gözünüzü korkutmayın boşyere.. ben püre verilen çocuğun daha sonra taneli yiyemeyeceğine inanmıyorum. en azından ben kızımda yaşamadım bu sorunu. uzunca bir süre püre verdim. hala da çok severek yemediği şeyleri püre yapıp yoğurtla yediriyorum. buna rağmen taneli şeyleri de çok rahat yiyor. epeydir normal kahvaltı yaptırıyorum, ufak ufak başlayın bence siz de. benim kızım haşlanmış yumurta beyazını severek yemesine rağmen sarısını çıkartıyor mesela. onu ya labneyle karıştıryorum ya da gün içinde çorbasına katıyorum. arada bir kaşarlı omlet yapıyorum örneğin. kızım çok seviyor. azıcık tereyağında rendelenmiş kaşar peyniriyle.. beyaz peynirle de yapabilirsiniz aynısını, inşallah sever sizin çocuğunuz da. tuzsuz zeytin, pekmez ufak ekmek parçalarıyla verin ağzına biraz kirlenmesini göze alarak yemediği şeyleri mama tepsisine parçalayıp koyun batıra batıra ama güzel yiyorlar o zaman
). kuru meyvelerle de başlayabilirsiniz. hem çok besleyici hem de yapay şeker içermemesine rağmen tadından dolayı sever çocuklar.. taneliye de alışır böylelikle..