Gebeliğe Hazırlık Kalabalık aile seven, çocuğuna kardeş düşünen güzel anneler burada toplanalım🥰

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
İşte anne olmak böyle bir şey,güçlü olmak demek.
Anneysen gergin olmaya hakkın yok.Benim çocuklarım asla yüzümün asılmasına gelemezler hemen hepsinin modu düşer 1 buçuk yaşındaki bebeğimin bile aynı Normalde güler yüzlü bir insanım asık suratlı değilimdir hemen sorarlar çocuklar gerçekten bundan çok etkileniyorlar.Rabbim hepimize hakkıyla annelik yapabilmeyi nasip etsin o yavrucaklar gözümüzün içine bakıyorlar.

İnsanız anımız anımızı tutmuyor. Hepimizin anı anını tutsaydı insan değim melek olurduk. Allah şükürler olsun hatalarımızı farkedip elimizden geleni yapıyoruz.
Sende bende N neyb De yalnız çocuk büyütüyoruz. Galiba en yalnızınız benim..
Bazen diyorum annem yada ablam olsaydı haftada bir buluşup bi çay kahve içseydik
Yada başka başka hayaller.
Nerden baksan 1 aydır evdeyim. Taziye için çıkmıştım, okula gidiyorum o kadar. İnan sürekli yatmak istiyorum. Yataktan çıkasım yok.
Konuyu nerelere getirdim.
Arada hasta oldum on gün.
Ne ara 21 haftalık oldum bilmiyorum.
Heyecanım bitti, sanki kursağımda kalıyor hayal kuracağım zaman.
Biliyorum vefat edenlere faydası yok üzülmenin bu şekilde hissetmemin. Eskisi gibi hissetmek heyecanlanmak istiyorum.
Rabbim şifa versin kalplerimize.
N neyb Güzel dileklerin için çok teşekkür ederim canım.
@Deepblues sesin çıkmıyor nerelerdesin nasılsın?

Bide bazen berbat hissediyorum sanki en kötü anne benim. Bazen tam tersi. Yani bu hormonlar benimle dalga geçiyor. Hakikaten ben nasıl bir anneyim.
Annelik dışında bir vasfı yok mu acaba

İyiyim canım çok şükür, inşallah sen de biraz ferahlarsın, önümüz bahar açık alan iyi gelir çocuklarla, hamilelik ekstra duygusal yapıyor, bazen kafaya takılmayacak konular bile büyüyor gözümüzde, Rabbim dermansız dert vermesin. Haftaya kontrolüm var, bebek iyi mi bilmiyorum, hareketlerini hissetmiyorum. Bulantım hala devam ediyor. Ama yalnız değilim çok şükür

Bazen ortada bir şey yokken bile insan kendini iyi hissetmiyor kendiliğinden modu düşüyor.İnan ki bende yanlızım.Annem var şimdi taşındığım için uzağız,ama yakında oturduk kadincagiz kendini bildi bileli çalışıyor.Kız kardeşim var 1 buçuk senedir evli ama öncesinde de hiç faydası olmadı.Aksine bana çok köstek oldu çok çıkıştı doğurdun diye kızar şimdi kendisi çocuk istemiyor çocuk sesine deli oluyor.Aras ağlasın telefonu kapatır o derece.Kaynanam da aynı haaaVallahi kardeşimle aynı Allah biliyor.
Büyütürken eşimin bile zerre faydası olmadı.
Bacım içimdeki acıları deştin Bakma çok yaralıyım anlatsam varya... Boşverrrr...
Son 2 gündür Çağrı'ya çok ağlıyorum içimdeki köz yeniden alevlendi ara ara böyle oluyorum
Sakın heyecanını kaybetme arkadaşım bu hamilelikteki heyecan bambaşka duygular.
Sen çok heyecanlisin diye ben taaa kalbimde hissediyorum.Biliyorum çok ağır şeyler yaşandı Allah sabır versin.
Senin ne demek istediğini çok iyi anladım

Bide bazen berbat hissediyorum sanki en kötü anne benim. Bazen tam tersi. Yani bu hormonlar benimle dalga geçiyor. Hakikaten ben nasıl bir anneyim.
Annelik dışında bir vasfı yok mu acaba
Kalbimde yüreğimde hissediyorum sen mükemmel bir annesin.Bizler sana imreniyoruz.Bu sadece benim düşüncem değil neyb arkadaşıma diğer arkadaşlara sor istersen.Herkes aynı düşüncede
Bende bazen kendimi sorguluyorum nasıl anneyim ben diye kendimi yetersiz buluyorum zaman zaman bazen en güzel anne benim diyorum

