Kalbim deli gibi atıyor ve Aşırı titreme sorunu.

geçmiş olsun canım bi sağlıkçı olarak cevap vermek istiyorum bendede aynı sorunlar var 1 gece 112 bile aradığımı biliyorum anksiyete + panik atak hemen bir randevu alıp psikiyatriye gitmeni öneririm

geçmiş olsun canım bi sağlıkçı olarak cevap vermek istiyorum bendede aynı sorunlar var 1 gece 112 bile aradığımı biliyorum anksiyete + panik atak hemen bir randevu alıp psikiyatriye gitmeni öneririm

Bunu internetten araştırayım ben bari, anksiyete ne demek hiç bilmiyorum. Teşekkür ederim cevabın ve dileğin için :)
Benim tek korkum, dünkünden daha hızlı çarpması.

Gecmis olsun öncelikle... Öyle bi durumda en dogrusu yapiyorsunuz, ya oturun yada uzanin, eger bayilma olursa düserken bi zarar görmemek icin...nefes alisverislerinizi kontrole almaya bakin, bir torba alip icine nefes alip vermek sakinlestirir... Kalp ritim bozuklugu olabilir, vucüt bosalmis gibi hissetiriyor dediginiz icin diyorum, bendede öyle oluyor önlemimi almazsam bayila biliyorum... En iyisi tez zamanda doktora görünün...acil sifalar...

Teşekkür ederim Dilay .
Zaten yatmak zorunda kalıyorum çünkü duramıyorum .
Hiç bayılmadım ama işte o raddeden korktum dün . O yüzden konu açmak istedim.
Sağol çok teşekkür ederim.

Bunu internetten araştırayım ben bari, anksiyete ne demek hiç bilmiyorum. Teşekkür ederim cevabın ve dileğin için :)
Benim tek korkum, dünkünden daha hızlı çarpması.

Kaygı bozukluğu yani.. Tiroidine baktın mı ilk aklıma o geldi. Soran olmuştur gerçi.. Tiroit sinirleri de çok etkiler

sorçum muhtemelen panik ataktır.
bende de oluyor çünkü
kalp atış seslerini bile duyuyorsun o an. fazla stresten sıkıntıdan vücut kendini tutamıyor gibi bir durum.
kafaya takma hiçbir şeyi, aklına başka şeyler getir bu durumların tek çözümü umursamamak.:50:

Son düzenleme:
aynı şeyleri yaşıyorum...tıpatıp...

sigara kullanıyormusun?

Evet ama winston super light ve slim. Dün bir tanecik içtim mesela, yani 2-3 gün içmediğimi biliyorum. İçtiğim günlerde de 5 tane filan anca.
Bir tek içki içerken 1 pakete yakın içiyorum. Yani çok değil. Bağımlı değilim aslında ama kahve yanında ya da yemekten sonra zevk için seviyorum.

Bi ara bende de oluyordu sinirlendigimde yada korktugumda gitmedigim doktor kalmadı sonuc psikolojikmis:21: insaallah onemli birseyin yoktur zaman zaman olur oyle bi doktora
gorunmekte fayda var ayrica b12 eksikligide sebep oluyormus

Ben de psikolojik olduğunu düşünüyorum . Heyecanlanınca da oluyor bende çünkü.
:1:

Teşekkür ediyorum :)

Panikatagin ilk evrelerini anlatiyosun zamanla o carpintiyi yeniyosun baska seyler cikiyo en sonunda kamyon carpmis gibi hir agirlikla yata kaliyosun baslangictayken bi psikiyatra git derim gecmis olsun...sarsar yokeder ama oldurmez.

