- 17 Mart 2018
- 214
- 420
- 33
- 28
- Konu Sahibi Turuncuyaprak
-
Ben de hep bunu söylüyorum, aldatmadan nefret ederim ancak onun bile bir affı olabilir. Şiddetin olamaz diyorum. Eski günlere dönmek sanırım isteyeceğim son şey olur. Öyle tokat falan da değil, ufak bir sarsmaya bile tahammül edemem. El şakası falan hiç yaptırmam kendime. Kendisi de bu konuyu çok iyi bilir. Şaka ile bile sarsmaz12 yıldır evliyim, eşim melek gibi bir insan ona rağmen hala acaba bana vurmaya kalkar mı endişesi taşıyorum ve vurduğu anda basar giderim. Ölse de dönmem. Yeteri kadar şiddet girdi hayatıma
Evet sayelerinde meslek sahibi oldum. Ancak benim de emeğim çok. Lisede haberleri bile olmazken kendim çok azim ettim. Sanırım bana başarı hissini ve getirdiklerini tattırmaları hayatımı değiştirdi. Meslek sahibi henüz olamadım 1 senem var. Okudum çok şükür. Ölene kadar da okumayı istiyorumsizin yaşantınıza tek olumlu yansıması dersletinize katkısı olmuş ama cidden bu ne yaa. Çok kötüpeki meslek sahibi misiniz? Okudunuz mu?
Evet sayelerinde meslek sahibi oldum. Ancak benim de emeğim çok. Lisede haberleri bile olmazken kendim çok azim ettim. Sanırım bana başarı hissini ve getirdiklerini tattırmaları hayatımı değiştirdi. Meslek sahibi henüz olamadım 1 senem var. Okudum çok şükür. Ölene kadar da okumayı istiyorum
Bu konunun askerlikle alakası olduğunu düşünmüyorum ben. Benim ailemde de var, eşim de asker. Hiçbirisinde böyle öfke patlamaları, krizler, şiddet vs yok. Pek çok meslek baskı altında. Ama bu yaşadıkları stres ve baskı nedeniyle evi kırıp geçirmek için bahane değil. Buna inanmıyorum. Bunu hafifletici bir sebep gibi görmeyin.Malesef asker ailelerinde genelde boyle sorunlar cok fazla oluyor. Cunkuannenizde babanizdan dolayi yillarca baski altinda hissettigi icin bunuda size yansitti. Ikiside kendi emirlerini uygulamaya koydugu erlerden sanmis zamanla. Acisi sizden cikmis bir nevi. Pskilojilerinin iyi oldugunu dusunmuyorum ailemdede bu meslegi yapan bir cok kisi malesef adla normal davranmiyor. Cok uzuluyorum.esimde bu meslekten ve simdiden sinir harbi yasiyor ofke kontrolu asla yok. Aslinda cok gurur duyuyorum onur duyuyorum hayranim uniformasina kadar ama bende bile 8 yilda malesef cok derin yaralar birakti. Pskilojim pert dusunuyorum evladim olsa onada yapacak. Cok seviyor sevgisinden asla suphe duymuyorum ama ofkesi cok fena.sabit fikirli. Asla yardim almak istemiyor ben normalim diyo. Insallah sizde iyilesirsiniz. Yardim alin. Kolay gecmez bu.
Çok teşekkür ederim. Hiç olmadığım kadar güçlü ve mutluyum artıkdilerim hayatınızın bundan sonrası bahar gibi geçsin
içim cok acıdı olmasaydı ama oldu hayatta herdaim dik güçlü olursunuz umarım ..
En hazmedilemeyeni de ailenin sana karşı başkalarını tutması. Ben de herşeyi unuttum ama annem ve kardeşimin bu yaptığını unutamam. Aklıma geldikçe gözümden düşüyorlar bir kez daha. Dışımızdan affetsekte içten affedilmiyor işte.
