Kekler - Pastalar Kakaolu Islak Kek (resimli)

sedefonur

Huzur..
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2009
10.114
1.270
773
Kızlar içine koyduğum damla çikolatalar kekin kabarmasını engellemiş =( ama tadı muh-te-şem =)

3 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı şeker (tadının daha hafif olmasını istiyosanız 1,5 bardak da koyabilirsiniz.)
2 yemek kaşığı kakao
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2,5 su bardağı un

Yumurta,süt,sıvı yağ,şeker ve kakaoyu şeker çözünene kadar çırpıyoruz.
Çırptıktan sonra malzemeden yarım kase kadar ayırıyoruz.(Kek pişince üzerine dökmek için)
Kalan malzemeye un,kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip çırpıyoruz.
Kare borcam yağlanmış tepsiye hazırladığımız karışımı döküyoruz.
İsteğe göre üzerine damla çikolatalar serpiştirilebilir.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişiriyoruz.
Pişince sıcakken üzerine ayırdığımız karışımı döküyoruz.
Afiyet olsun.

[url=http://......./c25MCx] [/URL]

Son düzenleme:
goruntu249.jpg

ellerine sağlık canım çok nefis görünyoropuyorumnanaktan,fakat sorum olucak en sonda önceden ayırtmış sosunu döktükten sonra sönmüş fırında bekletıyormusunCADIARZU,yoksa masada bekletıyorsunCADIARZU?ben de deneyecem de tam olsun diyezemuszemus(daha önce böyle ıslak keklerde hiç başarılı olmadım çünkübilmiyorumkismile,ama çok severim onlarızemuszemus)

ellerine sağlık canım çok nefis görünyoropuyorumnanaktan,fakat sorum olucak en sonda önceden ayırtmış sosunu döktükten sonra sönmüş fırında bekletıyormusunCADIARZU,yoksa masada bekletıyorsunCADIARZU?ben de deneyecem de tam olsun diyezemuszemus(daha önce böyle ıslak keklerde hiç başarılı olmadım çünkübilmiyorumkismile,ama çok severim onlarızemuszemus)

masada bekletiyorum canım; zaten o sosu keke döktüğün gibi hemen emiyo a.s ben de böyle ıslak keklere bayılıyorum cokacimcoook denemelisin tadı harika yerimseniben

photo1048.jpg
işte
2a05370b8e1078f61a9a1ff52abe268e.gif
bende yaptım biraz önce,oğluşum başladı yok etmeye keki,tarifin için teşekürler,çok lezzisopuyorumnanaktan
4121d2b0caf89ff4e7a46ce11cfc395f.gif

photo1048.jpg
işte
2a05370b8e1078f61a9a1ff52abe268e.gif
bende yaptım biraz önce,oğluşum başladı yok etmeye keki,tarifin için teşekürler,çok lezzisopuyorumnanaktan
4121d2b0caf89ff4e7a46ce11cfc395f.gif

canım benimm oğluşuna afiyet bal şeker olsun opuyorumnanaktan seninki çok güzel kabarmış leziz görünüyor cokacimcoook

Ellerine sağlık,çok lezzetli görünüyo
Bizimkilerin içi kuru kalıyo,seninki şahane görünüyo
Bunun püf noktası nedir acaba :1:

canım bu keki övünmek gibi olmasın bende pek güzel yaparım:34:bir püf noktası vereyim eğer ıslaklığı yeteri kadar değilse ayırdığınız karışıma biraz süt ve biraz kakao katarsanız ıslaklığı arttırmış olursunuz ama abartmayın sonra hamur olur:34:birde kek fırından çıktıktan sonra kürdanla kekin her yerini delik deşik edin:37: (karışımın içine daha iyi çekmesi için) ve karışımı dökmeden önce keki dilimlere ayırın (yine karışımın içine daha iyi çekmesi için)

Ellerine sağlık,çok lezzetli görünüyo
Bizimkilerin içi kuru kalıyo,seninki şahane görünüyo
Bunun püf noktası nedir acaba :1:
afiyet olsun canım. kpsshayalinin dediklerini yapabilirsin. benim çekiyo. belki de o sos çok fazla sulu olduğu içindir. mesela başka bi tarifte hazır çikolata sosu kullanmıştım. o pek çekmedi, çekmeyince de keki dilimlere ayırdım. küçük küçük kareler şeklinde. sonra o dilimleri çikolata sosuyla dolu tabağa buladım. her yerini.. daha sonra da ayrı bi tabak dolusu hindistan cevizine doladım. bu şekilde her yeri bulanmış oldu.
bu tarifte öyle yapmıyorum çekiyo. ama hiç olmadı en basitinden keki fırından çıkardığında dilimlere ayır. ondan sonra sosu dök. o zaman emer canım
Canım nasıl çekti ya karnım acıkmış yeni farkettim ellerine sağlık :)

afiyet olsun canım :16:

vay be bir yıl önce demek buraya kekimin püfünü yazmışım görüyor musun:37:bi mutlu oldum sedefim beğenince baktım bu sayfadayız :)

Back
X