kahvaltıda ne yapsam derdi..

misscareful86

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
30 Ağustos 2009
614
432
333
Artık sıkılmaya başladım kızlar her sabah kalktığımda bugün ne yapsam acaba diye düşünüp yine yumurta yapmaktan siz neler yapıyorsunuz..bide bunun yüzünden bulaşıkların yumurta kokmasından bıktım varmı bir çözüm..

ara sıra krep denenebilir belki. ya da patates salatası, yumurta yerine misal yumurtalı patates. hamur kızartması da bir seçenek. belki gözleme tarzı şeyler denenebilir. kaşarlı milföy de kahvaltıda çok güzel oluyor.

yazın basından berı yumurta yemedık hıc, yenmezde zaten. peynır zeytın bal nutella olur kahvaltımızda yumurtayı havalar serınleyınce dahıl edecem . sadece hafta sonları bıde mısafırım varsa kahvaltım bıraz abartılı olur esas ben oglene aksama ne yapacam dıye dusunurum ama sen kahvaltıya ne yapsam dıye dusunuyormussun

ara sıra krep denenebilir belki. ya da patates salatası, yumurta yerine misal yumurtalı patates. hamur kızartması da bir seçenek. belki gözleme tarzı şeyler denenebilir. kaşarlı milföy de kahvaltıda çok güzel oluyor.

canım yumurtanın zaten yapmadığım çeşiti kalmadı patatesli,soğanlı,sucuklu,domateli aklına ne gelirse içine katmadığım kalmadı ama sıkıldım artık.arada patates kızartırım ama kilo vermeyede çalışıyorum börekti kızartmaydı pek yapmamaya çalışıyorum ne bileyim aklıma bişey gelmiyo..

canım yumurtanın zaten yapmadığım çeşiti kalmadı patatesli,soğanlı,sucuklu,domateli aklına ne gelirse içine katmadığım kalmadı ama sıkıldım artık.arada patates kızartırım ama kilo vermeyede çalışıyorum börekti kızartmaydı pek yapmamaya çalışıyorum ne bileyim aklıma bişey gelmiyo..

o zaman belki ekmeğin üzerine peynir domates biber gibi şeyler koyup kafana göre fırınlayabilirsin, sağlıklı aklıma başka ne geliyor diye düşünüyorum. yine gözlemeyi yağsız yapabilirsin tavaya çok az yağ döküp ben öyle yapıyorum hiç de rahatsız etmiyor tadı. simitleri ortasından bıçakla ikiye bölüp içine peynir domates ya da isteğe bağlı malzeme koyarak tost gibi sıkıştırabilirsin çok güzel bir lezzet oluyor. şimdilik bunlar geldi aklıma :16:

yazın basından berı yumurta yemedık hıc, yenmezde zaten. peynır zeytın bal nutella olur kahvaltımızda yumurtayı havalar serınleyınce dahıl edecem . sadece hafta sonları bıde mısafırım varsa kahvaltım bıraz abartılı olur esas ben oglene aksama ne yapacam dıye dusunurum ama sen kahvaltıya ne yapsam dıye dusunuyormussun

canım biz geç kalktığımızdan dolayı bayağı acıkıyoruz peynir zeytinle olmuyo eşim 2 den önce kalkmıyo sağolsun bende en erken 11 yani 2 den sonra anca kahvaltı edebiliyoz o yüzden sorunum zaten erken kalksan dediğin gibi atışştırıp öğlen bişeyler yeriz ama olmuyo maalesef..

geçen hafta sonu pankek yaptım, bugüne kadar niye yapmadıysam :26:
eşimde oğlumda bayıldı. üstüne nutelle, reçel, tahin-pekmez harika gitti. favorilerim arasına girdi bile. hem yumurta yemeyen oğluma yumurta yedirmiş oluyorum böylece :24::24:

hımm başka menemen yaparım, taze kaymaktan poğaça yaparım ki yumaşacık olur, patatesli yumurta yaparım,tavada börek yaparım.....
düşündükçe seçenekler çoğalıyor :10:

Son düzenleme:
o zaman belki ekmeğin üzerine peynir domates biber gibi şeyler koyup kafana göre fırınlayabilirsin, sağlıklı aklıma başka ne geliyor diye düşünüyorum. yine gözlemeyi yağsız yapabilirsin tavaya çok az yağ döküp ben öyle yapıyorum hiç de rahatsız etmiyor tadı. simitleri ortasından bıçakla ikiye bölüp içine peynir domates ya da isteğe bağlı malzeme koyarak tost gibi sıkıştırabilirsin çok güzel bir lezzet oluyor. şimdilik bunlar geldi aklıma :16:

simit fikri güzelmiş canım ya da fırında kaşarlı domatesli bişeyler..

