• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaizen'den Kediler

hemen kadının dokunduğu yerleri temizliyor, bir de ne tatlı yahu, mıncık mıncık

[video=youtube_share;fHEUI2cv0XI]http://youtu.be/fHEUI2cv0XI[/video]

evet çok tatlı:)

niyeyse ben korktum bu evden......

çok ilginç, belki de haklısın, eşim de inattır ama benim nasıl candan sevdiğimi gördükçe şaşırdı, anlamaya çalıştı belki de, evde asıl takıntılı olan benim :52: benim gibi biri nasıl hayvanlara karşı bu kadar toleranslı çok şaşırıyordu :21: eşim terazi burcu, hiç bilmiyorum su mu oluyor, yumuşak başlı mı demek bu
burçlardan sadece koç ve yayı biliyorum koç arkadaşım çok inattı yay arkadaşım da gerilmiş bir ok gibi her an fırlamaya hazır hiç yerinde duramaz kıpır kıpır fıkır fıkır bir şeydi :9: koç arkadaşım da liderdi inatçı lider emir veren tüm grubu yönlendiren önder birisiydi.

asıl takıntılıo lan benim dedim ya; astım, küf mantar polen hayvan tüyü ve arılara allerjim var, onun dışında köpek korkusu, hastalık korkusu ve mikrop korkusu teşhislerim var :9: hiçbir yere oturamam, dokunamam, kimseyle tokalaşıp öpemem, biri dokunduğu zaman gidip banyo yaparım :26:
ama kedilerin çok temiz olduğunu biliyorum, devamlı temizlik halindeler, biri sevdiği zaman iki saat dokunulan yeri yalıyorlar :9: bana çok benziyorlar, dilleri çok steril, tüyleri tertemiz :16: insandan tiksinirim ama kediden tiksinmem

köpek korkusunu ise arkadaşım sayesinde yendim, köpek gördüğüm an kasılıp titriyordum, eve iki tane kocaman köpekle gelmişti, bir süre onlara baktık, ilk başlarda çıldıracak gibiydim, çünkü kapını açık bıraktığın an gelip yatağına yatıyorlardı, nevresimlerimi değiştirmekten helak olmuştum. biri çok hisliydi de diğeri korktuğumu anladığı için üzerime hırlıyordu, ama zamanla alıştık birbirimize korkumu yenmeme çok yardımcı oldular, şimdi sokakta gördüğüm köpeklere ben saldırıyorum, severken çıldırasım geliyor :9:

insan korkularının üzerine gitmeli gitmeli de insanlar da pek pis ama kediler öyle mi :16: hiç unutmam kumunu açmayı unutan arkadaşın kedisi veterinerlik olmuştu, o kadar çok tutmuş ki çişini hastalanmış, eğer öğretirsen kesinlikle sağı solu pisleteyim her yere dışkılayım demiyorlar. illa da kumuna yapacaklar, sonra bir köşeye çekilip iyice temizlenmelerine bayılıyorum :16:

kaplumbağalarımız çok büyük, yabancı birini görünce hırt diyeısırıveriyorlar küçücük ağızları var ama açınca kocaman oluyor :52:
şu an yanımda değiller, arkadaşa bıraktım, eğitim için yurt dışına çıktım onları da yanımda götüremezdim, aslında gelmeden önce göle bırakacaktım ama çok acil oldu apar topar hazırlanıp gitmem gerekti, ama içim rahat arkadaşımın da onlarla çok iyi ilgilendiğini biliyorum. akvaryumları çok geniş rahat rahat yüzüyorlar ve iyileşince salacağımıza karar verdiğimiz için doğal beslendirdik, canlı kurtlarla böceklerle canlı balıklarla beslendiler, elbet ağızlarına tutmadık onlar yakalamaya çalışıyorlardı, artık çok iyi avlanıyorlar, ikisi de çok uyanık tipler, gözleri çok sağlıklı, odaya minicik birsinek bile girse hemen kafalarını gözlerini hızla çevirip bakıyorlar, içgüdüleri yerinde, gölde en az yirmi sene daha yaşar onlar.

