Kakadan mevzuu

papyonkilikli

kulillah summe zerhum....
Kayıtlı Üye
29 Şubat 2012
7.898
15.458
298
33 aylik bir kizim var Allah'im bagislasin. Masaallah 27 aylikken tuvalet aliskanligini kazandi lakin son 1.5 aydir kaka yapmak tam bir eziyet. Kakasi var karni agriyor, tuvalete gidiyoruz dakikalarca oturuyor, basinda ben. Oyunlar saklabanliklar hersey ama yok. Kisa bir donem poposu acimisti gecti. Tuvalete gittiginde hep ayni "kaka yapmak istemiyorum." dakikalar sonra oyunla vs ile yapiyor ama bu durum her gecen gun daha zor oluyor. 2 gundur sadece kendini rahatsiz eden kismini yapiyor geri kalanini tutuyor. (nasil beceriyor anlamiyorum)Boyle boyle 3 4 kere wc yolundayiz sadece bunun icin.
Ne yapmaliyim ? Nasil yol izlemeliyim? Bi deyiverin tecrubeli, cefalar, vefakar kk analari...
Cok yipraniyor da boncuk boncuk terliyor...
Valla cocuk sahibi olduktan sonra en derin mevzu kaka oldu. Yok rengi, yok sekli,yok sayisi, yapti, yapmadi, civik vs simdi de bu...
Ay mideniz hassassa kusura bakmayin en bastan uyardim mevzuu cok kaka icerikli...
guncelleme; bir donem catlak vardi kakada. iki ayri kremi (biri a***l isimli agri kesici krem digeri f*o isimli antibiyotikli krem) halloldu. zaten ondan sonra bu sikinti basladi. popom aciyor diyor.

Son düzenleme:
Poposunda çatlak olabilir onun
Onun için anestezik bir merhem ve kakayı yumuşatmak için bir ilaç kullanması lazım
Çocuk drunuza yazdırabilirsiniz

Poposunda çatlak olabilir onun
Onun için anestezik bir merhem ve kakayı yumuşatmak için bir ilaç kullanması lazım
Çocuk drunuza yazdırabilirsiniz
kullandik. iyi suanda ama korku olustu. kaka yaparken aci yok ama yapmadan aciyacak istemiyorum diyor.

popoda catlak varsa cok acı cekiyordur. bir doktora goturun ilaci var ayni zaman da iliktan biraz sicak suya oturmak en iyi tedavisi.bide kabiz olmucak gecmis olsun :(

Bir tanıdığımın benzer durum başına gelmişti. Tekrar aynı acıyı yaşama korkusuyla kaçınıyordu. Onlar yanlış hatırlamıyorsam küçük bir fanus ve birkaç balık koymuşlardı tuvalete ilgisini çeksin onlara odaklansın diye. Doktor önerisi olduğunu söylemişti arkadaş. Işe de yaramıştı.

Her gün bol suyla kayısı kurusu mu verseniz acaba? Hem daha kolay olur,hem tutması zor olur. :((

33 aylik bir kizim var Allah'im bagislasin. Masaallah 27 aylikken tuvalet aliskanligini kazandi lakin son 1.5 aydir kaka yapmak tam bir eziyet. Kakasi var karni agriyor, tuvalete gidiyoruz dakikalarca oturuyor, basinda ben. Oyunlar saklabanliklar hersey ama yok. Kisa bir donem poposu acimisti gecti. Tuvalete gittiginde hep ayni "kaka yapmak istemiyorum." dakikalar sonra oyunla vs ile yapiyor ama bu durum her gecen gun daha zor oluyor. 2 gundur sadece kendini rahatsiz eden kismini yapiyor geri kalanini tutuyor. (nasil beceriyor anlamiyorum)Boyle boyle 3 4 kere wc yolundayiz sadece bunun icin.
Ne yapmaliyim ? Nasil yol izlemeliyim? Bi deyiverin tecrubeli, cefalar, vefakar kk analari...
Cok yipraniyor da boncuk boncuk terliyor...
Valla cocuk sahibi olduktan sonra en derin mevzu kaka oldu. Yok rengi, yok sekli,yok sayisi, yapti, yapmadi, civik vs simdi de bu...
Ay mideniz hassassa kusura bakmayin en bastan uyardim mevzuu cok kaka icerikli...
Yakın bir arkadaşımın oğlu bu durumda. Şu anda 5 yaşında ve yaklaşık 2 yaşından beri bu sorunu yaşıyorlar.

Maalesef dr'un bulabildiği tek çözüm her gün"d...c" vermek. Yani çocuk son 3 senedir her sabah o ilacı içiyor. Onun dışında neler denedi iseler olmadı. Resmen travma olmuş çocukta o yaşlarda yaşadığı bir kabızlık.

Allah yardımcınız olsun, umarım siz bir çözüm bulabilirsiniz.

Ay kıyamam kuzuma.
Bir çok annenin başına gelmiştir.
Muhtemelen acıdı ve korktu.
Sakın kızmayın üstelemeyin nasıl rahatsa öyle yapsın.
Zamanla geçecek bir durum.
Sadece beslenmesine özen gösterin kabız olmaması açısından.
Merak etmeyin her zor süreci geçti,buda geçecek sabır.

Bir arkadas fanus onermis cok ta iyi fikir. Baliklara bakarken daha kolay yapabilir. Onun disinda kayisi vs yedirebilirsiniz. Acima olmadigini anlayinca yapacaktir.

Birde benim kizim kayisi sevmiyor ama nar ve armut bagirsaklarini hemen calistirir. Sizde kayisi disinda farkli meyvelerde deneyebilirsiniz.