Neden herşey yumurta kokuyor anlamadım? Ben h.sonu evde kahvaltı yaparım fiksdir peynir, zeytin, domates, yumurta, reçel:) H.içi akşam menemen, kıymalı yumurtada yaparım.Vallahi bişey kokmuyor yıkanıyor makinada mis gibi. Bence siz yumurtadan tiksinmişsiniz ondan düşünmeye başlamışsınız böyle olabilir mi acaba?

geçen hafta sonu pankek yaptım, bugüne kadar niye yapmadıysam :26:
eşimde oğlumda bayıldı. üstüne nutelle, reçel, tahin-pekmez harika gitti. favorilerim arasına girdi bile. hem yumurta yemeyen oğluma yumurta yedirmiş oluyorum böylece :24::24:

hımm başka menemen yaparım, taze kaymaktan poğaça yaparım ki yumaşacık olur, patatesli yumurta yaparım,tavada börek yaparım.....
düşündükçe seçenekler çoğalıyor :10:

pankeki nasıl yaptın canım merak ettim :34:

Yumurta iyidir:) hergün bir tane yemeli.

Onun dışında da peynir zeytin domates biber salatalık işte mis gibi bir yaz kahvaltısı.

Kışın bunlara bal pekmez recel helva da eklersin.

Hepsini birden yeme sakın:)

Anlaşılan kahvaltıya ayıracak bol vaktin var; ne mutlu sana.

salçalı sosis, yumurtalı ekmek kızartması yumurtalı ama çok güzel oluyo tavsiye ederim.
ekmeğin üzerine kaşar koyup fırının en üstüne koyabilirsin oda çıtır çıtır oluyor.
patates kızartması yerine tavada zeytinyağlı baharatlı yapabilirsin.
biber ve domatesi soteleyebilirsin sulu olunca oda güzel oluyor aklıma gelenler bunlar:)

Neden herşey yumurta kokuyor anlamadım? Ben h.sonu evde kahvaltı yaparım fiksdir peynir, zeytin, domates, yumurta, reçel:) H.içi akşam menemen, kıymalı yumurtada yaparım.Vallahi bişey kokmuyor yıkanıyor makinada mis gibi. Bence siz yumurtadan tiksinmişsiniz ondan düşünmeye başlamışsınız böyle olabilir mi acaba?

herşey kokmuyo ama yediğimiz tabaklar bardaklar makinada yıkadığım halde kokuyo gibi anlamadım bazıları makinaya çamaşır suyu döküyomuş öylemi yapsam acaba bilmiyorum:26:

sarmısaklı ekmek yap.
mucver yap
fırından hamur al,kızart
yumurtalı ekmek yap
menemen yap
tost yap
patateslı yumurta yap
pohaca yap
eneeeeemmm rejımdeyım bu bana yapılır mmmıııı:27:

Yumurta iyidir:) hergün bir tane yemeli.

Onun dışında da peynir zeytin domates biber salatalık işte mis gibi bir yaz kahvaltısı.

Kışın bunlara bal pekmez recel helva da eklersin.

Hepsini birden yeme sakın:)

Anlaşılan kahvaltıya ayıracak bol vaktin var; ne mutlu sana.

sorunda bu zaten canım 2 aydır tatildeyiz işe gitmiyoruz ve geç kalkıyoruz haliyle acıkıyoruz ve ne yesek şaşırıyoruz normalde işe giderken hiç kahvaltı yapmam bir kraker yeter zaten öğlen yemeği yerim ama şimdi öğlen ve kahvaltı bir olunca böyle oldu ..

herşey kokmuyo ama yediğimiz tabaklar bardaklar makinada yıkadığım halde kokuyo gibi anlamadım bazıları makinaya çamaşır suyu döküyomuş öylemi yapsam acaba bilmiyorum:26:

ben döküyorum :26: herşeyin organiğini arayıp bulan ben makinada domestos kullanıyorum :30:
ama nasıl temiz nasıl mis çıkıyor anlatamam. bundan dolayı hasta olmayız umarım.
ama sadece 1-2 damla hepsi o :25:
bide bol bol sirke koyuyorum parlatıcı gözüne

salçalı sosis, yumurtalı ekmek kızartması yumurtalı ama çok güzel oluyo tavsiye ederim.
ekmeğin üzerine kaşar koyup fırının en üstüne koyabilirsin oda çıtır çıtır oluyor.
patates kızartması yerine tavada zeytinyağlı baharatlı yapabilirsin.
biber ve domatesi soteleyebilirsin sulu olunca oda güzel oluyor aklıma gelenler bunlar:)

o bıber ve domatesle buyudum
hala favorım odur.
onu yagsız yıyorum zayıflıcm dıye
omur boyu yesem doymam:56::56:

Son düzenleme:
patlıcan biber közleyebilirsin içine ekşi küçük bir soğan ve sıvıyağ hoş olur ayrıca çökeleğin içine de küçük bir domates,maydanoz,sıvıyağ koyup baharat da ekleyebilirsiniz karabiber mutlaka olsun yakışır ona farklı olarak patatesi tavada yumurtlı değilde bol kaşarlı yapabilirsin o da güzel oluyorr böyle işte..bazen kızartmalık peynir de oluyor onlardan alıp kızartabilirsin hoş bir kokusu oluyor ....

Back
X