Mutfak Püf Noktaları Kalamar/ Mürekkep baligi yenir mi??

Sagolun arkadaslar verdiginiz bilgiler icin. Kizarkadasimda o baligi nasil attin tadi cok güzel ben hep yerim deyince bende cok pisman oldum pisirmedigime...

O haram bu haram.Ne demişler dediğimi de ama yaptığımı yapma.Vallahi dine bakılırsa hiçbirşey caiz değil.Mesela sigara mekruh alkol haram.Ooooooo o kadar kişi içki tüketiyor ki.Kalamar yemezsin ama içki içersin ne tezat...zemuszemus
üslubunuz çok çirkin.
ne demek dine bakarsan her şey haram.
bilmeden böyle cahilce yorumlar yaparak kendinizide komik duruma düşürüyorsunuz.
içki haramdır çünkü fazlası sarhoş eder ve normalde yapmayacağınız hareketler yaparak kendinize ve çevrenize zarar vermenize neden olabilir.yani zararı sadece sizinle sınırlı kalmaz.sigara mekruhtur.yani içilmemesi içilmesinden daha iyidir.neticede zararı sadece kendinize verirsiniz.bilmem farkı anlayabildinizmi?
ayrıca isteyen dinin istediği gereğini yerine getiri.adam hunharca öldürüldüğü için kalamar yemez ama özel zamanlarda bir kadeh içki içer.ikisi ayrı şeyler.
bir şeyin çok tüketiliyor olması,o şeyi iyi ya da kötü yapmaz.

kalamar yenmez mi hiç yaaa cokacimcoook yemezsen yanında yat zaten,öyle muhteşem lezzetli ve besin değeri çok yüksek bir gıdadır.öldürülme şekline gelince evet ahtapot yerden yere çarpılarak öldürülüyor,kalamar ahtapota göre epey küçük bir hayvancık onun öyle öldürüldüğünü zannetmiyorum.Ülkemizde de dünyada da bir çok hayvanın öldürülme şekli aynıdır.Bunlar,hayvanların en az acı çekecekleri biçimdir.Senelerce insanlar bunları tecrübe ederek bulmuşlar.O zaman hiç bir hayvanı hatta bayramda kestiğimiz kurbanı da yememeliyiz.Her canlı öldürülürken illaki canı acır.Olaya böyle bakarsak vejeteryan olmamız gerekir

pardon ama ülkemizde hangi hayvan bu şekilde öldürülüyor?
kurbanda dinin gereklerine uygun olarak şah damarından kesilen ve acı çekmeden ölen hayvanlarla, kafaları oraya buraya çarpılarak öldürülen hayvanları nasıl bir tutabiliyorsunuz.
kanunda bile bi adam öldürmek eylemi var, bir de canavarca hislerle adam öldürmek eylemi var.
ikisi çok farklı şeyler.
bu yüzdende bazı mezhepler bu tip hayvanların yenmesini uygun görmemiş.
yersiniz yemezsiniz o ayrı konu.keyfinize kalmış.
ama lütfen kurban ibadeti ile bunu bir tutmayın...

Sagolun arkadaslar verdiginiz bilgiler icin. Kizarkadasimda o baligi nasil attin tadi cok güzel ben hep yerim deyince bende cok pisman oldum pisirmedigime...

sizde bi alemsiniz yani hem harammı die soru soruyosunuz hemde arkadaşım tadı çok güzel dedi attığıma pişman oldum diyorsunuz madem işin haramında helalinde değilsiniz tadını merak ediyorsunuz :enbuyukkk::enbuyukkk::enbuyukkk:direk tadı nasıl diye sorun insanlarda ona göre cevap versinler güzelim burda kaç gündür bu mevzu tartışılıyor.....

dinimiz için sakıncalı mı diye sorduğunuz için cevaplıyorum, gene fetvacı dicekler ama neyse.
ahtapot kalamar gibi hayvanlar acı çektirilerek öldürüldüğü için hanefi mezhebinde yenilmesi uygun görülmez. belgesel izleyenler zaten bilir, tutarlar hayvanın bir kolundan yerden yere vurarak hayvanın kafası kanlar içinde kalır ve ölür sonra keserler o hale getirirler o hayvanları. ıstakozu da öle, direkt kaynar suyun içine atıyolar ölsün diye, sert kabuklu hayvan ya. balık da değil bunlar gayet bilinci açık hayvanlar (anlatamadım burayı idare edin)

öle yani. işe sırf din açısından bakmak iyi de, ben o belgeselde kafası parçalanmış ahtapotu gördükten sonra zaten yemem yani.

ayy asla kalamar yemem artık. bu son.. fena oldum.

kalamar yenmezmi hiçççç. benim bildiğim mideyeye haram deniyordu ama onunda haram olmadığı hakkında fetva verdi hocalar. haram olan şeyler belli zaten.

sizde bi alemsiniz yani hem harammı die soru soruyosunuz hemde arkadaşım tadı çok güzel dedi attığıma pişman oldum diyorsunuz madem işin haramında helalinde değilsiniz tadını merak ediyorsunuz :enbuyukkk::enbuyukkk::enbuyukkk:direk tadı nasıl diye sorun insanlarda ona göre cevap versinler güzelim burda kaç gündür bu mevzu tartışılıyor.....