öncelikle sen boğa burcu olduğuna tam olarak eminmisin arkadaşım:)
bu yazını okuyunca bunu sormak istedim sana......

sende gerçekten çok ilginçsin:):1::16:
terazilerle genelde aramda hep bi mesafe olmuştur ben kendimi bildim bileli ben farkında olmadan, nedendir bilmiyorum, oyüzden terazileri pek bilmem, hava grubuna girer terazi, bildiğim kadarıyla yumuşak huyludan ziyada uyumlu kişiliklerdir ve inat yönleri fazla değildir.
ama boğalar inattır bu bir gerçek:D
evet koçlarda inattır bende koçum çünkü, ama ben her zaman çok inat etmem olgunlaştırdı hayatta yaşadığım bazı şeyler beni, ama eğer birşeye gerçekten inat edeyim boğa yanımda halt eder....... nadir olur ama böyle..... çünkü artık son hadde dayanmıştır artık, sigortam atmıştır artık, akıl devre dışı:D
zaten olgunlaşmak yada gelişmekte diyebiliriz buna çok şey ifade eder hayatta bence......
evet koçlarda liderlik özellikleri vardır, yaylar gergindir genelde evet..... yaylara ver gezsinler o şehir senin bu şehir benim:))))
bayılırlar gezmeye yaylar:)
boğalarında işine karışmican, he he diyecen duracan:DDDD
azimlidir boğalar ama.

eşimin şuan için kediye evet diceni hala ben hiç sanmıyorum ev içerisinde.....
eve 3defa kedi getirdim evlendim evleneli, ama nafile.....
ne paralar döktüm:(
van kedisi aldım kısa tüylü diye, iran kedisi aldım sessiz sakin diye.......
birine hareketli dedi, diğerinede tüyü çok dökülüyo tüyü çok uzun dedi:D
geline oyna demişler yerim dar demiş.....
belki ilerde çocuğumuz olduğunda çocuk yada çocukların baskısıyla eve bi kedi girebilir şuan tek umudum o :D:52:

kaplumbağalarınızada allah uzun sağlıklı ömürler versin inşaallah.....
geçen birinden duymuştum doğru ise; en uzun yaşayan hayvan kaplumbağa imiş.....
kendi kendime bunu duyunca şöyle düşündüm hatta; kaplumbağa yavaş bi hayvan, demek sakin olmak ömrü uzatıyor.......
boşuna atalarımız dememiş acele giden ecele gider diye allah korusun......
atalarımız hep doğru demiş ne demişse.....

siz veteriner misiniz yoksa?
ve birde neden kaizen ismi? tabi yine özel olmazsa?:)
siz yeni üyemisiniz?

bu arada ben meraklı melehatımdır her bişeye nedensizce, huyum yani:40:

evet çok tatlı:)

niyeyse ben korktum bu evden......

öncelikle sen boğa burcu olduğuna tam olarak eminmisin arkadaşım:)
bu yazını okuyunca bunu sormak istedim sana......

sende gerçekten çok ilginçsin:):1::16:
terazilerle genelde aramda hep bi mesafe olmuştur ben kendimi bildim bileli ben farkında olmadan, nedendir bilmiyorum, oyüzden terazileri pek bilmem, hava grubuna girer terazi, bildiğim kadarıyla yumuşak huyludan ziyada uyumlu kişiliklerdir ve inat yönleri fazla değildir.
ama boğalar inattır bu bir gerçek:D
evet koçlarda inattır bende koçum çünkü, ama ben her zaman çok inat etmem olgunlaştırdı hayatta yaşadığım bazı şeyler beni, ama eğer birşeye gerçekten inat edeyim boğa yanımda halt eder....... nadir olur ama böyle..... çünkü artık son hadde dayanmıştır artık, sigortam atmıştır artık, akıl devre dışı:D
zaten olgunlaşmak yada gelişmekte diyebiliriz buna çok şey ifade eder hayatta bence......
evet koçlarda liderlik özellikleri vardır, yaylar gergindir genelde evet..... yaylara ver gezsinler o şehir senin bu şehir benim:))))
bayılırlar gezmeye yaylar:)
boğalarında işine karışmican, he he diyecen duracan:DDDD
azimlidir boğalar ama.

