• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kalabalık sınıf

Anne olarak takip etmeniz lazım .
Öğretmeniyle olumlu iletişim kurmanız lazım.
Eksiklerini farkedip , amaaannn deyip ertelemeden hemen kapatmanız lazım.
Okuma saati , uyuma düzeni , ödev kontrolü vs derken düzenli bir hayatınız olmalı .
Sınıf mevcutları evet keşke az olsa ama ikinci haftadan itibaren öğretmen toparlar sınıfını . Sonrasında Veli desteği de tam olursa rüzgarı arkasına alan bir yelkenli gibi başarılı olur çocuk .
İstanbulda bazı ilçelerde aynı ailenin 6-7 çocuğu aynı anda okula başlıyor . Kontrolsüz bir kalabalık var. Nerde duracağını da kimse kestiremiyor .
Onun için siz kol kanat gereceksiniz çocuğunuza . Gerekirse eve beyaz tahta alın , duvara monte edin , evde siz öğretmen olun . İlkokulda temeli sağlam olsun, ortaokulda zaten sıkılmadan çalışır .

Yılan size dokundu yani.
ama acikliyor kadin yani oglum 1.sinifa baslayacagi icin haberim oldu siniflarin bu kadar kalabalik oldugundan diye. benim mesela devlet okuluna gidecek kardesim, cocugum vs yok o yuzden milli egitim bakani cikip devlet okullarinda sinif mevcudu 20-25 arasi dese ben inanirim gidip oo dur sunu bi inceleyeyim demem yani. ama cocugum devlet okuluna gidecek olsa mevcudu 40 olarak gorsem sasiririm. kimsenin de cocugu okula gitmezken bu sinif mevcutlarini arastirip, haberdar olacagini zannetmiyorum cunku okuldan okula bile degisen bir sey.

Hanımlar bazen her lafın altından mana çıkarıp birbirimize laf atmak manasız oluyor, konuyla ilgili yazsak tavsiyemiz veya çözüm önerimiz varsa söylesek, konu içeriği sarmadıysa sekmeyi kapatıp başka konulara gitsek olmuyor mu?
Hep didişip birbirimize laf mı sokacağız?

Konu sahibi en azindan birsey yapmis Cimere yazmis, Burda ooo senin bu yaptiginla hicbirsey degismez demekle yetinmemis. Kusura bakmayin ama bunun adi ögrenilmis caresizlik
Cimer çözebilir mi dedi biz de çözemez dedik çünkü çözemez, çözemediği için hanımefendi ben de çözemez yazdım ve kadının kendisinin alabileceği tedbirleri anlattım çocuk okula başlayacak çünkü. Ya ben yıllarca psikoloji dersi aldım şu öğrenilmiş çaresizliği sizin kadar kullanmadım çünkü bu böyle bişey değil cahil cahil sataşmak dışında varsa adam akıllı çözüm fikriniz alkışlayalım. Benim fikrim en hızlı şuan ne yapabilir ile ilgili sizin fikriniz nedir siz onunla konuşun bana ve konu sahibine. Bişey yapmayalım da demedim ama gerçek bişey yapmak için ülke politikalarından ekonomik işleyişe, ordan da devlet bütçe yönetimine kadar en az 5-10 yıllık bir süreci kapsayan bir değişim ve gelişim gerekiyor. Şuan anında bir müdahale edemiyoruz. Bu kalabalık okul meselesi öyle bir okulluk bir mesele değil.

Yok benimki anlamlıydı, sizin anlattıklarınıza yorum yaptım. Siz hiç tanımadığınız bir insan hakkında yorum yapmaya çalıştınız.

Örnekler yok 🤷🏻‍♀️
Tabi ki siz buradaki 2 satırla beni tanımış oldunuz,ucu bana dokunmayan neler için,neler yapıp yapmadığıma bayağı hakimsiniz..Peki

ama acikliyor kadin yani oglum 1.sinifa baslayacagi icin haberim oldu siniflarin bu kadar kalabalik oldugundan diye. benim mesela devlet okuluna gidecek kardesim, cocugum vs yok o yuzden milli egitim bakani cikip devlet okullarinda sinif mevcudu 20-25 arasi dese ben inanirim gidip oo dur sunu bi inceleyeyim demem yani. ama cocugum devlet okuluna gidecek olsa mevcudu 40 olarak gorsem sasiririm. kimsenin de cocugu okula gitmezken bu sinif mevcutlarini arastirip, haberdar olacagini zannetmiyorum cunku okuldan okula bile degisen bir sey.
Çok teşekkür ederim,meramımı anlatamadım bir türlü

Senin çevrende devlet okuluna giden kimse yoktur bilmemen normal karşılanabilir. Ama biz normal insanların çevresinde komşu çocuğu, yeğen, kuzen vs mutlaka birileri devlet okuluna gidiyor. Konu sahibinin de çocuğu geçen sene aynı okulun anasınıfına gidiyormuş zaten. Hiç mi görmedi çocuğu bırakırken alırken ya da bayram törenlerinde falan ilkokul sınıflarını?