Hayy ne alakasi var, helalinda haraminda degilsem niye sorayim, pisirip tadina bakmasi cok mu zorda gelip burda konu acayim biraz mantikli olur musunuz?
Sirf maksat insana catmak baska birsey degil kötükedihüso

Helal oldugunu burda bircok arkadas söyledi zaten, ki sözüne ettigim tadinin güzel oldugunu söyleyen arkadasimda söyledi. Senin derdin ne anlamadim

O haram bu haram.Ne demişler dediğimi de ama yaptığımı yapma.Vallahi dine bakılırsa hiçbirşey caiz değil.Mesela sigara mekruh alkol haram.Ooooooo o kadar kişi içki tüketiyor ki.Kalamar yemezsin ama içki içersin ne tezat...zemuszemus

Arkadasim senin helali harami önemsemeyebilirsin o senin kendi tercihin ama birakta önemseyenlerinde kendi tercihi olsun olur mu. Ben sigara icmiyorum, ickide icmiyorum, bana ne okadar kisiden.Sen benim icki ictigimi nerden biliyorsun ki?

Ben dine bakarim arkadasim sen öbür dünyada herkez yiyordu, herkez iciyordu dersin o senin problemin. Ben üzerime düseni yapayimda.

üslubunuz çok çirkin.
ne demek dine bakarsan her şey haram.
bilmeden böyle cahilce yorumlar yaparak kendinizide komik duruma düşürüyorsunuz.
içki haramdır çünkü fazlası sarhoş eder ve normalde yapmayacağınız hareketler yaparak kendinize ve çevrenize zarar vermenize neden olabilir.yani zararı sadece sizinle sınırlı kalmaz.sigara mekruhtur.yani içilmemesi içilmesinden daha iyidir.neticede zararı sadece kendinize verirsiniz.bilmem farkı anlayabildinizmi?
ayrıca isteyen dinin istediği gereğini yerine getiri.adam hunharca öldürüldüğü için kalamar yemez ama özel zamanlarda bir kadeh içki içer.ikisi ayrı şeyler.
bir şeyin çok tüketiliyor olması,o şeyi iyi ya da kötü yapmaz.

pardon ama ülkemizde hangi hayvan bu şekilde öldürülüyor?
kurbanda dinin gereklerine uygun olarak şah damarından kesilen ve acı çekmeden ölen hayvanlarla, kafaları oraya buraya çarpılarak öldürülen hayvanları nasıl bir tutabiliyorsunuz.
kanunda bile bi adam öldürmek eylemi var, bir de canavarca hislerle adam öldürmek eylemi var.
ikisi çok farklı şeyler.
bu yüzdende bazı mezhepler bu tip hayvanların yenmesini uygun görmemiş.
yersiniz yemezsiniz o ayrı konu.keyfinize kalmış.
ama lütfen kurban ibadeti ile bunu bir tutmayın...

Canim Ahtapot konusunda haklisin, Ahtapot yemeyi aklimin ucundanda getirmem zaten ama kalamar bildigimiz balik seklinde. Nasil baliklari avladikdan sonra basini kesiyorsak, kalamarinda basi kesiliyor. Kalamari neden yerden yere vursunlar ki. Ahtapotta kafasini kesme imkani yok onun icin vuruluyor ama kalamar ince uzun ve kafasini kesmek gayet koly.

offfff kalamar yenmez mi yaa yanında da taratoruyla harika valla
yok din ne der
yo o ne der bu ne der
umrumda değil valla
midye de yerim kalamar da karides te
denizden babam çıksa yerimmmmm cokacimcoook

kalamar yenmezmi mis mis ama biraz sertleşsin diye birada bekletiyorum ben o acıdan yenmez diyorsanız bilemem

kalamar haram diye bi şeyi ilk defa duyuyorum ve doğruluk payı bulamıyorum. balık nasıl avlanıyorsa kalamar da aynı şekilde avlanır. öyle vurularak öldürme diye bişey söz konusu değil. ayrıca çok güzeldir ben çok severim.

iyi de kalamar başı yere vurularak öldürülmüyor ki...ahtapotsa doğrudur o konuda bilgim pek yok ama kalamar balık avlama stiliyle avlanır ağ ile..olta balıkçılığında da açık denizdeyse belki... öyle kafasına vurma yerden yere atma diye birşey söz konusu değil..Dinen de yasak olmadığını ama yenmese daha iyi olacağını duymuştum. Gayet lezzetli bi deniz canlısı çok severim.

ben tadını sevmiyorum ya bi kere yanlışlıkla yemiştim ben soğan halkasını çok severim bi yemeğe gitmiştik masada vardı bende soğan halkası diye attım ağzıma sonrasını hatırlamıyorum :37: ben balık sevmemkiiii:17:

Kalamar ve midye dolma derken bile ağzım sulanır :))) Kalamar'ı tarator sosuyla midye dolmayı da limon sıkarak yedinmi of anam of :))))

Back
X