Bisküvi - Kurabiye Tarifi Kakaolu Çatlak Kurabiye - Kenton sponsorluğunda

FusRam

24042016 ❤️
Pro Üye
Anneler Kulübü
25 Aralık 2013
5.592
4.756
448
Merhaba hanımlar🌸🌸🌸☀️

Geldi bahar ayları gevşedi gönül yayları😀😀😀🤣🤣☀️ bu kurabiyeyi geceden yapmaya başladım 2 saat dinlenmesi gerekiyordu o kadar vaktim olmadığı için 5-6 saat beklemiş oldu.
Sabahın 7’sinde ancak fotoğrafladım🫠🫠🌸
İnşallah beğenirsiniz düşman Çatlatan damak patlatan kurabiyemi 🥳🥳😅😅😅 birkaç çeşit şekilde sunum tabagi hazırladım🙂🙂🙂

Malzemeler​

• 4 yemek kaşığı kakao (Tepeleme)
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • 6 yemek kaşığı un (Tepeleme)
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
Bulamak için;

• Pudra şekeri
IMG_8034.webp

Yapılışı;

🍪 Karıştırma kabının içerisine kakao, şeker, sıvı yağı alarak güzel bir şekilde karıştıralım.
IMG_8035.webp

🍪 Yumurtanın 1 tanesini kıralım ve tamamen yumurtaya karışana kadar mikser ile çırpalım. Daha sonra diğer yumurtayı kıralım ve aynı şekilde mikser ile çırpalım.
IMG_8037.webp

🍪 Üzerine un, vanilya ve kabartma tozunu ilave ederek karıştıralım. Elde ettiğimiz hamur çok katı kıvamda olmayacaktır. Bu durum sizi korkutmasın.
IMG_8038.webp

IMG_8040.webp

🍪 Hamura rahat şekil verebilmek için üzerini streç film ile kaplayalım ve en az 2 saat kadar buzdolabında dinlenmeye bırakalım. ( ben geceden hazırladığım için bu süre 5-6 saati buldu)
🍪 Daha sonra kaşık ile hamurdan parçalar alalım ve elimizle yuvarlayalım, uygun bir tabağa alalım. Bu aşamada hamurun yumuşamaması için hızlı olmalısınız.
IMG_8044.webp

🍪 Fırın tepsisine pişirme kağıdı yerleştirelim, yuvarladığımız kurabiye hamurlarımızı pudra şekerine bulayalım ve tepsimize dizelim..
IMG_8045.webp

IMG_8046.webp

🍪 Kurabiyeleri önceden ısıtılmış 175°C fırında 10-12 dakika kadar pişirelim.

IMG_8047.webp

🍪 Süre sonunda kurabiyelerinizi fırından aldığınızda çok yumuşak olacak. Bu nedenle tepside soğumaya bırakın aldığınızda dağılabilir.
🍪 Soğuyan kurabiyelerinizi dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

IMG_8048.webp

IMG_8050.webp

IMG_8059.webp

IMG_8063.webp

IMG_8065.webp

IMG_8060.webp
IMG_8064.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Yaa o kurabiyenin catlakligi nasıl güzel olmuş 🤤🫠 al beni ye diyooo🥳 özellikle fırından çıktığı gibi yemeyi çok isterdim yanında süt ile🤤🫠🙈 offf canım çekti, birde farklı sunumlar yapmış bize yaaaa yiceeemmmm🌸💕 eline sağlık canikosuuuuu harika gözüküyor kurbişler🥰🍒🍒🍒🫶😘

Kurabiyelerin toplu ustuste olduğu foto daha dikkat çekici valla🔥💣 sunum fotosu olmalik tam,beni etkiledi 🥳💃🍒🥰🫶

Merhaba hanımlar🌸🌸🌸☀️

Geldi bahar ayları gevşedi gönül yayları😀😀😀🤣🤣☀️ bu kurabiyeyi geceden yapmaya başladım 2 saat dinlenmesi gerekiyordu o kadar vaktim olmadığı için 5-6 saat beklemiş oldu.
İnşallah beğenirsiniz düşman Çatlatan damak patlatan kurabiyemi 🥳🥳😅😅😅 birkaç çeşit şekilde sunum tabagi hazırladım🙂🙂🙂

