız ayakkabıları poşetleyip havasız bırakman yeter.

Kükürtlü sabun iyi gelir. Duşta kükürtlü sabun kullanmanı öneririm.

Aklıma gelen her şeyi yazdım. Umarım çabuk atlatırsın. Bizim uzun sürmüştü. Sebebi de bana kalırsa kremi eşimle aynı anda kullanmamamızdı. Eşim çok yorgunum deyip bazen sürmeyi atlatıyordu. Bu illet sıcak yatakta yürümeye başlıyormuş deri altında. O yüzden gece kaşıntılar artar.

geçen sene eşim ve bende olmuştuk kaşınmaktan yara olmuştu her yerimiz. doktor bir losyon verdi geceden sürüp sabah banyo yaptık iki kere. onun dışında kıyafet ve nevresimleri yıkadık geçti. yani öyle devamlı haldur huldur temizlik yapmaya gerek yok emin olun

Profesyonel temizlik şirketi çağırırsınız çok kafaya takarsanız. Durumu anlatınca uygun işlemleri yaparlar

En korktuğum şey kısır döndüyse girmesi :/ genel olarak bu yönde yorumlar vardı çünkü aylarca hatta yıllarca atlatmayanlar varmış

İlacı sürseniz bile bi 10 gün falan sürüyor geçmesi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…