Kakadan mevzuu

aynı sorunu ablam yaşadı.en sonunda kendince şu yöntemi buldu.kesinlikle tuvaletin var mı yapalım mı gibi çocuğun üstünde baskı hissettirecek sorular sormadı .tuvaleti gelip de azcık da olsa yaptığı zaman hiç bir tepki vermedi aferin bile demedi herkesin yapabildiği,normal,doğanın gereği birşeymiş gibi göstermeye çalıştı.çocuk bitti deyince hiç bişey demeden sadece tamam diyerek çocuğu çıkardı tıpkı kakam geldi dediğinde sakin ve tepkisiz bir şekilde tuvalete götürmesi gibi.bu davranış biçimiyle çocuk sanırım bunun çok normal birşey olduğunu benimseyip düzeldi

Aynı durumdayız Allah yardımcımız olsun, benim kızıma da hicbirşey fayda etmiyor,ilac veriyorum mecburen ama o halde bile tutmaya gayret ediyor bir ıkınsa cıkacak ama acır diye yapmıyor, konuyu takipteyim

Her gün bol suyla kayısı kurusu mu verseniz acaba? Hem daha kolay olur,hem tutması zor olur. :KK43:(
kabizlik sikintisi yok sukur. nekadar civik.olsa da (su gibi olmadigi surece) tutuyor.
Teo Nun kaka kitabını alıp okudunuz mu? Kaka sorunu yaşayan çocuklar için öneriliyordu.
bunu inceleyecegim. zaten aliskanlik kazanma doneminde prenses lukunun tuvalet kitabi cok isimize yaramisti. kitaplarin gucune cok inaniyorum.
Canı acıdığı için mi yapmak istemiyor yoksa kakasını kendi parçası olarak görüp ayrılmak mı istemiyor?

http://www.altinkitaplar.com.tr/sergi-camara/gule-gule-kakalar-2/

Şöyle bir öneri var bu problemi yaşayan minikler için, inceleyin derim.:kahve:
bunu da mutlaka inceleyecegim.
Yakın bir arkadaşımın oğlu bu durumda. Şu anda 5 yaşında ve yaklaşık 2 yaşından beri bu sorunu yaşıyorlar.

Maalesef dr'un bulabildiği tek çözüm her gün"d...c" vermek. Yani çocuk son 3 senedir her sabah o ilacı içiyor. Onun dışında neler denedi iseler olmadı. Resmen travma olmuş çocukta o yaşlarda yaşadığı bir kabızlık.

Allah yardımcınız olsun, umarım siz bir çözüm bulabilirsiniz.
ay lutfen o duruma gelmeyelim. bagirsak ikinci beyin hemen herseyi kaydediyor ve aliskanlik haline geliyor.
Bir ogrencim aynen boyle. cocuk hem cisini hem kakasini tutmaya alismis. 3 gun tuttu demisti annesi bi kere. Hastanede bosaltmislar bagirsaklari. Cocuk şıp şıp terliyor. Kendini skıyor bacaklarini surtuyor ve yara ediyor bacak arasini. Ben okulda odul yontemiyle idare ediyorum. 5 saat okulda duruyor en azindan 2 sefer gonderiyorum tuvalete. Evde de yapip yapmadigini annesiyle konusuyorum surekli. 1 haftadir daha iyi dedi annesi ama bakalim ne kadar surecek.. ihmal etmeyin siz de. Balik fikrini sevdim bunu ben de velime onerecegim mesela.
ay kiyamam ya. sukur ciste sikinti yok ama bu kaka. Allah yardimcisi olsun.
Kefir icirin.
Oglum kosa kosa cikiyor tuvalete kefir ictikten sonra.
Bide hadi kakalari arkadaslarinin/ anne babasinin yanina gonderelim ozlemislerdir gibi seyler uydurabilirsiniz.
kefir ne yaptiysam icmedi. oyun kismini denedim. birkac ise yaradi sonra yine ayni.
Bu iyi fikir degil yaa. 21 aylik kizim var, bir ara dedimki kakamizi vc yapicaz sonrada sifonu cekip arkadaslarinin yanina yollayip onlara bay bay dicez.
Simdi el yikamak icin bile banyoya girsek sifona basip bay bay yapiyoruz:KK70:gina geldi valla
sevimlilik abidesi bunlar ya...
aynı sorunu ablam yaşadı.en sonunda kendince şu yöntemi buldu.kesinlikle tuvaletin var mı yapalım mı gibi çocuğun üstünde baskı hissettirecek sorular sormadı .tuvaleti gelip de azcık da olsa yaptığı zaman hiç bir tepki vermedi aferin bile demedi herkesin yapabildiği,normal,doğanın gereği birşeymiş gibi göstermeye çalıştı.çocuk bitti deyince hiç bişey demeden sadece tamam diyerek çocuğu çıkardı tıpkı kakam geldi dediğinde sakin ve tepkisiz bir şekilde tuvalete götürmesi gibi.bu davranış biçimiyle çocuk sanırım bunun çok normal birşey olduğunu benimseyip düzeldi
sanirim ben bu kisim da basarisiz oldum. soyle ki cocuk dr umuz bize aliskanlik kazandirma esnasinda odul verin dedi ki ben cezasiz ve odulsuz egitimi benimsemistim. dr umla bunu konustuguma cok onemsemedi. orada ipler koptu. aferinler alkislar cak yapmalar. bir de bunu deneyelim bakalim.
fanus ve balik konusi bizde ise yaramaz kocaman bir balik akvaryumumuz var baliklar konusunda dogdugundan beri duyarsiz yani...

33 aylik bir kizim var Allah'im bagislasin. Masaallah 27 aylikken tuvalet aliskanligini kazandi lakin son 1.5 aydir kaka yapmak tam bir eziyet. Kakasi var karni agriyor, tuvalete gidiyoruz dakikalarca oturuyor, basinda ben. Oyunlar saklabanliklar hersey ama yok. Kisa bir donem poposu acimisti gecti. Tuvalete gittiginde hep ayni "kaka yapmak istemiyorum." dakikalar sonra oyunla vs ile yapiyor ama bu durum her gecen gun daha zor oluyor. 2 gundur sadece kendini rahatsiz eden kismini yapiyor geri kalanini tutuyor. (nasil beceriyor anlamiyorum)Boyle boyle 3 4 kere wc yolundayiz sadece bunun icin.
Ne yapmaliyim ? Nasil yol izlemeliyim? Bi deyiverin tecrubeli, cefalar, vefakar kk analari...
Cok yipraniyor da boncuk boncuk terliyor...
Valla cocuk sahibi olduktan sonra en derin mevzu kaka oldu. Yok rengi, yok sekli,yok sayisi, yapti, yapmadi, civik vs simdi de bu...
Ay mideniz hassassa kusura bakmayin en bastan uyardim mevzuu cok kaka icerikli...
Popoda çatlak olabilir, acıyor olabilir. Doktora götürmeniz lazım

Back
X