• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kalabalık sınıf

Nitrit

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2021
3.160
6.927
108
Slm kızlar,oğlum eylülde 1.sınıfa başlayacak ve sınıfta öğrenci 30-35 kişi olacakmış,çok çok fazla değil mi,tekli eğitim uygulanıyor bu arada 9-2 arası,bunun yerine ikili eğitim ile sınıf mevcutlarını ikiye bölseler daha iyi değil mi,cimere yazarsam sonuç alır mıyım..Başka bi okula gönderemem evime yakın adrese dayalı çıkan okul burası..Özel okula da bütçem yok

Güncelleme:Sınıf 38 kişilikmiş,gazamız mübarek olsun.

Son düzenleme:
Çok fazla gerçekten de ya:( ben küçükken de mevcut buydu. Bir ogretmenin hele ki birinci sinif gibi sıfırdan okumayı öğreteceği çağda bu kadar çocukla ilgilenmesi imkansız 😐

Slm kızlar,oğlum eylülde 1.sınıfa başlayacak ve sınıfta öğrenci 30-35 kişi olacakmış,çok çok fazla değil mi,tekli eğitim uygulanıyor bu arada 9-2 arası,bunun yerine ikili eğitim ile sınıf mevcutlarını ikiye bölseler daha iyi değil mi,cimere yazarsam sonuç alır mıyım..Başka bi okula gönderemem evime yakın adrese dayalı çıkan okul burası..Özel okula da bütçem yok
Türkiye de çoğu sınıfın durumu böyle .
Sınıf mevcudu 40 ı geçen yerler var.
Oğlum 3. Sınıfa geçti sınıf 36 kişi .
Cimerle falan çözülecek birsey değil .

Çok fazla gerçekten de ya:KK43: ben küçükken de mevcut buydu. Bir ogretmenin hele ki birinci sinif gibi sıfırdan okumayı öğreteceği çağda bu kadar çocukla ilgilenmesi imkansız 😐
Gerçekten acayip modum düştü,bende imkansız olduğunu düşünüyorum gerçekten,bi de temelin atıldığı ilk yıl,ki söylenilen o sonradan daha fazla olmayacağının da garantisi yok belki 40 dır

Hayır cimere yazmanız bişey değiştirmez. Meb sınıf sayısına, öğretmen sayısına, öğrenci sayısına göre ayarlıyor o tip şeyleri.

Türkiye de çoğu sınıfın durumu böyle .
Sınıf mevcudu 40 ı geçen yerler var.
Oğlum 3. Sınıfa geçti sınıf 36 kişi .
Cimerle falan çözülecek birsey değil .
Türkiye geneli ikili eğitim yapılmıyor mu?burada da yapılsa sorun çözülür

Çok fazla :( Ben ilkokula başladığımda sahil kenarındaydık sınıfım 10 12 kişilikti çok güzeldi. Sonra taşındık ev satma durumumuz oldu bir dönem kalabalık sınıfa gittim. 1 masada 3 kişi oturuyorduk ilk gelen masadan yer kapıyordu. hergun büyük bir stresle okula gidip,yer kapmaya çalışıyordum:( çok kötüydü. Imkaniniz varsa semte biraz uzak ama mevcudu az olan bir sınıf bulsanız

Bizim okul Ankara da sayılı okullardan oda öyle, öğretmen siralarin arasında dolasamiyorum darliktan diyor

Türkiye geneli ikili eğitim yapılmıyor mu?burada da yapılsa sorun çözülür
Hayır öyle bir şey yok. Hatta tüm illerde ikili eğitimi bitirmek için uğraşılıyor. Yaşadığım ilde sadece birkaç okul kaldı ikili eğitim yapan. Tamamı tam gün eğitime geçti.

Benim kizim bu yil anasinifina başlayacak. Onlarinda sinifta kişi sayisi 22 miş. Ustelik daha kura cekilecek yer kalirsa kayit olacakmış 😔

İlkokullar geçen sene 50 kişiyi bile bulmuş. Hatta bir tanidigimiz başka okula geçirdi 2. Hafta. 30 -35 buralarda az karşılaniyor yani..
Ama yeni ortaokul yapiliyor. Sanirim 9 3 olarak egitime geçilip o bina sırf ilkokul olacakmiş. İnşallah sinif mevcutlarida biraz düşer

Malesef bazı okullarda sınıf mevcutları bu şekilde.ikili eğitime geçmeleri öyle cimerle falan olmaz sanmıyorum. neticede sınıfları bölmeleri demek x2 öğretmen ihtiyacı demek.

Yaşadığınız yerin nüfus yoğunluğuna göre değişiyor.Edirne'de ve Kırklareli'de otururken 22'yi geçmeyen sınıf mevcudu şu anda 40'a yakın bizim de😕.

Atasınlar..Atamayı bekleyen çok sayıda öğretmen var,ihtiyaç yok diye demeç veriliyor,2..3 maaş verilen bürokratlardan kısılıp gerçekten ihtiyaç olan şeylere harcansın
Ama yollarımız var, eğitim o yollarda yapilmali bence 😂 birde devasa cami heryer

Hayır öyle bir şey yok. Hatta tüm illerde ikili eğitimi bitirmek için uğraşılıyor. Yaşadığım ilde sadece birkaç okul kaldı ikili eğitim yapan. Tamamı tam gün eğitime geçti.
Ders sayısı yine aynı 6 ders şeklinde daha geç ders başlıyor

Benim kizim bu yil anasinifina başlayacak. Onlarinda sinifta kişi sayisi 22 miş. Ustelik daha kura cekilecek yer kalirsa kayit olacakmış 😔

İlkokullar geçen sene 50 kişiyi bile bulmuş. Hatta bir tanidigimiz başka okula geçirdi 2. Hafta. 30 -35 buralarda az karşılaniyor yani..
Ama yeni ortaokul yapiliyor. Sanirim 9 3 olarak egitime geçilip o bina sırf ilkokul olacakmiş. İnşallah sinif mevcutlarida biraz düşer
50 kişilik sınıf mı😳😳
Öğrenci ve veli için de zordur ama öğretmenlerin halini düşünemiyorum.
20 kişilik sınıflarımın olduğu okuldan 33-34 kişilik sınıflı okula tayin oldum. İnanın yorgunluğum iki kat arttı. Çok çok zor. 50 kişi olsa haftada bir hastanelik olurum sanırım.

Back
X