Kızlar bebeğim 10,5 aylık. 2,5 aylıkken süt yumurta alerjisi diyetine başladık. 6 aylıkken süt geçti şuan yumurta devam diyette. Ben hep alerjiden falan gazı oluyor diye düşünüyordum ki gerçekten öyleydi. Gaz durumu bence normale döndü fakat kendi çıkartamıyor, kakasını da aynı şekilde. Fiziksel olarak kasları yetmiyor büyük ihtimalle diyor alerji doktorumuz. Kaka yapamayınca gaz sancısı da olur diyor.
Eminim kakası var her şeyi denedim duşlar mı dersiniz hareketler mi dersiniz yok çocuk kaka yapamıyor. Kakası da yumuşacık. Fitil ile uyarı verdim geçen pıt pıt yaptı ama o da iyi değil hep yapmak. Kaka yapamadıkça yani gaz çıkartamadıkça ağlıyor benim tepeme biniyor, çıldıracağım resmen. Artık rahatsızlık hissini algılıyor ve o yüzden de hiç mutlu değil. Çocuk doktoruna çatlak mı var diye baktırdım o da yok diyor.
Hatta bugün artık çıldırdı yine fitil yaptım (fitil erimedi bile 20 saniye sonra yaptı) (dünden beri kakası var eminim) bence tuttuğu veya yapamadığı için keçi kakası gibi olmuş ama yine de yumuşaktı, sert değil yani.
Bebeği böyle olan var mı çözüm önerisi lazım bana. Bu arada elinden tutunca yürüme hevesi var, emekleme yok ama zaten modu da iyi olmadığı için o işlere çok giremiyor bence…
Ve lifli besliyorum yani sebzeler meyveler vs, anne sütü alıyor