Aslında ben ona da bişey demiyorum. Hadi dünyadan, ülke gerçeklerinden tamamen bi haber olduğunu varsayalım, olabilir diyelim. Ama okulların açılmasına bir ay kala şikayetle ya da dilekçeyle falan tüm şartların sağlanıp, bilemkaç tane öğretmen bulunup, bütçe ayarlanıp okulun birden ikili eğitime geçebileceğine inanıyor olmak normal geliyor mu size cidden?

Türkiye geneli ikili eğitim yapılmıyor mu?burada da yapılsa sorun çözülür
İkili eğitim mi kaldı yahu artık? Tekli eğitim en uygunudur. Şartlar gereği ikili olanlar da birer birer tekliye dönüyor.

Valla ben bu işin çözümünü emekli mahallesine taşınarak buldum.
Okulun mevcudu 900, ilkokul orta okul toplam. İlkokula 5,ortaokula 4 sınıf açıyorlar onu da stalk yaparak buldum.
Mevcut 30 altı kalacak hesabıma göre.
Sınıfları gezdiğimde de hep 12-14 sıra vardı demek ki 24-26 kişi diye düşünüyorum.
Okulun açılmasına 1 aydan da az kalmışken çözüme ulaşabilecek tek önerim bu. Şu saatten sonra ikili öğrenim, öğretmen vs ayarlanamaz. Hatta bence bu senelerin işi.
Kaydettirdiğim devlet okulu da ikili öğrenim bu arada, kızım 14.00-18.50 arası gidecek ortaokul sabah ilkokul öğlen.

Senin çevrende devlet okuluna giden kimse yoktur bilmemen normal karşılanabilir. Ama biz normal insanların çevresinde komşu çocuğu, yeğen, kuzen vs mutlaka birileri devlet okuluna gidiyor. Konu sahibinin de çocuğu geçen sene aynı okulun anasınıfına gidiyormuş zaten. Hiç mi görmedi çocuğu bırakırken alırken ya da bayram törenlerinde falan ilkokul sınıflarını?

Aslında ben ona da bişey demiyorum. Hadi dünyadan, ülke gerçeklerinden tamamen bi haber olduğunu varsayalım, olabilir diyelim. Ama okulların açılmasına bir ay kala şikayetle ya da dilekçeyle falan tüm şartların sağlanıp, bilemkaç tane öğretmen bulunup, bütçe ayarlanıp okulun birden ikili eğitime geçebileceğine inanıyor olmak normal geliyor mu size cidden?
Nereden çıkardınız aynı okulun anasınıfına gittiğini,2 sokak ötedeki sadece anaokulu olan bir okula gitti..mevcut 20 kişiydi,aidat 250 servis falan vardı daha yazayım mı?Gerçekten kendim belirtmediği şeyler hakkında nasıl bu kadar emin oluyorsunuz

Türkiyede yaşıyorsak anneyiz veya değiliz mutlaka bu tarz şeylerden haberimiz de oluyor yani. Haberlerde görüyoruz,sınıf mevcutları,öğretmen atamaları hep bilinen gerçekler. 35-45 yaş aralığındaki arkadaşlar kendi okudukları ilkokulların mevcutlarını bilir illa ki. Ben 38 yaşındayım büyükşehirde doğdum büyüdüm okudum,seçme sınıftık 54 mevcut vardı. Diğerleri daha kalabalıktı. Türkiye gerçeği yani,atanamayan öğretmenler,intiharlar vs,bunları görmek için ilkokula gidecek çocuğumuzun da olmasına da gerek yok yani

hajahajaha bu normal insanlar lafina da hastayim :D bilmiyorum gordu mu gormedi mi ama her ne olursa olsun endisesini paylasmis, istiyorsa cimere de yazsin yani sonuc alamayacagini gorur. kim ne zaman neye ses cikarmis falan biz bilemeyiz.

