Arkadaşlar kızım 13 aylık bugün 4. günü hala kaka yapmadı şuan işyerindeyim fitil aldım artık akşam fitil atıcam. Neden olabilir acaba fikriniz var mı? azı dişleri çıkıyor 3 tane birden ondan olur mu diye düşünüyorum ama genelde ishal olur diş çıkarırken bebekler yorumlarınızı bekliyorummm.
dr umuz demiştiki '' 7 güne kadar kakasını yapamazsa kabız sayıyoruz.. '' sizde henüz 4,gün... lütfen fitil falan kullanmayın... bırakın doğal sürecine...7 günde yapmazsa kabızlığı için dr unuza gidersiniz...bize kakasını yaparken çok acı çekmesin diye şurubunun dışında '' anestol'' krem vermişti... makat çevresine sürmemizi istemişti.. (acısı çok canını yakmasın diye) yinede tüm bunları dr a danışmadan yapma...geçmiş olsun
bizim doktorumuzda 4. günden sonra sıkıntı demişti. gerçekten bir seferinde 3 gün yapmadı, 4. gün çok zorlandı kuzum. her altını açtığıma krem sürdüm ki çok acımasın diye. bir de biraz yaptı 4. gün sonra korktu devamını getiremedi. birkaç saat sonra acısını unutunca sanırım devam etti.
merhaba benım de 11 aylık kızım var ve dogdugunda cok sorun yasadık kakasını yapamıyordu ıkınıyordu sureklı uyumuyordu herseyı denedık cozum olmadı doktorlar 7 gun dıyor kabızlık ıcın ne kadar sacma ben gıttım doktora yeter dedım kızdım glıserın fıtıl kullan dedı 4 ay kullandım nerdeyse her 2 gunde bır kullandım sonra ek gıdalara gecınce kendılıgınden duzeldı bende sureklı kayısı puresı ve zeytınyagı yedırdım sukur gectı
7 gün olayı sadece anne sütü alan bebekler için geçerlidir.
Ek gıda alan bebekler için 4 gün.
Boşver fitili, 1 armut yedir bebişine bir kaç saat içinde yapar.
ek gıda alıyorsa mamasına zeytinyağı damlatabilirsin. Bir de kaka yapmaya çalışırken, popo deliğinin kenarlarına minik masajlar yapabilirsin, bu kasları harekete geçiriyor ıkınma da ona yardımcı oluyor.