Yok kuzum yazılanlar dışında yaşadığım bazı anlarım var ki, hatırlarsan çocuğuna bağıran annelere asla tahammülüm yok demiştin işte bazen hatta son zamanlarda öyle geçiyor.
4 yaşındaki kızım sokakta bambaşka oluyor.
Geçen gün bir kaza atlattım Allah esirgesin.
Küçük elimi tutmadı tam tersi koşup uzaklaştı ve iki yerden araç geliyor. Yüreğim ağzıma geldi ve koştum, kolunu sıktım acıttım o an önümdeydi nasıl olduysa ayağım ayağına takıldı ve ben sağ tarafıma yerde yuvarlandım eşim korktu.
Sakin ol diyor ama elimde değil.
Giderken dedim bak kızım sakın ama sakın yanımdan uzaklaşma.
Bak karanlık yer araçlar giden gelen.
İşte böyle tadsızluklar oluyor arada. Genede sorsan onlara en iyi anne benim.
Onlar bilerek yapmıyor biliyorum ama konuşup konuşup beni dinlememesi beni kontrolden çıkartıyor.
Ama sen maşallah subhanAllah ne güzel kontrol ediyorsun konulurken onu anladım. Rabbim korusun nazarlardan saklasın hepimizi.
Ama işte benim adım hıdır elimden gelen budur. İnşallah daha güzel günler göreceğiz. Öpüyorum seni

Anladığınızı canı gönülden dinlediğiniz bildiğimden yazıyorum size.
Bazen insanın en yakını bile anlamaz. Seninkide varlık içinde yokluk yaşamak oluyor. Varlar ama destekleri yok. Yaranı hatırlatmak istemedim canım üzülme nolur. Hakkını helal et.
Hayalhanemm var , dünyada yavrularını kaybedenlerin ahiretini kurtardığını anlatıyor. Bir çift vardı ilk evlatlarını 5 aylıkken kaybetmişler..teselliyi bu kardeşlerin sohbetinde bulmuşlard. Seninde gönlüne İnşirah olur inşallah.
Çağrı bizimde içimizi yaktı.
Sana eşine Allahımm ferahlıkalr versin. Oğluna sarıl kokla. Ne güzel teselliyi onda buldurur Rabbim..
Kardeşimle konuştuk bugün, ilk bebekleri olacak inşallah genetik tüp bebeğe başlayacaklar bayramdan sonra. Yüz bin demişler , inanamadım fiyata. Sonra üzüldüm ama elimde ne varsa veririm dedim kardeşime. Yaterki yuvası nbebek sesiyle şenlensin.
Öte yandan kalan parçamız hergün ağlıyor.
Sana ona hangisine yanalım bacım.
İçimiz yangın yeri.
Ama yanarken öyle dua ediyorum ki, Rabbim şifa versin imanda sabit kılsın bizleri. Dilerim hepimize bir ferahlık yağsın. Güzellikler yazalım.

Bu kadar acıının içinde beni teselli ettiğin heyecanımı paylaştığın için, Allah ebeden razı olsun kardeşim.
N neyb Sendende razı olsun.

Bu hafta çok güzel geçti elhamdülillah çok şükür.
Kızlar kalan oruçlarımı tuttum ama nasıl diye bir sorun. Bennmi oruç tuttum yoksa uykuya mı oruç tutturdum orasını Rabbim bilir.
Hem ne demiş peygamberimiz sav oruçlunun uykusu bile ibadettir.
Deken Ramazanı şerife az bir zamanımız kaldı.
Benim paşam 10 yaşında. Biz bu yaşlarda full tutardık , şimdiden okullar açıkken tutmam diyor.
Aklıma Ramazan panosu geldi.
Zorlanan yavrular içinn heyecanlı ve çözüm olabilir..
30 günün her biri içinn küçük hediyeler ayarlıyoruz.
Oruç tuttuğu her gün birine ulaşıyor.
Ve her gün için kurdele kesip bağlıyoruz.
Bunu bağlayıp bayram günü isteyen yakınalrımıza açtırıp hediyeler alıyor karşılığında.
Kopyaladım baya yıllar önce Hatice Kübra tongar yapmıştı.
İnşallah hayal ettiğim gibi olur. Günler kısa tutabilecek güce sahip , Allah yardımcımız olsun. Hem olmasa bile heyecanı yeter. Çocuklar ilerde güzel hatırlayacaklar inşallah.