Yakın bir arkadaşımın oğlu bu durumda. Şu anda 5 yaşında ve yaklaşık 2 yaşından beri bu sorunu yaşıyorlar.

Maalesef dr'un bulabildiği tek çözüm her gün"d...c" vermek. Yani çocuk son 3 senedir her sabah o ilacı içiyor. Onun dışında neler denedi iseler olmadı. Resmen travma olmuş çocukta o yaşlarda yaşadığı bir kabızlık.

Allah yardımcınız olsun, umarım siz bir çözüm bulabilirsiniz.
Eger psikolojikse gun icinde bol bol meyve yedirsin arkadasiniz, zaten bagirsaklari yumusayacaktir.
Ilac sisesinin icinede balla serbet hazirlayip her sabah onu versin. Zaten o surubun tadi ayni serbet gibi.
Dedigim gibi psikolojik bir durumsa bosuna ilac vermesin.

Eger psikolojikse gun icinde bol bol meyve yedirsin arkadasiniz, zaten bagirsaklari yumusayacaktir.
Ilac sisesinin icinede balla serbet hazirlayip her sabah onu versin. Zaten o surubun tadi ayni serbet gibi.
Dedigim gibi psikolojik bir durumsa bosuna ilac vermesin.
Teşekkürler tavsiyeniz için.
Kendisi zaten takıntı derecesinde organik ve sağlıklı yaşam delisi. Kuru kayısı , taze kayısı ve bilmimum meyve/meyve sularını denedi. Ancak çocuk ileri derecede şımarık diyebilirim (bu bambaşka bir konu. hatta bir konuda yazmıştım 40 dakika "gel çocuğum kakalı bezini değiştireyim" diye yalvaran arkadaşım var benim diye. İşte bu kişi o kişi. Üstelik de okumuş -mesleğini yazamıyorum zira o detayı verirsem şıp diye tanırlar onu bilenler-)

Bence (herhangi bir bilimsel gerçeğe dayanmıyor sadece benim annelik içgüdüm) başta evet çocukta bir travma vardı konu ile ilgili, ancak daha sonra annesinin bu konuda ona yaklaşımını (kucağına alıp şarkı söylemeler, karnına masaj yapmalar, tuvalette saatlerce yanında durmalar gibi) gördükçe bunu kullanmaya devam etti ve bir kısır döngü oluştu.

Teşekkürler tavsiyeniz için.
Kendisi zaten takıntı derecesinde organik ve sağlıklı yaşam delisi. Kuru kayısı , taze kayısı ve bilmimum meyve/meyve sularını denedi. Ancak çocuk ileri derecede şımarık diyebilirim (bu bambaşka bir konu. hatta bir konuda yazmıştım 40 dakika "gel çocuğum kakalı bezini değiştireyim" diye yalvaran arkadaşım var benim diye. İşte bu kişi o kişi. Üstelik de okumuş -mesleğini yazamıyorum zira o detayı verirsem şıp diye tanırlar onu bilenler-)

Bence (herhangi bir bilimsel gerçeğe dayanmıyor sadece benim annelik içgüdüm) başta evet çocukta bir travma vardı konu ile ilgili, ancak daha sonra annesinin bu konuda ona yaklaşımını (kucağına alıp şarkı söylemeler, karnına masaj yapmalar, tuvalette saatlerce yanında durmalar gibi) gördükçe bunu kullanmaya devam etti ve bir kısır döngü oluştu.
Ben sadece acidan ötürü travma olustu diye dusunmustum ama durum daha vahim ozaman.

• Beğen
Reactions: csi
Bir ogrencim aynen boyle. cocuk hem cisini hem kakasini tutmaya alismis. 3 gun tuttu demisti annesi bi kere. Hastanede bosaltmislar bagirsaklari. Cocuk şıp şıp terliyor. Kendini skıyor bacaklarini surtuyor ve yara ediyor bacak arasini. Ben okulda odul yontemiyle idare ediyorum. 5 saat okulda duruyor en azindan 2 sefer gonderiyorum tuvalete. Evde de yapip yapmadigini annesiyle konusuyorum surekli. 1 haftadir daha iyi dedi annesi ama bakalim ne kadar surecek.. ihmal etmeyin siz de. Balik fikrini sevdim bunu ben de velime onerecegim mesela.

Kefir icirin.
Oglum kosa kosa cikiyor tuvalete kefir ictikten sonra.
Bide hadi kakalari arkadaslarinin/ anne babasinin yanina gonderelim ozlemislerdir gibi seyler uydurabilirsiniz.

Kefir icirin.
Oglum kosa kosa cikiyor tuvalete kefir ictikten sonra.
Bide hadi kakalari arkadaslarinin/ anne babasinin yanina gonderelim ozlemislerdir gibi seyler uydurabilirsiniz.
Bu iyi fikir degil yaa. 21 aylik kizim var, bir ara dedimki kakamizi vc yapicaz sonrada sifonu cekip arkadaslarinin yanina yollayip onlara bay bay dicez.
Simdi el yikamak icin bile banyoya girsek sifona basip bay bay yapiyoruz:KK70:gina geldi valla

Bu iyi fikir degil yaa. 21 aylik kizim var, bir ara dedimki kakamizi vc yapicaz sonrada sifonu cekip arkadaslarinin yanina yollayip onlara bay bay dicez.
Simdi el yikamak icin bile banyoya girsek sifona basip bay bay yapiyoruz:KK70:gina geldi valla

Benimde kucuk kizim kakalarin ardindan iki tutam veda pecetesi atiyor illa ki :KK53:

Back
X