Tuvalet Eğitimi Bana bir çare

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

zAnka

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Ağustos 2011
401
167
123
Merhaba anneler, kizim 3 yasinda, 22 aylikken tuvalet egitimi tamamladik, 12 gunde ogrendi, gece bile kalkar kendi kendine yapardi, 1 sene sonra yani bu yaz kardesi oldu, altina yapmalar basladi, kaka cis hepsini altina yapiyordu. Kiskancliktandir dedim ve 4 5 ay sonra cis olayi duzeldi kendi kendine. Ama kaka sorunu devam ediyor. 8 aydir kakasini tuvalete yaptigi sayilidir. Kakasi gelince gidip bi yere oturup altina yapiyor. Bazen gozumun icine baka baka yapiyor. Surekli kaka temizlemekten yoruldum. Genelde sakinim ama bazen onu oyle her yeri kaka hatta yerde kakalar gorunce dayanamiyorum. Bez bagla diyorlar ama bu kadar zaman sonra basa donmek istemiyorum. Nisanda okula baslayacak, bu yuzden veremiycem, dislanir diye korkuyorum. Ilgi eksikliginden oldugunu düşündüm, ama simdk ikinci cocugum 7 aylik oldu, duzenimiz oturdu yavas yavas, daha.cok vakit gecirmeye basladik.yasadigimiz yer itibariyle disari yalniz cikamiyoruz evdeyiz cogu zaman. Benim durumumda olan arkadaslara bakiyorum, yani cocuklari kucuk olan, cocuklari huysuz vs ama boyle sorunlar yok. Benim kizim mutlu uyumlu bir cocuk, yasitlarina gore cok olgundur, yaramazlik da cok yapar ama kendi sorumluluklarini almis bir cocuk, neden boyle yapiyor anlayamiyorum. Lutfen bana bir care, kaka kokularindan ve temizlemekten biktim :(

Merhaba anneler, kizim 3 yasinda, 22 aylikken tuvalet egitimi tamamladik, 12 gunde ogrendi, gece bile kalkar kendi kendine yapardi, 1 sene sonra yani bu yaz kardesi oldu, altina yapmalar basladi, kaka cis hepsini altina yapiyordu. Kiskancliktandir dedim ve 4 5 ay sonra cis olayi duzeldi kendi kendine. Ama kaka sorunu devam ediyor. 8 aydir kakasini tuvalete yaptigi sayilidir. Kakasi gelince gidip bi yere oturup altina yapiyor. Bazen gozumun icine baka baka yapiyor. Surekli kaka temizlemekten yoruldum. Genelde sakinim ama bazen onu oyle her yeri kaka hatta yerde kakalar gorunce dayanamiyorum. Bez bagla diyorlar ama bu kadar zaman sonra basa donmek istemiyorum. Nisanda okula baslayacak, bu yuzden veremiycem, dislanir diye korkuyorum. Ilgi eksikliginden oldugunu düşündüm, ama simdk ikinci cocugum 7 aylik oldu, duzenimiz oturdu yavas yavas, daha.cok vakit gecirmeye basladik.yasadigimiz yer itibariyle disari yalniz cikamiyoruz evdeyiz cogu zaman. Benim durumumda olan arkadaslara bakiyorum, yani cocuklari kucuk olan, cocuklari huysuz vs ama boyle sorunlar yok. Benim kizim mutlu uyumlu bir cocuk, yasitlarina gore cok olgundur, yaramazlik da cok yapar ama kendi sorumluluklarini almis bir cocuk, neden boyle yapiyor anlayamiyorum. Lutfen bana bir care, kaka kokularindan ve temizlemekten biktim :KK43:
canım ilk tespitin doğru.İlgi çekmek istiyor.Ona bağırman da,kızman da onun için bir tepki,bir çeşit ilgi.Bebek 7 aylık olmuş bizce düzen oturdu,ama onlara göre yeni başlıyor.Çünkü kardeşi atrık gülümsüyor, aguluyor,anne ona yemek yedirşyor obir şey yapınca anne baba, kahkahalar atıyor ama büyükler için aynı durum söz konusu olmuyor benim de 5 yaşında ve 10 aylık bir kızım var seni çok iyi anlıyorum

bence uzman birinden yardım al.düşünsene okulda da böyle bir şey yaptığını .Çocuğun için ne zor bir durum olur belki tüm hayatını etkileyecek bir durum olur.

Haklısın büyüyünce de ayrı zor gercekten. Yurtdışında yasıyorum o yuzden sımdılık psikologa gidemedim aklımda. Cevabınız için tesekkür ederım.

Merhaba anneler, kizim 3 yasinda, 22 aylikken tuvalet egitimi tamamladik, 12 gunde ogrendi, gece bile kalkar kendi kendine yapardi, 1 sene sonra yani bu yaz kardesi oldu, altina yapmalar basladi, kaka cis hepsini altina yapiyordu. Kiskancliktandir dedim ve 4 5 ay sonra cis olayi duzeldi kendi kendine. Ama kaka sorunu devam ediyor. 8 aydir kakasini tuvalete yaptigi sayilidir. Kakasi gelince gidip bi yere oturup altina yapiyor. Bazen gozumun icine baka baka yapiyor. Surekli kaka temizlemekten yoruldum. Genelde sakinim ama bazen onu oyle her yeri kaka hatta yerde kakalar gorunce dayanamiyorum. Bez bagla diyorlar ama bu kadar zaman sonra basa donmek istemiyorum. Nisanda okula baslayacak, bu yuzden veremiycem, dislanir diye korkuyorum. Ilgi eksikliginden oldugunu düşündüm, ama simdk ikinci cocugum 7 aylik oldu, duzenimiz oturdu yavas yavas, daha.cok vakit gecirmeye basladik.yasadigimiz yer itibariyle disari yalniz cikamiyoruz evdeyiz cogu zaman. Benim durumumda olan arkadaslara bakiyorum, yani cocuklari kucuk olan, cocuklari huysuz vs ama boyle sorunlar yok. Benim kizim mutlu uyumlu bir cocuk, yasitlarina gore cok olgundur, yaramazlik da cok yapar ama kendi sorumluluklarini almis bir cocuk, neden boyle yapiyor anlayamiyorum. Lutfen bana bir care, kaka kokularindan ve temizlemekten biktim :KK43:
Benim kızımda 3 yaşında .Geçenlerde birkaç gün kabızlık problemi yaşadı.Oturarak yapmak istemedi .Hep pijamaya yaptı.Acaba Onunda o tür bir problemi olduğu için,oturarak yaptığında acı hissettiği için altına yapıyor olabilir mi

Back
X