Kalabalık misafir sofrası için menüme ne ekleyebilirim

bebekannessi

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2024
52
-27
6
Merhaba arkadaşlar

10 kişi civarı olacağız
Domates çorbası
Et sote
Pirinç pilavı
Patates püresi
Havuç tarator
Yoğurtlu köz biber
Çoban salata
Cupta sütlü tatlı

Menüm bu şekilde öneriniz nedir
İlk kez gelen insanlar olacak özenli olmak istiyorum
Yetmezse diye fırına tavuk falan atmalı mıyım
Yada fırında mantar
Yada Lazanya yapsam çok mu abartmış olurum

Masanızda zeytinyağlı eksik.
Ben olsam patates püresini siler yerine ana yemeğe yardımcı sebze sote garnitür ekler ve arasıcağa börek kanepe vb, ara soğuklara zeytinyağlı eklerim.
Benim standarttır bir dolma türü yanına barbunya ya da fasulye.
Mevsimi ise enginar kereviz pırasa brokoli vs devreye girer.
Ayrıca bu menüye çoban yerine mevsim salata yapmalısınız, peynirli ve hala varken mısırlı vs.

Hem iki yoğurtlu meze hem sütlü tatlı biraz uyumsuz gibi. bir de etli bir yemekten sonra şerbetli tatlı daha iyi gibi.

Yaprak sarması yada bi börek olsa iyi olur gibi 🙂
Salata mevsim daha güzel oturur sofraya Kornişon turşusu mısır havuç isot nane sumaklı bi salata 🙊🙈ben böyle sevıyorum herkeste beğenir genelde .
Fırında mantar güzel bir arasıcak olur yada hafif bi sebzeli garnitür sofrayı renklendirir .

Tatlınız ,et ağır gelir die şerbetli olmaması iyi bence . Etin üstüne şerbetli tatlıyı sevmeyenlerdenim.

Kavurmanın yanına lazanya ağır kaçabilir yeni bi ana yemek havası katar ☹️

Merhaba arkadaşlar

10 kişi civarı olacağız
Domates çorbası
Et sote
Pirinç pilavı
Patates püresi
Havuç tarator
Yoğurtlu köz biber
Çoban salata
Cupta sütlü tatlı

Menüm bu şekilde öneriniz nedir
İlk kez gelen insanlar olacak özenli olmak istiyorum
Yetmezse diye fırına tavuk falan atmalı mıyım
Yada fırında mantar
Yada Lazanya yapsam çok mu abartmış olurum
Pilav+patates puresi olmaz. İnsanlari nisasta komasina sokarsiniz

Yaprak sarması yada bi börek olsa iyi olur gibi 🙂
Salata mevsim daha güzel oturur sofraya Kornişon turşusu mısır havuç isot nane sumaklı bi salata 🙊🙈ben böyle sevıyorum herkeste beğenir genelde .
Fırında mantar güzel bir arasıcak olur yada hafif bi sebzeli garnitür sofrayı renklendirir .

Tatlınız ,et ağır gelir die şerbetli olmaması iyi bence . Etin üstüne şerbetli tatlıyı sevmeyenlerdenim.

Kavurmanın yanına lazanya ağır kaçabilir yeni bi ana yemek havası katar ☹️
Salatayı değiştireyim o zaman. Peki sizce bu menüye börek mi fırında kaşarlı mantar mı . Börekse neyli olmalı

2 yaşında biraz daha rahatladım o büyüyünce eskiden bir çorba zor yapardım . Bir de babası evde olacak öylece hallederim
Valla bebeğinize rağmen bunları yapabiliyorsaniz bravo size👏👏👏
Bir de şöyle çorba kolay zaten onu sabahları huysuz olmuyor sabahtan hallederim akşama ısıtırım. Eti doğrayıp düdüklüye soğan sarımsakla atıcam sadece. Pilavce patates püresi toplam yarım saatimi alır. Buzlukta közlenmiş biber var havucu da hemen kavururum yarım saatte ikiside okey. Tatlıyı da çorba gibi sabahtan aradan çıkarırım o da yarım saatimi alır. Böyle bakınca 3 saatte hallederim bir de 8de gelecekler gün içinde parça parça gidip yapsam öğle uykusunda yapsam çocuğu ihmal bile etmiş olmam sanki

Bir de şöyle çorba kolay zaten onu sabahları huysuz olmuyor sabahtan hallederim akşama ısıtırım. Eti doğrayıp düdüklüye soğan sarımsakla atıcam sadece. Pilavce patates püresi toplam yarım saatimi alır. Buzlukta közlenmiş biber var havucu da hemen kavururum yarım saatte ikiside okey. Tatlıyı da çorba gibi sabahtan aradan çıkarırım o da yarım saatimi alır. Böyle bakınca 3 saatte hallederim bir de 8de gelecekler gün içinde parça parça gidip yapsam öğle uykusunda yapsam çocuğu ihmal bile etmiş olmam sanki
Ben olsam üç gün önceden strese girerim:))) sizi gerçekten tebrik ediyorum🌼🌼🌼

Ben olsam üç gün önceden strese girerim:))) sizi gerçekten tebrik ediyorum🌼🌼🌼
Kız öyleyim zaten baksana kaç gün var adım adım planladım stresliyim bir de temizliğe takıntılıyım onu da bir gün önceden halledeyim hatta tatlıyı da önceki akşamdan yaparsam daha iyi 😂😂bu konularda hiç rahat değilim

Kız öyleyim zaten baksana kaç gün var adım adım planladım stresliyim bir de temizliğe takıntılıyım onu da bir gün önceden halledeyim hatta tatlıyı da önceki akşamdan yaparsam daha iyi 😂😂bu konularda hiç rahat değilim
Yaaa benim eşim de şu huyum yüzünden kimseyi davet etmek istemiyor 🤣 her şey çok iyi olsun istiyorum.Geçenlerde bi yerde okudum diyor ki "birinin evine gittiginizde avizede toz varsa bir daha asla o eve gitmeyin, çünkü siz muhabbete değil kusur aramaya gidiyorsunuz"..

Eti patates püresi yatağında sunacağım o yüzden
Eti patates puresinde sunmak pılav yapmaktan Cok daha şık Bi tercih.
Bende sizin gibi yapıyorum

Ama bir pilav şart ve işin icine sebze gırsın isteniyorSA engınarlı pılav tavsiye ederm
Taze sogan, Dereotu, kuru domates. Jülyen ama sogan gbı İnce ince dogranmıs enginar. Tam cıldırtmalık🫠🩷

Back
X