Malzemeler​

• 1 su bardağı şeker
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
Bulamak için;

• Pudra şekeri
Eki Görüntüle 3588268

Yapılışı;

🍪 Karıştırma kabının içerisine kakao, şeker, sıvı yağı alarak güzel bir şekilde karıştıralım.
Eki Görüntüle 3588270
🍪 Yumurtanın 1 tanesini kıralım ve tamamen yumurtaya karışana kadar mikser ile çırpalım. Daha sonra diğer yumurtayı kıralım ve aynı şekilde mikser ile çırpalım.
Eki Görüntüle 3588271
🍪 Üzerine un, vanilya ve kabartma tozunu ilave ederek karıştıralım. Elde ettiğimiz hamur çok katı kıvamda olmayacaktır. Bu durum sizi korkutmasın.
Eki Görüntüle 3588272
Eki Görüntüle 3588273
🍪 Hamura rahat şekil verebilmek için üzerini streç film ile kaplayalım ve en az 2 saat kadar buzdolabında dinlenmeye bırakalım. ( ben geceden hazırladığım için bu süre 5-6 saati buldu)
🍪 Daha sonra kaşık ile hamurdan parçalar alalım ve elimizle yuvarlayalım, uygun bir tabağa alalım. Bu aşamada hamurun yumuşamaması için hızlı olmalısınız.
Eki Görüntüle 3588274
🍪 Fırın tepsisine pişirme kağıdı yerleştirelim, yuvarladığımız kurabiye hamurlarımızı pudra şekerine bulayalım ve tepsimize dizelim..
Eki Görüntüle 3588275

Eki Görüntüle 3588276

Eki Görüntüle 3588277
🍪 Süre sonunda kurabiyelerinizi fırından aldığınızda çok yumuşak olacak. Bu nedenle tepside soğumaya bırakın aldığınızda dağılabilir.

Eki Görüntüle 3588278

Eki Görüntüle 3588281

Eki Görüntüle 3588283

Eki Görüntüle 3588286
Eki Görüntüle 3588287
Eki Görüntüle 3588285 Eki Görüntüle 3588288
Elinize emeğinize sağlık çok güzel olmuş.
Başarılar diliyorum 🥰

Elinize ve emeğinize sağlık.
ben kakaolu kurabiyeleri çok
Severim.
Bol şans
Sunumda güzel olmuş.
🤩

Yaa o kurabiyenin catlakligi nasıl güzel olmuş 🤤🫠 al beni ye diyooo🥳 özellikle fırından çıktığı gibi yemeyi çok isterdim yanında süt ile🤤🫠🙈 offf canım çekti, birde farklı sunumlar yapmış bize yaaaa yiceeemmmm🌸💕 eline sağlık canikosuuuuu harika gözüküyor kurbişler🥰🍒🍒🍒🫶😘
Sosyalim beğenmene çok sevindim 🥳🥰🥰🥰 beklediğine değmiştir inşallah 😃 hıdırın ancak elinden geleni bu 😁😁

Merhaba hanımlar🌸🌸🌸☀️

Malzemeler​

• 1 su bardağı şeker
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
Bulamak için;

• Pudra şekeri
Eki Görüntüle 3588268

Yapılışı;

Eki Görüntüle 3588270
Eki Görüntüle 3588271
Eki Görüntüle 3588272
Eki Görüntüle 3588273
Eki Görüntüle 3588274
Eki Görüntüle 3588275

Eki Görüntüle 3588276

Eki Görüntüle 3588277

Eki Görüntüle 3588278

Eki Görüntüle 3588281

Eki Görüntüle 3588283

Eki Görüntüle 3588286
Eki Görüntüle 3588287
Eki Görüntüle 3588285 Eki Görüntüle 3588288
Ellerine sağlık canım çok lezzetli görünüyor 🤤

Back
X