Kaka yapamama sorunu 10,5 aylık

UmayUmay0

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
11 Mart 2024
857
344
23
Kızlar bebeğim 10,5 aylık. 2,5 aylıkken süt yumurta alerjisi diyetine başladık. 6 aylıkken süt geçti şuan yumurta devam diyette. Ben hep alerjiden falan gazı oluyor diye düşünüyordum ki gerçekten öyleydi. Gaz durumu bence normale döndü fakat kendi çıkartamıyor, kakasını da aynı şekilde. Fiziksel olarak kasları yetmiyor büyük ihtimalle diyor alerji doktorumuz. Kaka yapamayınca gaz sancısı da olur diyor.
Eminim kakası var her şeyi denedim duşlar mı dersiniz hareketler mi dersiniz yok çocuk kaka yapamıyor. Kakası da yumuşacık. Fitil ile uyarı verdim geçen pıt pıt yaptı ama o da iyi değil hep yapmak. Kaka yapamadıkça yani gaz çıkartamadıkça ağlıyor benim tepeme biniyor, çıldıracağım resmen. Artık rahatsızlık hissini algılıyor ve o yüzden de hiç mutlu değil. Çocuk doktoruna çatlak mı var diye baktırdım o da yok diyor.
Hatta bugün artık çıldırdı yine fitil yaptım (fitil erimedi bile 20 saniye sonra yaptı) (dünden beri kakası var eminim) bence tuttuğu veya yapamadığı için keçi kakası gibi olmuş ama yine de yumuşaktı, sert değil yani.
Bebeği böyle olan var mı çözüm önerisi lazım bana. Bu arada elinden tutunca yürüme hevesi var, emekleme yok ama zaten modu da iyi olmadığı için o işlere çok giremiyor bence…

Ve lifli besliyorum yani sebzeler meyveler vs, anne sütü alıyor

Hindistan cevizi yağının düzene soktuğunu söylüyorlar canım belki denemek istersin. Benim bebeğim kabız olduğu zaman kayısı ve incir haşlıyorum suyuyla yulaf lapası pişiriyorum içine kayısıyı ve inciri ezip ilave ediyorum biraz da zeytinyağı. Bunu yedirip üstüne su içirince ya da emerse hemen yapıyor kakasını. İnşallah çabucak düzelir durumu yavrucağın

Kızımın 14. Ayında falan geçti bizimde tek çaremiz fitil oldu hep. Fitili atıp poposunu kolumla tabiri caizse tıkayarak ıkınmasın diye bi süre öyle gezidiriyordum çünkü atıyordu hemen. İlave olarak ılık suya zeytin yağı koyup karıştırıp veriyordum yağ üste cıktığından pipetle veriyordum karıştıra karıştıra içiriyordum. İncir kayısı bol bol veriyordum yani bunun çözümü pek yok gibi yapısal sanırım ama sonra geçti fitil verin gerektiğinde.

Onu da yapıyorum ama bence fiziksel kesin eminim artık algısı açıldıkça daha çok yemeye başladı beni . Çocuk hasta olsa ağrısa bir yeri gazdan falan derim o dereceye geldim.

Aynen bence de yapısal sanırım yürümeye başlayınca yapmaya başlar rahat rahat, gece iki kişilik koca yatağı dolanıyor rahatsızlık hissinden resmen çocukcağız. Umarım bir an önce geçer artık gerçekten bittim ben. Fitil yapayım bari ara ara ne yapayım ya, doktor da yap diyor ama bu sefer canını yakarım çatlak vb olur diye korkuyorum veya ona alışır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…