• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kafayı yicem yardım edin :(

Evremx

Ebrar'ın annesiyim ;)
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2017
400
341
33
31
Merhaba arkadaşlar geçen hafta cuma doğum yaptım. şimdiden çok yoruldum napicam nasil buyuycek benmi abartiyorum bilmiyorum. evim sobali sezeryan doğum yaptım o yüzden annemgilde kalıyorum şimdi onların evide sobali ama en azından bulasik çamaşır derdim yok. ama evleri küçük 1+1 o yüzden oturma odasında kardeşlerim yatiyo ve bende onların yanında yatıyorum. çocuk gündüz duruyo gibi ama gece agliyo sürekli durmuyo çocuklar da okula gidiyolar sabah uykusuz kalicak diye kendimi parcaliyorum şimdi dikislerim alındı kendimi iyi hissediyorum evime gitsem yapabilirmiyim tek basima bakabilirmiyim çocuğa napariz nasil ederiz bilemedim bi akıl verin. cocugu nasil sakinlestiririm nasil bakmaliyim yenidogan bebeğe gazida var :(

Allah kolaylık versin birtanem.Bir odayı elektrikli sobalar isitsaniz sen bebekle orada oturup kalksan bu arada eşin işyerinden izin alsa bir hafta.İlk günler bebekle düzen oturtmak zordur.20/30 gun kolay olmayacak ,ama sonrasi öyle keyifli ki:anne:

Kayinvalidemgille gorusmuyoruz anneminde kalması zor gibi bahçeli evleri var. tavuklari falan var çocuklar birisi 12 diğeri 15 yaşında onların okulu falan var. eşimin kendi iş yeri ama dükkanı kapatinca da ne yicez ne iccez gibi oluyo. müşteriler dagiliyo sobayı yakip gidiyo zaten ağır kaldırma seyim yokta. dikislerim falan kötü olurmu ki içeri dışarı gezerken.

Sarilik oldu bide sutum ilk zamanlar gelmedi annemde mama verdirmedi memeyi emmez diye. sariliktan 3 gün yattık hastanede ışık tedavisi gördü kızım. Bide dişli doğdu dişini cektirdik ay doğmadan sıkıntılar üst uste geldi gibi bakamaz miyim kendim evimde

Ya kusura bakmayın ama haddim olmayarak size çok sinirlendim yazmadan duramıycam.erken doğum yaptım kızımı 62 gün boyunca yoğun bakım kapılarında bekledim.kucağıma bir kere alamadan.geceleri kalkıp süt sağmaya çalıştım ağlayarak.üzüntüden sütüm kesildi her an her sn ağladım tam 62 gün boyunca.halâ kafayı yemek üzere misiniz!??(çok şükür şuan kızım çok sağlıklı 21 aylık olduk)

bakarasınız merak etmeyin...
zaten siz susturuyor doyuruyor gazını çıkartıyor karnını doyuruyorsunuz geriye ne kaldı.
sobalıyı yaktıgınız zaman biraz fazla yakıt atıp mutfak gibi yerleri kullanırken ılık olması işinize yarayabilir

Ya kusura bakmayın ama haddim olmayarak size çok sinirlendim yazmadan duramıycam.erken doğum yaptım kızımı 62 gün boyunca yoğun bakım kapılarında bekledim.kucağıma bir kere alamadan.geceleri kalkıp süt sağmaya çalıştım ağlayarak.üzüntüden sütüm kesildi her an her sn ağladım tam 62 gün boyunca.halâ kafayı yemek üzere misiniz!??(çok şükür şuan kızım çok sağlıklı 21 aylık olduk)
Kizicak naptim anlamadim zor bi durum sizin içinde ama fikir istedim sizden dikislerim kötü olurda tekrar hastaneye dusermiyiz yoksa öyle böyle annemgilde kalmaya devammi ediyim

Annemde zorlarken dikislerini acitirsin usutursundio

Kizicak naptim anlamadim zor bi durum sizin içinde ama fikir istedim sizden dikislerim kötü olurda tekrar hastaneye dusermiyiz yoksa öyle böyle annemgilde kalmaya devammi ediyim
Kardeşleriniz kaç yaşında çok mu küçükler?

Yok yok bişey olmaz dikişlerinize.evladınız yanınızda sarılın ona herşeye iyi gelir.ve bir müddet daha annenizde kalın bence

Valla ben dogum yaptığında eylül sonu yaptım sona olayı yoktu ama 13 günlük iken bebegimi diğer ikiz kizlarimi alıp evime geldim hiç zor olması birde a.5 saat ucak yolculuğu yaptım .sonuçta alismiyim dedim daha kötü oluyor düzen kurmak daha iyi şimdi alana sukur 17 ayligiz

Dünyada doğum yapan 10 kadından 9’unu şöyle bir yoklayan “annelik hüznü”, biraz daha azını etkileyen “lohusa depresyonu”, çok çok azını da maalesef delirten “lohusa nevrozu” ne biliyor musun? Yaşadıklarına çok üzüldüm ve kızının şu anda sağlıklı olmasına da bi o kadar sevindim ama konu sahibine kızman çok anlamsız. Yeni doğum yapmış kadınlara mümkünse biraz anlayış gösterelim.

Dünyada doğum yapan 10 kadından 9’unu şöyle bir yoklayan “annelik hüznü”, biraz daha azını etkileyen “lohusa depresyonu”, çok çok azını da maalesef delirten “lohusa nevrozu” ne biliyor musun? Yaşadıklarına çok üzüldüm ve kızının şu anda sağlıklı olmasına da bi o kadar sevindim ama konu sahibine kızman çok anlamsız. Yeni doğum yapmış kadınlara mümkünse biraz anlayış gösterelim.
Ilk cocugum napicami nasil yapicami bilmiyorum afalliyorum birazda o yüzden yardım istedim sadece verebilceginiz tavsiyeleriz varsa diye. teşekkür ederim sizede bu arada.

Canım benim öncelikle evladını Allah sana bağışlasın.emin ol yaparsın ben ıkısınde de hemen ayaklandım yani.bi yerden baslamak lazım.ınan bana kendı evıne gıdınce daha rahat olacan kendı duzenıne gore her işini yavas yavas yaparsın bebegınle yalnız kalmak cok guzel emin ol

Dikislerin alinmis.

Bence birsey olmaz artik.

Evine donmen iyi olur

Annen gunduzleri gelsin arada yardim etsin aksam gitsin.

Başlarda yapamam gibi korkuların olabilir ama emin ol yaparsın canım. Bende prematüre annesiyim başlarda kucağıma bile almaya korkardım. Artık ağrıların çok değildir sanırım. Bebeğini bol bol emzir. Esin sabah giderken sobayı yaksin sende arada odun at. Bebisi uyuttukca dinlen yemeğini yap evini topla. Zaten çoğunlukla uyuyordur o şimdi. Güle güle buyut canım.

Back
X