kahvaltıyı nasıl veriyorsunuz

yaz gecesi

3bes
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2009
5.907
2.250
248
arkadaşlar ben hala bulamaç halinde veriyorum. ama benim oğlan çok sıkıldı kahvaltıdan.
daha kaseyi görür görmez öğürüyo.
bide ilk çocuğum olduğundan tecrübesizliğin verdiği şeyle yemeklerini hep püre halinde verdim. şimdi normal kahvaltı versem olur mu. ayrı ayrı peynir,zeytin,yumurta,reçel...
sizler napıyosunuz bu konuda:26:

Son düzenleme:
gözünüzü korkutmayın boşyere.. ben püre verilen çocuğun daha sonra taneli yiyemeyeceğine inanmıyorum. en azından ben kızımda yaşamadım bu sorunu. uzunca bir süre püre verdim. hala da çok severek yemediği şeyleri püre yapıp yoğurtla yediriyorum. buna rağmen taneli şeyleri de çok rahat yiyor. epeydir normal kahvaltı yaptırıyorum, ufak ufak başlayın bence siz de. benim kızım haşlanmış yumurta beyazını severek yemesine rağmen sarısını çıkartıyor mesela. onu ya labneyle karıştıryorum ya da gün içinde çorbasına katıyorum. arada bir kaşarlı omlet yapıyorum örneğin. kızım çok seviyor. azıcık tereyağında rendelenmiş kaşar peyniriyle.. beyaz peynirle de yapabilirsiniz aynısını, inşallah sever sizin çocuğunuz da. tuzsuz zeytin, pekmez ufak ekmek parçalarıyla verin ağzına biraz kirlenmesini göze alarak yemediği şeyleri mama tepsisine parçalayıp koyun batıra batıra ama güzel yiyorlar o zaman ;)). kuru meyvelerle de başlayabilirsiniz. hem çok besleyici hem de yapay şeker içermemesine rağmen tadından dolayı sever çocuklar.. taneliye de alışır böylelikle..

Son düzenleme:
gözünüzü korkutmayın boşyere.. ben püre verilen çocuğun daha sonra taneli yiyemeyeceğine inanmıyorum. en azından ben kızımda yaşamadım bu sorunu. uzunca bir süre püre verdim. hala da çok severek yemediği şeyleri püre yapıp yoğurtla yediriyorum. buna rağmen taneli şeyleri de çok rahat yiyor. epeydir normal kahvaltı yaptırıyorum, ufak ufak başlayın bence siz de. benim kızım haşlanmış yumurta beyazını severek yemesine rağmen sarısını çıkartıyor mesela. onu ya labneyle karıştıryorum ya da gün içinde çorbasına katıyorum. arada bir kaşarlı omlet yapıyorum örneğin. kızım çok seviyor. azıcık tereyağında rendelenmiş kaşar peyniriyle.. beyaz peynirle de yapabilirsiniz aynısını, inşallah sever sizin çocuğunuz da. tuzsuz zeytin, pekmez ufak ekmek parçalarıyla verin ağzına biraz kirlenmesini göze alarak yemediği şeyleri mama tepsisine parçalayıp koyun batıra batıra ama güzel yiyorlar o zaman ;)). kuru meyvelerle de başlayabilirsiniz. hem çok besleyici hem de yapay şeker içermemesine rağmen tadından dolayı sever çocuklar.. taneliye de alışır böylelikle..

cevapladığınız için teşekkür ederim.
bu kaşarlı omleti ekmeklemi yediriyorsunuz

bende önce bulamac veriyorum sonra benimle tekrar ekmek yiyor. bugün bulamac yapmadım. ekmek, hasanmıs yumurta verdim. yeşil zeytin severek yedi. ekmegede labne sürdüm. sonra da süt verdim ballı. bende bazi seyleri blenderleyip veriyorum bazi seyleri tane olarak veriyorum problem olmuyor. meyve suan elline verince yiyor. kuru meyveler bende veriyorum. ceviz veriyorum onuda yiyor. yumurtalı ekmekde olabilir aslında,ben daha denemedim ama belki o tarz seylerde sever

benimki bulamaci hic yemiyor. siz masallah ne cok cesit yedirebiliyorsunuz. benimki herseyi yemiyor.cevizi nasil yediriyorsunuz siz bebislere merak ettim

ben cevizi robotta çektim.sabah sütle büskivi mama yapınca içine katıyorum.eger cevizi çok çekmişsem buzdolabı poşetine koyuyorum ve buzluga koyuyorum lazım olunca cıkarıyorum...

arkadaşlar ben hala bulamaç halinde veriyorum. ama benim oğlan çok sıkıldı kahvaltıdan.
bide ilk çocuğum olduğundan tecrübesizliğin verdiği şeyle yemeklerini hep püre halinde verdim. şimdi normal kahvaltı versem olur mu. ayrı ayrı peynir,zeytin,yumurta,reçel...

peynir-pekmez-yumurta sarısı bulamacına devam eden bi ben değilmişim sevindim:)))bu şekilde yemeyi seviyo benimki ,her gıdadan da almış oluyo ama büyüdüler artık ayrı ayrı vermeye başlamak lazım..geç bile kaldık aslında..daha önce denedim yemedi,bi daha denemeye cesaret edemedim..okulların kapanmasını bekliyom ben..evde olunca alıştırabilirim umarım..

bora da hala bulamaç olarak yiyor...
sütle hazırlıyorum bazen de portakal suyu ile... içine 3 yemek kaşığı kahvaltı maması 3-4 adet bebe bisküvisi ceviz 1 tatlı kaşığı labne yarım yemek kaşığı pekmez 1 tane yumurta sarısı koyuyorum...
daha sonra ben kahvaltu yaparken benimle beraber peynir zeytin de yiyor... :)

bende bulamaç veriyorum kızım beyaz peyniri yemiyo ama bulamacın içine koca bi kalıp ta koysam yiyo bal,pekmez,süt,biskuvi,peynir,labne,ceviz duruma göre muz
yani ben bunları yediğindne emin olduktn sonra eline kasar peynr veriyorum yiyo.yada ufak tefek seyler onlarıda ek olarak yiyo.ama önce doydugundan emın omam gerektiği için bulamaç bazı
günler tek haslanmıs yumurta verıyorum vede süt .

Kendim bulamaç yemeyi tercih etmediğim gibi, çocuğuma da bulamaç yedirmedim..:51:
Çorbalarını da püre yapmadım hiç, cam rende de rendeleyerek pişirdim ve hafif pütürlü verdim hep.

Son düzenleme:
rendelenmiş patatesi öldürüp üzerine yumurta sarısı kırın omlet olsun.sever bebekler.
pekmezle yoğurt ve süt biradada verilirse demir ölüyormuş haberiniz olsun.
ceviz kahvaltıda verilirse ilerleyen saatlerde işttahı kesiyormuş.
1 yaşına kadar yumurta beyazı ve bal yasak.tuz ve şekeri de 1 yaşına kadar önermiyorlar ve yumurtayı iyi pişirdiğinde çok faydalı oluyor.
ben bebeklerimde bunlara dikkat ettim hiç problem yaşamadım.7aylıklarken şehriye çorbası içiriyordum taneli
domatesli sarımsaklı yumurta yapabilirsiniz bayılıyor bebekler.tabi herkesinki farklı ama tavsiye işte.
yoğurtlu zeytiyağlı patates püresi verebilirsiniz.
aklıma gelenler bunlar kızlar

Back
X