eşimin şuan için kediye evet diceni hala ben hiç sanmıyorum ev içerisinde.....
eve 3defa kedi getirdim evlendim evleneli, ama nafile.....
ne paralar döktüm:(
van kedisi aldım kısa tüylü diye, iran kedisi aldım sessiz sakin diye.......
birine hareketli dedi, diğerinede tüyü çok dökülüyo tüyü çok uzun dedi:D
geline oyna demişler yerim dar demiş.....
belki ilerde çocuğumuz olduğunda çocuk yada çocukların baskısıyla eve bi kedi girebilir şuan tek umudum o :D:52:

kaplumbağalarınızada allah uzun sağlıklı ömürler versin inşaallah.....
geçen birinden duymuştum doğru ise; en uzun yaşayan hayvan kaplumbağa imiş.....
kendi kendime bunu duyunca şöyle düşündüm hatta; kaplumbağa yavaş bi hayvan, demek sakin olmak ömrü uzatıyor.......
boşuna atalarımız dememiş acele giden ecele gider diye allah korusun......
atalarımız hep doğru demiş ne demişse.....

siz veteriner misiniz yoksa?
ve birde neden kaizen ismi? tabi yine özel olmazsa?:)
siz yeni üyemisiniz?

bu arada ben meraklı melehatımdır her bişeye nedensizce, huyum yani:40:

:9: burçlardan hiç anlamam ama doğum günüme göre boğa çıkıyor, zaten o tarihler arasında doğan her insanın birebir aynı çıkma ihtimali çok düşük olsa gerek :1:
ilginçtir bugüne kadarki bütün erkek arkadaşlarım terazi burcu idi sonunda da bir terazi ile evlendim, rastlantı işte...
sakinlik iyidir, sinir hiç sevmem, evlerden ırak olsun, ömrü uzatır sakinlik, kaplumbağaların uzun ömrü için hem dediğiniz sakinlik, yavaşlık hem de karışık beslenseler de daha çok bitkisel beslenmeleri etkili imiş.
henüz mesleğim yok (arada hayatta kalmak için çevirmenlik yapıyorum :1:) ama diplomama göre filologum, kpss hazırlanıyorum, bu yaz sınavı kazanıp 10 ay sonra işime başlıyorum :41:
sizin mesleğiniz nedir?
Kaizen'in anlamı kai: değişim zen: daha iyi birleşince sürekli daha iyiye gidiş demek oluyor. Aynı zamanda dünyaca uygulanmaya çalışılan Japon felsefesi, tam olarak uygulasa herkes insanlık daha iyiye gidecektir. Her gün belli bir amaç ya da amaçlar için atılan küçük adımlar ama her gün, kendini strese sokmamak için uygun bir zaman vereceksin kendine ve yavaş yavaş ilerleyeceksin zamanla hergün uyguladığın için zaten alışkanlığın olacak ve yavaş yavaş hızlıya dönüşecek kendiliğinden.
mottom gelişmeye devamdı, Kaizen felsefesini okuduktan sonra kesinlikle bana uyduğunu ve gerçekte istediğimin bu olduğunu anladım, o yüzden Kaizen :34:
bir ay önce açtım bu hesabı ama çok eskiden beri takip ederim kadınlar kulübünü.
kadınlar kulübü ve ekşi sözlük devamlı okuduğum siteler, belki ilerde eçkşi sözlüğe de üye olurum ama orası sadece okumak için güzel gibi :44:

:9: burçlardan hiç anlamam ama doğum günüme göre boğa çıkıyor, zaten o tarihler arasında doğan her insanın birebir aynı çıkma ihtimali çok düşük olsa gerek :1:
ilginçtir bugüne kadarki bütün erkek arkadaşlarım terazi burcu idi sonunda da bir terazi ile evlendim, rastlantı işte...
sakinlik iyidir, sinir hiç sevmem, evlerden ırak olsun, ömrü uzatır sakinlik, kaplumbağaların uzun ömrü için hem dediğiniz sakinlik, yavaşlık hem de karışık beslenseler de daha çok bitkisel beslenmeleri etkili imiş.
henüz mesleğim yok (arada hayatta kalmak için çevirmenlik yapıyorum :1:) ama diplomama göre filologum, kpss hazırlanıyorum, bu yaz sınavı kazanıp 10 ay sonra işime başlıyorum :41:
sizin mesleğiniz nedir?
Kaizen'in anlamı kai: değişim zen: daha iyi birleşince sürekli daha iyiye gidiş demek oluyor. Aynı zamanda dünyaca uygulanmaya çalışılan Japon felsefesi, tam olarak uygulasa herkes insanlık daha iyiye gidecektir. Her gün belli bir amaç ya da amaçlar için atılan küçük adımlar ama her gün, kendini strese sokmamak için uygun bir zaman vereceksin kendine ve yavaş yavaş ilerleyeceksin zamanla hergün uyguladığın için zaten alışkanlığın olacak ve yavaş yavaş hızlıya dönüşecek kendiliğinden.
mottom gelişmeye devamdı, Kaizen felsefesini okuduktan sonra kesinlikle bana uyduğunu ve gerçekte istediğimin bu olduğunu anladım, o yüzden Kaizen :34:
bir ay önce açtım bu hesabı ama çok eskiden beri takip ederim kadınlar kulübünü.
kadınlar kulübü ve ekşi sözlük devamlı okuduğum siteler, belki ilerde eçkşi sözlüğe de üye olurum ama orası sadece okumak için güzel gibi :44:

çok ilginçsin gerçekten:DDD
memnun oldum tanıştığımıza......:29:

ben ev hanımıyım, mesleğim normallisebitirmek dermişim:DDD

kaizen felsefesini biliyorum, yüzeysel okumuştum bi kere ne olduğu konusuna dair, bu sitenin sahibinin nickini biliyomusun?:)
hı birde onun profilinde de çevirmen yazıyodu galiba.
birde bence inanç felsefeden önce geliyo:)
neyse sen bana bakma konu konuyu açar gider yoksa.:9:
ekkşi sözlüğüde bildim bileli sevmem, saçma sapan......
benimde misafirlerim vardı dün akşamdan beri yatılı, yeni gittiler......
bu arada sayende filolojii diye bişeyin var olduğunu ve ne olduğunu öğrenmiş oldum:DDDD:13:
filoloog diyince denizle alakalı bişey sandım bi an:DDD filo file ağ derken deniz balık falan geldi aklıma:D:9::9:
ama öyle değilmiş:37:

çok ilginçsin gerçekten:DDD
memnun oldum tanıştığımıza......:29:

ben ev hanımıyım, mesleğim normallisebitirmek dermişim:DDD

kaizen felsefesini biliyorum, yüzeysel okumuştum bi kere ne olduğu konusuna dair, bu sitenin sahibinin nickini biliyomusun?:)
hı birde onun profilinde de çevirmen yazıyodu galiba.
birde bence inanç felsefeden önce geliyo:)
neyse sen bana bakma konu konuyu açar gider yoksa.:9:
ekkşi sözlüğüde bildim bileli sevmem, saçma sapan......
benimde misafirlerim vardı dün akşamdan beri yatılı, yeni gittiler......
bu arada sayende filolojii diye bişeyin var olduğunu ve ne olduğunu öğrenmiş oldum:DDDD:13:
filoloog diyince denizle alakalı bişey sandım bi an:DDD filo file ağ derken deniz balık falan geldi aklıma:D:9::9:
ama öyle değilmiş:37:

:9::9: normal biriyim yahu :)))
ben de memnun oldum tanıştığımıza :71:
bu sitenin bir sahibi olduğunu bile bilmiyorum, yani sonuçta kadınlar çekip çeviriyor işte diyordum ama sahip duymasın o zaman :34:
:9::9: diplomada filolog yazıyor diye öyle dedim Türkçesi dilbilimci, diller arasında gidip geliyoruz işte :1:

:9::9: normal biriyim yahu :)))
ben de memnun oldum tanıştığımıza :71:
bu sitenin bir sahibi olduğunu bile bilmiyorum, yani sonuçta kadınlar çekip çeviriyor işte diyordum ama sahip duymasın o zaman :34:
:9::9: diplomada filolog yazıyor diye öyle dedim Türkçesi dilbilimci, diller arasında gidip geliyoruz işte :1:

sahip:DDD:9::9::9:

he heee tamam:)

[video=youtube_share;EKvNqe8cKU4]http://youtu.be/EKvNqe8cKU4[/video]

Kutuları severiz...