Nereden çıkardınız aynı okulun anasınıfına gittiğini,2 sokak ötedeki sadece anaokulu olan bir okula gitti..mevcut 20 kişiydi,aidat 250 servis falan vardı daha yazayım mı?Gerçekten kendim belirtmediği şeyler hakkında nasıl bu kadar emin oluyorsunuz
Özür dilerim yanlış anlamışım o zaman. Siz anaokulu 20 kişiydi öyle olur zannettim deyince aynı okul olarak varsaydım. Genelde çocuklar ilkokula başlayacakları okulda anasınıfına gider çünkü imkan varsa.

Slm kızlar,oğlum eylülde 1.sınıfa başlayacak ve sınıfta öğrenci 30-35 kişi olacakmış,çok çok fazla değil mi,tekli eğitim uygulanıyor bu arada 9-2 arası,bunun yerine ikili eğitim ile sınıf mevcutlarını ikiye bölseler daha iyi değil mi,cimere yazarsam sonuç alır mıyım..Başka bi okula gönderemem evime yakın adrese dayalı çıkan okul burası..Özel okula da bütçem yok
Maalesef cimere yazsanız hiç bir şey değişmez, devletin bunu yapabilmesi için maliyetleri 2ye katlaması gerekir ki bu imkansız duruyor şu an için. Gerçekten de sınıf mevcudu 20yi geçti mi verimli geçmiyor dersler :(

Bu durumda size çok iş düşüyor, öğretmeni böyle kalabalık bir sınıfta ders tekrarı yapamayabilir ya da çocuğunuz çok fazla söz hakkı alamayabilir. Böyle şeyleri siz evde yaptırırsanız, yine bir şekilde iyi ilerlemiş olursunuz 🙏

hajahajaha bu normal insanlar lafina da hastayim :KK70: bilmiyorum gordu mu gormedi mi ama her ne olursa olsun endisesini paylasmis, istiyorsa cimere de yazsin yani sonuc alamayacagini gorur. kim ne zaman neye ses cikarmis falan biz bilemeyiz.
Konu sahibinin eğitim konusunda şimdiye kadar ses çıkarmadığını biliyoruz, haberi yokmuş.

Ne diyeyim ortalama insanlar mı diyeyim?

Çok değil mi😐😐
Öğretmen hangi bebeyle ilgilensin, ayrıca o kadar çocuk varsa çok gürültü olur ders dinlemek isteyenler de dinleyemez🙄 virüs açısından zaten çok çok yanlış bir durum.

Slm kızlar,oğlum eylülde 1.sınıfa başlayacak ve sınıfta öğrenci 30-35 kişi olacakmış,çok çok fazla değil mi,tekli eğitim uygulanıyor bu arada 9-2 arası,bunun yerine ikili eğitim ile sınıf mevcutlarını ikiye bölseler daha iyi değil mi,cimere yazarsam sonuç alır mıyım..Başka bi okula gönderemem evime yakın adrese dayalı çıkan okul burası..Özel okula da bütçem yok
kızımın sınıfı geçen yıl 45 kişiydi. Devlet okullarında sanırım zaten bütün sınıflar bu şekilde.

Maalesef cimere yazsanız hiç bir şey değişmez, devletin bunu yapabilmesi için maliyetleri 2ye katlaması gerekir ki bu imkansız duruyor şu an için. Gerçekten de sınıf mevcudu 20yi geçti mi verimli geçmiyor dersler :KK43:

Bu durumda size çok iş düşüyor, öğretmeni böyle kalabalık bir sınıfta ders tekrarı yapamayabilir ya da çocuğunuz çok fazla söz hakkı alamayabilir. Böyle şeyleri siz evde yaptırırsanız, yine bir şekilde iyi ilerlemiş olursunuz 🙏
Tabi ki öyle görünüyor,ders tekrarları,ödevler ,falan derken artık senenin verimli geçmesi için elimden gelen her şeyi yapacağım..

Çok değil mi😐😐
Öğretmen hangi bebeyle ilgilensin, ayrıca o kadar çocuk varsa çok gürültü olur ders dinlemek isteyenler de dinleyemez🙄 virüs açısından zaten çok çok yanlış bir durum.
Pandemi zamanında bile sınıfı 2 ye böldüler . Fakat sabah ve öğle olarak değil de pazartesi - salı bir grup, çarşamba boş, ğerşembe-cuma bir grup yaptılar.

Cok fazla evet fakat yıllardır böyle .
35 kişilik sınıf bile normal sayılıyordur eminim, 45 ten fazla sınıf mevcutları var.

Back
X