Kalan iç malzemeyi nasıl saklayım?

• Konu Sahibi Konu Sahibi heidi28
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
H

heidi28

Ziyaretçi
arkadaşlar az önce karnıyarık yaptım ve ıc malzemesı arttı bazen dolma yaparken de malzeme artıyor derın dondurucuya koysam cıkarttıgım zaman tadında bı degısıklık olurmu kestane kebap acele cevapa.s.

Arkadaşım buzdolabı poşetlerine koyup, derin dondurucuda saklamaktan başka çaren yok.Annem ve kayınvalidem hep böyle yaparlar ve gerektiğinde de kullanırlar.. Tadında değişiklik olmaz merak etme..

Bu arada karnıyarık yemeğine bayılırım:bbo:.........

arkadaşlar az önce karnıyarık yaptım ve ıc malzemesı arttı bazen dolma yaparken de malzeme artıyor derın dondurucuya koysam cıkarttıgım zaman tadında bı degısıklık olurmu kestane kebap acele cevapa.s.

canım, bende artan malzemeleri dondurucuya koyuyorum. 2 tane poşete koyuyorum koku çekmemesi için veya saklama kabına koyuyorum. saklama kabını da poşetliyorum. önemli olan hava almaması. hiç bişey olmuyor, sonra rahat rahat kullanıyorum.
Kolay gelsin...

kızlar cevaplar ıcın tesekkur ederım. ınanın kalan malzemeyı neyapacagımı sasırıyordum. bu arada deniz güneş gel beraber yiyelim istediğin karnı yarık olsun canım ıkınızede sevgıler...

kızlar cevaplar ıcın tesekkur ederım. ınanın kalan malzemeyı neyapacagımı sasırıyordum. bu arada deniz güneş gel beraber yiyelim istediğin karnı yarık olsun canım ıkınızede sevgıler...

Ama bende çok severim karnıyarık yemeğini, bende geliyim mi? :utangac:

Ben folyoya sarıp dolmaların üstüne koyuyorum onlarla pişiyo az az tabakların kenarlarına ekliyorum :))

Ben folyoya sarıp dolmaların üstüne koyuyorum onlarla pişiyo az az tabakların kenarlarına ekliyorum :))

Aaaaaa, çok güzel bi fikir. Ben de ara sıra böybe yapıyım bari. Hem tabakta da hoş gözükür. Teşekkürler canım. :sm_cool:

Rc edrm ne demek bayılıyorum bu forumda fikir paylaşmaya yaa herkesten orjinal bişiler çıkıyo.

bazıları biberi falann doldurupta bile saklıyolarmışş varmı öylee yapann
pişince nasıl oluyo kii

dolma biberi değil ama yaprak sarmasını böyle yapıyorum

bende atarım dondurucuya yaprak sarmasını..:1closedeyes:
basına oturdugum zaman bol bol yapıp kalanını dondurucuya atıyorum ...yerimseniben

bazıları biberi falann doldurupta bile saklıyolarmışş varmı öylee yapann
pişince nasıl oluyo kii

Canım benim biber , yaprak sarması türü dolmalar pişmeden dondurucıya koyulursa hiç güzel olmuyor. Çıkarıp pişirdiğin zaman içi cıvık ve pirinçler kırık oluyor, oda hiç güzel bir dolma yemeği olmuyor. Ama piştikten sonra dondurucuya koyarsan çıkart ısıt, aynı tazeliğini koruyor. Denediğim için yazıyorum, ezbere yazmıyorum.

folyoda yemek pişirmek çok sağlıksız diye duymuştum aliminyum besine geçiyormuş ve insanlarda unutkanlığa yol açıyormuş.

Folyolar gerçekten sağlıksız olabilir ama evimizdeki porselen veya krom kaplarla aynı işlemi yaparsan oda olur. Dolmalarını tencereye yerleştirdikten sonra kalan harcı porselen veya krom hiç farketmez tabağa koyup tencerenin üstüne yerleştirip kapağını kapatıp pişirince güzel oluyor. Afiyet olsun.

Arkadaşım buzdolabı poşetlerine koyup, derin dondurucuda saklamaktan başka çaren yok.Annem ve kayınvalidem hep böyle yaparlar ve gerektiğinde de kullanırlar.. Tadında değişiklik olmaz merak etme..

Bu arada karnıyarık yemeğine bayılırım:bbo:.........

bende aynı fikirdeyim...... ama saklamak değilde bir yamağe çevirmek istersen üzerine iki yumurta kır enfes olur................a.s.

Aynen tatlım bende her zaman artan malzemeyi buzdolabı poşetine koyup derin dondurucuya atarım. Gerekli olduğu zamanlarda da çıkartıp kullanırım.

Back
X