Kekler - Pastalar Kağıtlı Kek (Resimli)

LaL

Hayallerim var benim...
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2008
1.405
1.715
658
36
Diğer
ilk kez kağıtlı kek yapıyorum.. bu ilk denememi sizlerle paylaşmak istedim a.s.
24 kağıtlı kek kalıbı yeterli oluyor bu malzemeler için..

kağıtlar kek kalıplarına yerleştirilir ve kalıplar hazılanır..

keki için;
2 yumurta
2 çay bardağı şeker
2 çay bardağı süt
2 çay bardağı sıvıyağ
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

kreması için;
2 su bardağı süt
4 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşık kakao
2 yemek kaşık un
1 yemek kaşığı nişasta

2 adet yumurta 2 çay bardağı şekerle çırpılır...
ardından 2 çay bardağı süt, 2 çay bardağı sıvıyağ eklenir tekrar çırpılır..
üzerine 2 su bardağı un kabartma tozu ve vanilya eklenir çırpılır..
hamur hazır olunca kalıplara 1,5 yemek kaşığı dökülür ve fırına sürülür..
20 dakika pişmesi için yeterli

kreması;
bütün malzemeler soğuk süte eklenerek pişirilir.. kekler soğuduktan sonra kaşık yardımıyla üzerine eklenir..

Son düzenleme:
ellerine sağlık çok güzel görünüyor basitte görünüyor bende deniyim elim yatkın değil aslında yaptıgım hiç bir kek güzel olmuyor çok severek yapıyorum ama olmuyor illaki bir eksiyi oluyor inşallah bu güzel olur :)

ben acemi olduğum ve yaptığıma göre tüm acemilerin yapabileceğini düşünüyorum.. kolay gelsin a.s.

acemi falan değilsin maşallah çok güzel görünüo bunlar kağıt dimi şu kek kalıbı olanlardan.. bak gördün mü ncahilim asıl acemi olan varsa o da benim:))

acemi falan değilsin maşallah çok güzel görünüo bunlar kağıt dimi şu kek kalıbı olanlardan.. bak gördün mü ncahilim asıl acemi olan varsa o da benim:))

metal kalıpların içinde kağıtlar var ikinci resimde görünüyor :1rolleyes:

metal kalıpları yağlamak tek tek çok zahmetli geldi ondan böyle yapmayı tercih ettim canım hem hamurunda çok yağ var daha da yağlansın istemedim süprizzzzz

Arkadaşlar o kagıt kalıpların içerisine dogrudan kek hamurunu koyup pıpsprsek olmaz mı? illa onları metal kalıba oturtmak ı gerekıyor? benım metal kalıbım yok dogrudan kagıt kalıpta olmaz mı?_

eline sağlık ya yapılırmı bu yaaaa acayip iştahlıyım kilo vermem lazım nasıl canım çekti şimdi benim oğlan bahane kalkar yaparım e tadınada bakarım artık

Arkadaşlar o kagıt kalıpların içerisine dogrudan kek hamurunu koyup pıpsprsek olmaz mı? illa onları metal kalıba oturtmak ı gerekıyor? benım metal kalıbım yok dogrudan kagıt kalıpta olmaz mı?_

ben eskiden hep doğrudan kağıt kalıplarda yapıyordum oluyor neden olmasın ama şekilleri çok düzgün olmuyor bazen yanı kalıptan akıyor

harika gözüküyolar

zaten rejimdeyim senağlama......

metaller olmadan da oluyor ama bu kadar düzgün olmuyor şekilleri fisfisfis

neslihan elina sağlık çok güzele benziyor bende deniycemmm

elıne sağlık gelın adayı cok super gorunuyo ıns eve net alınca bu tarflerın hepsını denıycem sımıd ıste zor oluyo yazmak faln ayy hepsınden yaapmda yıyem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…