Allah senden de razı olsun.Benim yüreğim yanıyor ama bunu biliyorum ki yüreği yanan analar mükâfatlandırılacaklar.Hergün dua ediyorum ahirette Çağrımı bol bol seveyim birde kucağıma alayım diye.
Gerçekten o nasıl fiyat öyle Rabbim yardımcıları olsun.
Rabbim kardeşine sağlıklı hayırlı evlat nasip etsin Aminnn.
Bütün güzel duaların için Aminnn.

Rica etsem kopyasını bana da gönderir misin ? Çok güzelmiş çocukların çok hoşuna gider Bende yapmak isterim.
Benim paşam da Haziran da 10 yaşında olacak inşallah.Ramazanın hepsini tutması gerekiyor mu?

Kızlar hastayım gene
Öksürük nefes alamıyorum. Zor geceler günler. Rabbim ramazan hürmetine bütün hastalara şifalar versin. Sizler nasılsınız

Kızlar hastayım gene
Öksürük nefes alamıyorum. Zor geceler günler. Rabbim ramazan hürmetine bütün hastalara şifalar versin. Sizler nasılsınız
Çok geçmiş olsun bacım
Dikkat et hamilelikte hastalık zor oluyor.İlaç filan da içilmiyor.Bizler iyiyiz çok şükür.Ramazan temizliğiyle uğraşıyorum. Aras'la biraz zor oluyor.İkimiz evde diğer çocuklar okulda.Aras beyle başbaşa eğlene eğlene iş yapıyoruz üst baş kalmıyor heryerini ıslatıyor kaç defa üst değiştiriyorum inan ki bilmiyorumO çok eğleniyor

Kızlar başıma bu ay neler geldi bir bilseniz.
Reglden 1 hafta öncesinde bacaklarım ağrımaya başladı sonrası kasıklarım ağrımaya başladı midem de yanıyor mu
Reglimin de günü geçti mi
Bu arada şüpheli bir durum yaşamadık.
Hamile kalınca ne belirti varsa yaşıyorum. Eşime söyledim Allah verdiyse vardır bir bildiği dedi ama sanmıyorum dedi Bir gün daha bekleyim test yapacağım dedim.İçim bir tuhaf oldu anlatamıyorum duygularımı Çağrı geldi aklıma gerçi çıkmıyor aklımdan ağladım.
Ertesi gün reglde olmayınca test aldım ama yüreğim ağzımda kesin var birşeyler diyorum.Test yaptım çift çizgiler psikolojik gözümün önünde uçuştu dakikalarca baktım tek çizgi bir ohhh çektim.3 gün gecikmeden sonra dün iftardan sonra regl oldum.

Ah yavrum benim. Kadın olmak böyle işte.
Doğum yapalı çok olmadı. Düzensizlikler yaşarsın. Rabbim yardımcın olsun
Benimm mide bulantısı geçmedi. İftardan sonra bir garibim. 24 haftayı bitirdim. Sağ salim kusar doğururum inan. Nasıl birşeyse geçmedi gitti.
Çocuklarmokulda biz minikle evde
Sağ salim bayramı göreydik.
Nasıl bir bayram olacaksa artık o kadar olacak.
Ağız tadı huzur versin Rabbim

Ya şafi Allahım
Anneler iyi olsun... bütün hastalara bakarlar ama anne hasta olunca tersine dönüyor herşey.

Rabbim hepimizin yardımcısı olsun canım.
Bizde de durumlar aynı çocuklar okula bizde Aras'la evde takılıyoruz bir yere çıktığım yok İnanki benim hayatım ev zaten.
Allah yardımcın olsun aylarca mide bulantısı yaşamadım çok zor olur.
Evet bu bayram biraz buruk olacak.
Anladığım kadarıyla sen oruç tutuyorsun. Bana Doktor demiştiki hamilelikte oruç tutulmaz ne başında ne sonunda kesinlikle tutma demişti.Her hamileliğim de ayrı ayrı doktorlar aynı şeyi söylediler.Dikkat et canım günler uzun bebeğin sağlığına birşey olmasın.
Hatta doğumdan sonra kızım 6 aylıktı doktor kan değerlerime bakmıştı kesinlikle oruç tutmayacaksın demişti.
Sen Dikkat et bacım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…