Eşime ankisiyete teşhisi kondu, 3 sene oldu.
Çok yoğun, stresli, yıpratıcı bir dönemdi, işi inanılmaz yoğundu.
Vucudun verdiği tepki aslında, sinirler zayıflıyor bir anlamda.
15 günde bir kalp krizi geçiriyorum diye hastaneye gidiyordu, herşey temiz en sonunda ankisiyete teşhisi kondu
Atlattık ama hala çok baskı altına girdiğinde yada kaf sı çok dolduğunda hafif olarak belirtiler grri geliyor
İlaçla atlatılacak bir şey , biran evvel git doktora tedaviyr başla bence
Bu arada b vitamini kullanmanı tavsiye ederim
Avrupada ilk önce antidepresan yerine , sinirleri ve beyni güçlendirmek için b vit. Kürü kullanılıyor.

Son düzenleme:
En ufak bi sinirlenmemde aynı şeyleri bende yaşıyorum. Deli gibi kalp atışı, ellerde uyuşma, nefes alamama, titreme ve bununla birlikte yardım edin diyecek güç bulamıyorum kendimde. Tüm bunlar geçtiğinde olduğum yere yığılıp kalıyorum. Kalple ilgili bi sorun olduğunu düşnümüyorum. Panik atak olabilir mi diye çok araştırma yaptım. Fakat panik atak çok daha ciddi bi hastalık ve krizler çok sık geliyolar. Genellikle de sinirlenme üzülme kavga etme gibi tetikleyicileri olmuyor. Her gün atak geçirenler var panik atakta. Hatta günde bikaç kez:14: Sizin bu krizleriniz ne kadar sıklıkta oluyor

Benim sinirlendiğim ve heyecanlandığım zaman oluyor.
Anında kan beynime sıçrıyor. Ama aşırı kalp çarpıntısı sinirimi bozuyor. Ben ya önümdeki kadın niye yavaş gidiyor diye bile bu kalp çarpıntısını yaşayabiliyorum . :26:

Kaygı bozukluğu yani.. Tiroidine baktın mı ilk aklıma o geldi. Soran olmuştur gerçi.. Tiroit sinirleri de çok etkiler

Trioid i söyleyen oldu Dans'ım .
Bir doktor var randevu alacaktık ondan zaten tiroid için bakalım.
Hızlı çalışması mı yavaş çalışması mı etkiliyor biliyor musun ?

sorçum muhtemelen panik ataktır.
bende de oluyor çünkü
kalp atış seslerini bile duyuyorsun o an. fazla stresten sıkıntıdan vücut kendini tutamıyor gibi bir durum.
kafaya takma hiçbir şeyi, aklına başka şeyler getir bu durumların tek çözümü umursamamak.:50:

Sana şöyle söyleyeyim mümkün değil Reng. Kendimi asla tutamıyorum.
Tutarsam çömelip ağlayasım ya da kendime zarar veresim geliyor .
Duvara kafa atmak istiyorum ya , hayır sen görüyorsun tipimden de beni çok sakin sanıyorlar biliyor musun?
Tatlı gözüküyormuşum, çok aşırı sakin bir tipim varmış. Ah bilseler içimde neler oluyor.
Sakin görünüyorum diye tepeme çıkmaya çalıştıkları an içimden benden çok başka bir şey canavar gibi bir şey çıkıyor :53:
Bu panik atağın en masum hali galiba.

Panikatagin ilk evrelerini anlatiyosun zamanla o carpintiyi yeniyosun baska seyler cikiyo en sonunda kamyon carpmis gibi hir agirlikla yata kaliyosun baslangictayken bi psikiyatra git derim gecmis olsun...sarsar yokeder ama oldurmez.

Evet sanırım en iyisi bu. Hem merakımı da yenmiş olurum. Eğer dipçik gibisin derse kafamda bitiyor demektir olay ve o zaman terapi ile halletmeye çalışırım.

Evet aşırı sakinleşiyorum en son birden kesildiği anlarda oluyor, deli gibi titrer ağlarken birden bıçak gibi bir şey kesiyooor. Şaşırıyorum hatta.
Parmağımı oynatmaya halim olmuyor. Sesim kızılıyor çatallaşıyor. Uyumak istiyorum.

