Bisküvi - Kurabiye Tarifi Kakaolu Çatlak Kurabiye - Kenton sponsorluğunda

Merhaba hanımlar🌸🌸🌸☀️

Geldi bahar ayları gevşedi gönül yayları😀😀😀🤣🤣☀️ bu kurabiyeyi geceden yapmaya başladım 2 saat dinlenmesi gerekiyordu o kadar vaktim olmadığı için 5-6 saat beklemiş oldu.
Sabahın 7’sinde ancak fotoğrafladım🫠🫠🌸
İnşallah beğenirsiniz düşman Çatlatan damak patlatan kurabiyemi 🥳🥳😅😅😅 birkaç çeşit şekilde sunum tabagi hazırladım🙂🙂🙂

Malzemeler​

• 4 yemek kaşığı kakao (Tepeleme)
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • 6 yemek kaşığı un (Tepeleme)
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
Bulamak için;

• Pudra şekeri
Eki Görüntüle 3588268

Yapılışı;

🍪 Karıştırma kabının içerisine kakao, şeker, sıvı yağı alarak güzel bir şekilde karıştıralım.
Eki Görüntüle 3588270
🍪 Yumurtanın 1 tanesini kıralım ve tamamen yumurtaya karışana kadar mikser ile çırpalım. Daha sonra diğer yumurtayı kıralım ve aynı şekilde mikser ile çırpalım.
Eki Görüntüle 3588271
🍪 Üzerine un, vanilya ve kabartma tozunu ilave ederek karıştıralım. Elde ettiğimiz hamur çok katı kıvamda olmayacaktır. Bu durum sizi korkutmasın.
Eki Görüntüle 3588272
Eki Görüntüle 3588273
🍪 Hamura rahat şekil verebilmek için üzerini streç film ile kaplayalım ve en az 2 saat kadar buzdolabında dinlenmeye bırakalım. ( ben geceden hazırladığım için bu süre 5-6 saati buldu)
🍪 Daha sonra kaşık ile hamurdan parçalar alalım ve elimizle yuvarlayalım, uygun bir tabağa alalım. Bu aşamada hamurun yumuşamaması için hızlı olmalısınız.
Eki Görüntüle 3588274
🍪 Fırın tepsisine pişirme kağıdı yerleştirelim, yuvarladığımız kurabiye hamurlarımızı pudra şekerine bulayalım ve tepsimize dizelim..
Eki Görüntüle 3588275

Eki Görüntüle 3588276

🍪 Kurabiyeleri önceden ısıtılmış 175°C fırında 10-12 dakika kadar pişirelim.

Eki Görüntüle 3588277
🍪 Süre sonunda kurabiyelerinizi fırından aldığınızda çok yumuşak olacak. Bu nedenle tepside soğumaya bırakın aldığınızda dağılabilir.
🍪 Soğuyan kurabiyelerinizi dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

Eki Görüntüle 3588278

Eki Görüntüle 3588281

Eki Görüntüle 3588283

Eki Görüntüle 3588286
Eki Görüntüle 3588287
Eki Görüntüle 3588285 Eki Görüntüle 3588288
kakaolu çatlak kurabiyeyi ben de çok merak ediyorum. hep aklımda ama hiç denemedim. çok güzel görünüyor 😍

Çok teşekkür ediyorum 🥰🥰 pudra şekeri kısmı biraz meşakkatli olsa da herkes bayılıyor🥰🌸🌸
instagramda bir hesap sürekli yapıyordu. eşi çok severmiş ve uzaktaydı o zaman. sürekli bir tepsi yapıp paketleyip ona yolluyordu. o zamandan beri aklımda. ama nedense yapmadım.

instagramda bir hesap sürekli yapıyordu. eşi çok severmiş ve uzaktaydı o zaman. sürekli bir tepsi yapıp paketleyip ona yolluyordu. o zamandan beri aklımda. ama nedense yapmadım.
Ötelemeyin derim ben 🤗🥰 bayatlamıyor da kolay kolay 🌸🥰🥰

Tam bir sanat eseri ellerinize sağlık 🥰 hamuru yumuşak mi oluyor ?

Back
X