Çok haklısınız, kesinlikle katılıyorum. Babam asker derken büyük ailemizden uzak yasıyorduk diye ekleyecektim ama eklememişim. Kesinlikle askerlik stresini ben de kabul etmiyorum. Gecim derdi herkesi strese sokuyorBu konunun askerlikle alakası olduğunu düşünmüyorum ben. Benim ailemde de var, eşim de asker. Hiçbirisinde böyle öfke patlamaları, krizler, şiddet vs yok. Pek çok meslek baskı altında. Ama bu yaşadıkları stres ve baskı nedeniyle evi kırıp geçirmek için bahane değil. Buna inanmıyorum. Bunu hafifletici bir sebep gibi görmeyin.
Yazdımhikayenizin devami nasil cok merak ettim
Çok teşekkür ediyorum, eksik olmayın.Sizi tanıyorum çok iyi birisiniz. Siz de çok mutlu olun lale hanım
Çok sagolun ❤Uzaktan da olsa sarılalımbiz çok güçlüyüz. Hepsinin üstesinden gelebildik. Hikâyelerimiz bu kadar benzediği için cok şaşırdım. Manevi kardeş gibi hissettim ağlıyoruz ama güçleniyoruz
Baska bir yolu var mi? Varsa ben bilmiyorum. Önce kendimizi onaracağız, sonra çocuklarımızı sıfırdan inşa edeceğiz. Elimizden gelenin en iyisiyle. Şiddet, sevgisizlik, baska nasil son bulabilir?Öncelikle adınıza çok sevindim ve dediginiz cümle benim hayalimi anlatıyor.
"Birseyler degisecekse, bizler değiştireceğiz"
Ne kadar iyilesirseniz iyilesin kalpte sızısı kalıyor. Ama yine de iyileşmeye çalışmaktan başka çarem de yokBüyük travma. Çocukluk yarası. Gözlerim doldu okurken. Bir kediciğim var bazen yanlışlıkla patisinin ya da kuyruğunun ucuna basarım. O kadar üzülür ve o kadar özür dilerim ki...
Açıkçası arada dozu kaçıyor, ancak son 1 senedir çok daha iyiyim. Kendisi de böyle düşünüyor. Sağlıklı bir aile ilişkisi kurmayı öğrenmeye çalışıyorumEşinize şımaemanın dozunu çok kaçırmayın da kaçmasın
Bundan sonraki günleriniz hep daha iyi olsun inşallah
Çok teşekkür ederim. Çok doğru şeyler yazmışsınız. Ben de affetmeye çalışıyorum. Çoğu zaman zor oluyor ama yaş aldıkça daha kolaylaştığını farkettim. Tabi bir de pişman olması ve şuan gösterdiği saygı da bana yardımcı oluyor. Eğer bu üzüntü geceleri çoğalırsa ben de uzman yardim almayı düşünürüm. Şuan erteliyorum. Ancak çocuk sahibi olmayı düşündüğüm zaman kesinlikle gitmeliyim. Ne yapacağım hakkında hiç fikrim yokÇok zor..... Hiç suçunuz yok.... Denk geldiğiniz aileye bak..... Kurtulduğunuza sevindim..... Yara bere ile olsa bile.... Parçalar dağılmış olsa bile.... Meditasyon ve af etme ile iyileşebilirsiniz yüzde 80 oranında...... Zor bir süreç...... Kendi geçmişimde farklı bazı sorunlardan deşerek kurtuldum..... İçinizdeki o küçük kıza dönüp sarılmak gerek..... Bu sözle olmuyor...... Bende de konuşarak yasa ağlayarak olmadı yada unutarak...... Yada güzel laflarla.... Yada destekle..... Affetmek çok zor fakat kendin için gerekliymiş.... Kendim için birini yıllar sonra uzman psikolog eşliğinde meditasyon la affettim....... Kendime dönerek.... Belki deneyebilirsiniz bir nevi hipnoz gibi....... Çocukluk travmaları yüzleşmeleri çok büyük ağır sancılı.... Her bitti dediğinde bir anı ile işte burdayım diyen yaradır...... Kabuk bağladığını düşünmüyorum..... Yaş kaç olursa olsun..... Orası deşilip o zehir şifa bulmak zorunda..... Sevgiler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?