- 25 Aralık 2013
- 5.592
- 4.756
- 448
Merhaba hanımlar

Geldi bahar ayları gevşedi gönül yayları

bu kurabiyeyi geceden yapmaya başladım 2 saat dinlenmesi gerekiyordu o kadar vaktim olmadığı için 5-6 saat beklemiş oldu.
Sabahın 7’sinde ancak fotoğrafladım

İnşallah beğenirsiniz düşman Çatlatan damak patlatan kurabiyemi

birkaç çeşit şekilde sunum tabagi hazırladım

Yapılışı;
Karıştırma kabının içerisine kakao, şeker, sıvı yağı alarak güzel bir şekilde karıştıralım.
Yumurtanın 1 tanesini kıralım ve tamamen yumurtaya karışana kadar mikser ile çırpalım. Daha sonra diğer yumurtayı kıralım ve aynı şekilde mikser ile çırpalım.
Üzerine un, vanilya ve kabartma tozunu ilave ederek karıştıralım. Elde ettiğimiz hamur çok katı kıvamda olmayacaktır. Bu durum sizi korkutmasın.
Hamura rahat şekil verebilmek için üzerini streç film ile kaplayalım ve en az 2 saat kadar buzdolabında dinlenmeye bırakalım. ( ben geceden hazırladığım için bu süre 5-6 saati buldu)
Daha sonra kaşık ile hamurdan parçalar alalım ve elimizle yuvarlayalım, uygun bir tabağa alalım. Bu aşamada hamurun yumuşamaması için hızlı olmalısınız.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı yerleştirelim, yuvarladığımız kurabiye hamurlarımızı pudra şekerine bulayalım ve tepsimize dizelim..
Kurabiyeleri önceden ısıtılmış 175°C fırında 10-12 dakika kadar pişirelim.
Süre sonunda kurabiyelerinizi fırından aldığınızda çok yumuşak olacak. Bu nedenle tepside soğumaya bırakın aldığınızda dağılabilir.
Soğuyan kurabiyelerinizi dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

Geldi bahar ayları gevşedi gönül yayları

Sabahın 7’sinde ancak fotoğrafladım

İnşallah beğenirsiniz düşman Çatlatan damak patlatan kurabiyemi

Malzemeler
- 4 yemek kaşığı kakao (Tepeleme)
- 1 su bardağı şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta
- 6 yemek kaşığı un (Tepeleme)
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Pudra şekeri