Hamur İşleri Kahvaltılık Sütlü Çörek

adra

Yalnız gülüşümü yakala,öfkem çok ağır gelir sana.
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2008
13.765
13.418
823
Sabah kahvaltılarında zeytin,peynir,domates,salatalık ve reçelle çok güzel yenen bir çörek.Benim tercihim çilek ve vişne reçeli:)

Malzemeler

1.5 bardak ılık süt
1 bardak zeytinyağı (Ayçiçek)
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım su bardağı şeker
1 paket eritilmeyen toz maya veya yarım paket yaş maya
Aldığı kadar un (Hamur çok sert olmasın)
Çörekotu,susam
1 yumurta sarısı

Un geniş bir kaba alınır.Ilık süt,zeytinyağı,maya,tuz ve şeker eklenir.(Yaşmaya kullanılacaksa ılık sütle karıştırılıp dökülür.)Güzelce yoğrulur.Bir saat kadar veya hamur kabarana kadar beklenir.Şekil verildikten sonra üstüne yumurta sarısı sürülür.Çörekotu ve susam serpilip pişirilir.

wbq96Z.jpg

Bu da peynirli domateslisi.

xBJGaM.jpg

Son düzenleme:
Sabah kahvaltılarında zeytin,peynir,domates,salatalık ve reçelle çok güzel yenen bir çörek.Benim tercihim çilek ve vişne reçeli:)

Malzemeler

1.5 bardak ılık süt
1 bardak zeytinyağı (Ayçiçek)
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım su bardağı şeker
1 paket eritilmeyen toz maya veya yarım paket yaş maya
Aldığı kadar un (Hamur çok sert olmasın)
Çörekotu,susam
1 yumurta sarısı

Un geniş bir kaba alınır.Ilık süt,zeytinyağı,maya,tuz ve şeker eklenir.(Yaşmaya kullanılacaksa ılık sütle karıştırılıp dökülür.)Güzelce yoğrulur.Bir saat kadar veya hamur kabarana kadar beklenir.Şekil verildikten sonra üstüne yumurta sarısı sürülür.Çörekotu ve susam serpilip pişirilir.

v4uL.jpg
çok güzel görünüyor canımm eline sağlıkk.. canım çektiii:14:

Adra Merhaba,

Haftasonu tarifini yaptım ama sanırım bir yerlerde yanlış yaptım.

Hamuru kabartamadım. Neden olabilir?

Merhaba canım.

Üzüldüm tutmadığına.Ya sütü soğuk mayalamışsındır ya da sıcak.Ondan olabilir.Olsun sen yine de yapsaydın çörekleri.Yenirdi bence.:26:

Merhaba canım.

Üzüldüm tutmadığına.Ya sütü soğuk mayalamışsındır ya da sıcak.Ondan olabilir.Olsun sen yine de yapsaydın çörekleri.Yenirdi bence.:26:

Yaptım Adra,

Yeniyor da. Eşim tadına bayıldı ama ben görüntüsünü beceremeyince üzüldüm. Sütü dolaptan çıkarım iki saat dışarıda beklettikten sonra yaptım. Birde zeytinyağı yazmışsın ya zeytinyağı kullandım. Ayçiçek yağı mı kullanmalıydım.

Yaptım Adra,

Yeniyor da. Eşim tadına bayıldı ama ben görüntüsünü beceremeyince üzüldüm. Sütü dolaptan çıkarım iki saat dışarıda beklettikten sonra yaptım. Birde zeytinyağı yazmışsın ya zeytinyağı kullandım. Ayçiçek yağı mı kullanmalıydım.

Ahhh canım zeytinyağı yani ayçiçekti o.:26:Biz ayçiçek yağına zeytinyağı deriz.Onun için parantez içinde belirtmiştim.Ondan olmamış olabilir.Yoksa olmayacak birşeyi yok bu çöreğin.Bir de sütü hiç mi ılıtmadın ocakta.Çok hafif ılıtacaksın.İnşallah ikinciye tutturabilirsin.Teşekkür ederim denediğin için.:16:

Son düzenleme:
Ahhh canım zeytinyağı yani ayçiçekti o.:26:Biz ayçiçek yağına zeytinyağı deriz.Onun için parantez içinde belirtmiştim.Ondan olmamış olabilir.Yoksa olmayacak birşeyi yok bu çöreğin.Bir de sütü hiç mi ılıtmadın ocakta.Çok hafif ılıtacaksın.İnşallah ikinciye tutturabilirsin.Teşekkür ederim denediğin için.:16:

Heee,

Ben bilmiyordum. İlk dediği neyse onu koyayım dedim koydum zeytinyağını.:1::1::1::1::1::1::1:

Yok ılıtmadım. Önümüzdeki haftasonu yine yapacağım. Bu defa tam olacak inşallah. Benim hamur işiyle çok aram yok. İnşallah olacak.

Ben teşekkür ederim cevap verdiğin için.

Heee,

Ben bilmiyordum. İlk dediği neyse onu koyayım dedim koydum zeytinyağını.:1::1::1::1::1::1::1:

Yok ılıtmadım. Önümüzdeki haftasonu yine yapacağım. Bu defa tam olacak inşallah. Benim hamur işiyle çok aram yok. İnşallah olacak.

Ben teşekkür ederim cevap verdiğin için.

Sen ayçiçek yağı kullan canım:)Bir de yaş veya kuru mayayla yapacaksan elini yakmayacak kıvamdaki sütü mayayla karıştırıp dök içine.Biz bu ara tek kullanımlık mayalardan alıyoruz.O da olur.Eritmeye gerek yok.Unla karıştırman yeter.Bir de üstünü iyice sar hamurun sıcak bir yere koy.:34:

Rica ederim canım.:16:

Adra,

Dersimi doğru öğrenmiş miyim bakalım.

Ben BİM'den yaş maya aldım. Yarısını sütle karıştırdım dün. Ama haftaya sütü ılıştırıp ocakta içinde yaş mayayı eriteyim. Ayçiçek yağı ve diğer malzemeleri de koyup kabarması bekleyeceğim. Pişirmesini nası yapıyorsun?

Off zor öğrenciyim galiba?

Adra,

Dersimi doğru öğrenmiş miyim bakalım.

Ben BİM'den yaş maya aldım. Yarısını sütle karıştırdım dün. Ama haftaya sütü ılıştırıp ocakta içinde yaş mayayı eriteyim. Ayçiçek yağı ve diğer malzemeleri de koyup kabarması bekleyeceğim. Pişirmesini nası yapıyorsun?

Off zor öğrenciyim galiba?

Evet canım doğru öğrenmişsin:)

Biz davul fırın derler ya onda pişiriyoruz genelde.Fırını ısıtmıyoruz.Mini fırında pişirirsek de 200 derecede pişiriyoruz.:34:

Back
X