Eşime ankisiyete teşhisi kondu, 3 sene oldu.
Çok yoğun, stresli, yıpratıcı bir dönemdi, işi inanılmaz yoğundu.
Vucudun verdiği tepki aslında, sinirler zayıflıyor bir anlamda.
15 günde bir kalp krizi geçiriyorum diye hastaneye gidiyordu, herşey temiz en sonunda ankisiyete teşhisi kondu
Atlattık ama hala çok baskı altına girdiğinde yada kaf sı çok dolduğunda hafif olarak belirtiler grri geliyor
İlaçla atlatılacak bir şey , biran evvel git doktora tedaviyr başla bence
Bu arada b vitamini kullanmanı tavsiye ederim
Avrupada ilk önce antidepresan yerine , sinirleri ve beyni güçlendirmek için b vit. Kürü kullanılıyor.

Geçmiş olsun eşine de çok ...
Evet sinirlerim zayıf sanırım. Vücutun tepkime vermesi de bu yüzden herhalde.
Teşekkür ederim Kittyy ...
:)

Geçmiş olsun eşine de çok ...
Evet sinirlerim zayıf sanırım. Vücutun tepkime vermesi de bu yüzden herhalde.
Teşekkür ederim Kittyy ...
:)

Geçmiş olsun, arada birnin kafasını kopartsanda iyi geliyor bak demeyi unutmuşum.:34:

Evet ama winston super light ve slim. Dün bir tanecik içtim mesela, yani 2-3 gün içmediğimi biliyorum. İçtiğim günlerde de 5 tane filan anca.
Bir tek içki içerken 1 pakete yakın içiyorum. Yani çok değil. Bağımlı değilim aslında ama kahve yanında ya da yemekten sonra zevk için seviyorum.

anladım...sigaranın da çok etkisi var çünkü bende en azından...

birde titreme ve kalp çarpıntısı hariç kafamda ve midemde sanki başka bir kalp daha var

üçü birden atıyo:27: bazende yüzümde kasılmalar oluyor...ama bu çok nadir...

Trioid i söyleyen oldu Dans'ım .
Bir doktor var randevu alacaktık ondan zaten tiroid için bakalım.
Hızlı çalışması mı yavaş çalışması mı etkiliyor biliyor musun ?

Evet canim okudum sonradan kiloluyum demissin hatta. Senin de tahmin ettigin gibi hizli calismasi o belirtileri yapiyor. Kilo baslangic evresinde onemli belirti olmayabilir.

Yutkunma problemi de demissin. Nodulun olabilir. Tiroit hormonlarin asiri yukselmis olabilir. Panik atak da genelde tiroit problemi olan kisilerde goruluyor. Hem annem hem esimle yasiyorum :)

Geçmiş olsun, arada birnin kafasını kopartsanda iyi geliyor bak demeyi unutmuşum.:34:

Aaaa dün koparıcaktım, açmadı telefonunu kaç kere aradım. Açsaydı , çok fena olucaktı.
Ama ilk gördüğüm yerde saçından tutup cadde boyunca sürüklücem. :47:
Çok çok ağır laflar söyledi biri saçma sapan bir şeye alınıp, ne kadar iyi niyetliydim bir de.

Benim sinirlendiğim ve heyecanlandığım zaman oluyor.
Anında kan beynime sıçrıyor. Ama aşırı kalp çarpıntısı sinirimi bozuyor. Ben ya önümdeki kadın niye yavaş gidiyor diye bile bu kalp çarpıntısını yaşayabiliyorum . :26:

Bende şiddetli olarak nişanlımla kavga ettiğimiz zmnlarda oluyor. Ama bu titreme ve kalp çarpıntısı beklemediğim anda telefonum çaldığında yada en basitinden ya şimdi deprem olursa diye düşündüğümde bile oluyor. Sen hastaneye bi git bakalım bende gitmeyi istiyorum ama yaklaşık 1 aydır şiddetli kriz geçirmediğim için üstüne düşmüyorum:31:

Back
X