Hamur İşleri Kahvaltılık Sütlü Çörek

Rica ederim canım.:16:İnşallah bu sefer olur.

Bak böyle domatesli,peynirli de yapabilirsin aynı hamurdan.Karışık da olur.

inzgH.jpg

Zaten bunları görünce heveslendim. Ama kabarmayınca söndü hevesim. Bende yapım işte öyle böyle. EŞim de tadına bayıldı.

Bunlarda küçük küçük yapıp ortalarını hafif çöktürüyorsun değil mi? Peynir mi o ekşimik mi?

Zaten bunları görünce heveslendim. Ama kabarmayınca söndü hevesim. Bende yapım işte öyle böyle. EŞim de tadına bayıldı.

Bunlarda küçük küçük yapıp ortalarını hafif çöktürüyorsun değil mi? Peynir mi o ekşimik mi?

Evet canım öyle yapıp peynir koy üzerlerine.Çökelek de olur.Sucuk da olur,kavrulmuş kıyma da.:34:

Sabah kahvaltılarında zeytin,peynir,domates,salatalık ve reçelle çok güzel yenen bir çörek.Benim tercihim çilek ve vişne reçeli:)

Malzemeler

1.5 bardak ılık süt
1 bardak zeytinyağı (Ayçiçek)
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım su bardağı şeker
1 paket eritilmeyen toz maya veya yarım paket yaş maya
Aldığı kadar un (Hamur çok sert olmasın)
Çörekotu,susam
1 yumurta sarısı

Un geniş bir kaba alınır.Ilık süt,zeytinyağı,maya,tuz ve şeker eklenir.(Yaşmaya kullanılacaksa ılık sütle karıştırılıp dökülür.)Güzelce yoğrulur.Bir saat kadar veya hamur kabarana kadar beklenir.Şekil verildikten sonra üstüne yumurta sarısı sürülür.Çörekotu ve susam serpilip pişirilir.

v4uL.jpg

Bu da peynirli domateslisi.

inzgH.jpg
Bunlar harika görünüyor canım ellerine sağlık yenimi yapıcan bana :52:

Son düzenleme:
Adra Günaydın,

Çörekleri bu hafta sonu yine yaptım. Çok güzel oldu. Teşekkür ederim.

Canım şimdi gördüm mesajını.Bu sefer güzel olduğuna sevindim.Afiyet olsun.Tekrar deneyip yorum yazdığın için de çok teşekkürler.:16:

Back
X