Bebek Beslenmesi kahvaltı :(

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Betul56

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2014
515
180
Bebeğim 8buçuk aylık. Kahvaltıyı bir türlü oturtamadık. Tek tek vermeyi denedim, karıştırarak vermeyi denedim olmuyor yemiyor. Tadına bile bakmak istemiyor. Bin türlü oyun sonucunda tadına bakıyor ancak devamı gelmiyor. Ve sonuç hep aynı, çöpe... Ne yapacağımı şaşırdım. Bu arada süt ve süt ürünleri yasak alerjiden dolayı.
Meyvede de aynı şekilde. Tek sevdiği meyve muz. Başka hiçbir meyveyi kabul etmiyor. Ne yapacağım ben var mı öneriniz.

benim oğlumda öyle malesef. şuan üçbuçuk yaşında ama bebekliğinden beri hiç sevmedi kahvaltı. tatlı sevdiği için yumurta bal süt peynirden lapa yapıp veriyordum onu yiyiyordu ama oda belli bi zamana kadar. sonra sucuk kızarttım suda verdim. simit çok sever. şimdi de kahvaltı gevrek yiyio. şu çikolatalı olandan. onu yiyince atıştırmalık istemiyo gün boyu.
sana tavsiyem kendi haline bırak biraz. sanada iyi gelir. çok iyi biliyorum ki yemeyen çocuk adamı depresyona sokar :KK43: yaptığım tek iyi şey çok uğraşmadan peşine koşmadan acıkmasını sağladım. çocuklar çok zeki. bişeyi yemeyince bilirlerki anneleri yerine yeni birşey sunar. onu beklerler. yemezse yenisini sunma. aynı şeyi yedirmekte ısrar et. ama acıktıktan sonra tabi.

benim oğlumda öyle malesef. şuan üçbuçuk yaşında ama bebekliğinden beri hiç sevmedi kahvaltı. tatlı sevdiği için yumurta bal süt peynirden lapa yapıp veriyordum onu yiyiyordu ama oda belli bi zamana kadar. sonra sucuk kızarttım suda verdim. simit çok sever. şimdi de kahvaltı gevrek yiyio. şu çikolatalı olandan. onu yiyince atıştırmalık istemiyo gün boyu.
sana tavsiyem kendi haline bırak biraz. sanada iyi gelir. çok iyi biliyorum ki yemeyen çocuk adamı depresyona sokar :KK43: yaptığım tek iyi şey çok uğraşmadan peşine koşmadan acıkmasını sağladım. çocuklar çok zeki. bişeyi yemeyince bilirlerki anneleri yerine yeni birşey sunar. onu beklerler. yemezse yenisini sunma. aynı şeyi yedirmekte ısrar et. ama acıktıktan sonra tabi.
Teşekkür ediyorum cevabınız için. Şuan için yumurtasının sarısını sebzelerine karıştırarak vermekte buldum çözümü. Ekmeği de aynı şekilde. Zaten başka ne vereceğimi de bilemiyorum kahvaltılık. Bi süre kahvaltıyı unutturup tekrar sunacağım. Umarım işe yarar. Meyve konusunda aynıyız. Mesela ceviz büyüklüğünde bir meyveyi yemesi en az 30dk sürüyor. Bu sefer yorulup bıkacak diye korkuyorum daha fazla vermiyorum. Öyle işte, dişler çıksa rahat ederiz diye umuyorum meyve konusunda.

nacizane tavsiyem size gece beslenmesi varsa kesin.gece beslenen bebek sabah kahvaltı zor yapar.benim iştahsız oğlumda kahvaltı sorununu şöyle çözdüm.gece beslenmesini kestim.akşam 7 den sabah 7 ye kadar yok.sabah 7 de 150 ml süt.birbuçuk saat sonra kahvaltı.gece boyu yemediği için acıkmış oluyor.denemenizi tavsiye ederim.birde kahvaltıyı çeşitlendirin.hergün aynı şeyi vermeyin,hele bulamaç hiç vermeyin.ben kuymak yapıyorum bayılıyor,sevmeyen bebek yok.birde bir sitede buldum yumlama.bir bayan bebeğine yapıyormuş harika.bebekler çok seviyor.mısır unu ve tereyağını kavurun.sonra süt ekleyip pişirin ve en son çırpmış olduğunuz yoğurt ve yumurtayı ekleyin.tadı harika oluyor.googleda yumlama yazarsanız ölçüler çıkıyor.ben bile yiyorum.ben sürekli bebeğime kahvaltı arayışı içindeyim.memnun kalırsanız birkaç tarifim daha var.benim bebeğim 9 ayık.mısır unu organik.

süt alerjisini şimdi okudum kusura bakmayın.tarifi kendinize uyarlayabilirisniz.yada yulaf ezmesi verin.yulaf ezmesini suyla pişirip blendırdan geçirin ve meyve yada tatlı bir şey(keçi bonuzu özü) ekleyin.bebekler onuda çok sever.

canim bebegin cok kucuk daha bir yetiskin gibi kahvalti yapmaz daha. Yavas yavas alisir. Ne biliyim cekirdeksiz tuzsuz zeytin al parmaklarina tak bebeginin. Sonra sen onun parmagindan ye sonra kendide ayni sekil yapmak ister. Bir dilim salatalik ver.

bebegine uygun peynirle tost yapip pekmezli suya batirip yumusayip agzina verebilirsin, sebzeli kek yapip verebilirsin az az. yaninda salatalik domates. gun kurusu kaysi sicak suyla yumusatip eline verebilirsin ekmekle. krep veya menemen gibi seyler yapabilirsin yavas yavas alisir bir anda olmaz.

Benim kizim istahli olmasina ragmen yavas yavas alisti. Zeytin yumurta falan yemezdi oyle tek mesela ama zamanla alisti. Birde sizin yediginizi gorup merak ediyor. Birde damak tadi anca gelisiyor birden olmaz. Sen yinede ustune meyve devam sutuyle takviye yaparsin bebeginin doymasi icin.

arkadaşlar günn diye bir markanın pekmezli fındıklı kreması var.organik.içinde katkı maddesi yok.benim bebeğim çok sevdi,tadı harika,pekmez sevmeyen bebeklere verebilirsiniz kahvaltıda.bende yeni denedim,dün e-bebekden aldım.sizinle paylaşmak istedim.

X