Son düzenleme:
[video=youtube;5VaKBu31cm4]http://www.youtube.com/watch?v=5VaKBu31cm4[/video]

[video=youtube;C-UKbDMfnuI]http://www.youtube.com/watch?v=C-UKbDMfnuI[/video]

zavallı kedicik, bebek seveyim derken canını çıkaracak, ikisini yalnız bırakmamak lazım :52:

aynen:)
ama bebekte kediyi çok seviyo nasıl sevmesi gerektiğini bilmesede:))))

dün gezmeye gitmiştim, dönüşte yolda bi ev kedisi gördüm, bir apartmandan çıktı ve tertemizdi belliydi yani bi evi vardı, ihtiyaç için çıkmış galiba, vesselam iyi bi sevdirdi kendini bana:))))
onu sevince çok mutlu oldum.......
sonrada peşime düştü, bende kovaladım arkama takılıp kaybolmasın diye, ben kovalayınca vazgeçip evine doğru döndü.
böyle sarıydı, elleri falan beyazdı:):emir_bebek:
:3:

[video=youtube;C2iu9vPs75Q]http://www.youtube.com/watch?v=C2iu9vPs75Q[/video]

saf köpiş kedi gibi olmaya çalışıyo, ama biraz zor olur:))))))

aynen:)
ama bebekte kediyi çok seviyo nasıl sevmesi gerektiğini bilmesede:))))

dün gezmeye gitmiştim, dönüşte yolda bi ev kedisi gördüm, bir apartmandan çıktı ve tertemizdi belliydi yani bi evi vardı, ihtiyaç için çıkmış galiba, vesselam iyi bi sevdirdi kendini bana:))))
onu sevince çok mutlu oldum.......
sonrada peşime düştü, bende kovaladım arkama takılıp kaybolmasın diye, ben kovalayınca vazgeçip evine doğru döndü.
böyle sarıydı, elleri falan beyazdı:):emir_bebek:
:3:

o ellere bitiyorum zaten, patilerini ısırasım geliyor, güzellerim benim :16:

Bugün, dünyanın hemen her köşesinde çok yaygın olarak rastlanan, çeşitli renk tonlarındaki evcil tekir kediler; Eski Mısır'ın Afrika Vahşi Kedisi ( Felis Sylvestris Lybica) ile Avrupa'nın Mahalli Vahşi Kedisinin (Felis Sylvestris Sylverstris) karışımından ortaya çıkmıştır, evlerde beslenen kedilerin büyük kısmı tekir kedi guruplarından birine aittir. evcilkediler.com dan bir alıntı

bu tekir kediler öyle bir melez ki ne bilinen genel huyları var, ne de belirli renkleri var. çeşit çeşitler. ama içlerinden en sevdiğim, en güzeli:

Mavi Tekir

Eki Görüntüle 845306 Eki Görüntüle 845307 Eki Görüntüle 845309

benim oğlum bunun aynısından ama daha büyüğü hızla büyüyor sıpam :):16:

çok tatlı o zaman ne kadar da şanslısın.
tekirler çok tatlı oluyorlar
benim kedim soke olacak ama sokelerin içinden tekir olsun çok isterim :16::16::16:

tebrik ederim seni arkadaşım kedi edinme kararı aldığın için:46::46:

gerçekten çok güzel bir şey ben edinene kadar bu kadar güzel birşey olduğunu bilememişim ,ev ahalisinin bir parçası oluyor :16::16:

bizim henüz bebeğimiz yok ama gölge sayesinde yokluğunu çok aramıyoruz henüz zira gözümüz hep oğlumuzda evin neşesi:16:

Back
X