kalça çıkığı!!!!

elifszgn

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2014
8
0
1
iyi geceler oğluma doğdugunda kalça testi yaptırmıştım sorun yoktu ama suan 9 ayını doldurdu ve fark ettik ki kasık yani bacak boğumları eşit değil ve bu kalca çıkığı belirtisiymiş yarın doktora götürücem ama içim içimi yiyo başına gelen varmı bu arada azda olsa yürüyo bacakları cok açık ve sağ ayagını yan atarak yürüyo resim için kusura bakmayın cekemedim yeni resımlerın arasında buldum bunuda
20140729_122142.webp

Kalça çıkığını kasık değil diz boğumlarından ölçmeniz gerekiyor. Yeğenimde vardı.
Dizlerinin arkasındaki boğumların denk gelmesi gerekiyor.
Denk gelmiyorsa kalça çıkığının en büyük işareti.
Ama daha 9 aylık. 6 ayda normale dönüyor, korkmayın.
Dizlerini ölçerseniz sonucu yazın olur mu.
Allah korusun yavrucağı değildir inşallah kalça çıkığı falan...

hiç korkmayın , benim kızımda da boğum farkı vardı testte sorun olmamasına rağmen, doktora tekrar sormamıza rağmen içimizde hep acaba vardı.. ama hiç bir sıkıntı yok.. şuan 4 yaşında ;)

kalçada bir sorun var ise kalça testinde kesinlikle çıkıyor.. o yüzden içiniz rahat olsun.. tombik bebeklerde oluyor öyle boğumlar, önemli olan diz hizasının aynı olması ;)

uyuyor kuzum keske onada baksaydım aynı boyda bacagı falan ölcüm ama bugun sağlık ocagına götürdüm ordaki ebede daha cok korkuttu beni olabılır belirtisi zaten böyle bi tanıdığımızında böyledi sen iyiki fark etmişsin dedi sabah doktora gidicem inşallah yoktur sonucunu yazıcam mutlaka

Elif Hanım, yazın mutlaka olur mu, gerçekten çok merak ettim, bu gece yatarken oğlunuz için de dua edicem :)

dün gece yazmıştım bugun doktora gittik kemalpaşa devlet hastanesinde yaptırmıstık ilk kalça testini aynı doktora gittim elle muayene etti bana kalsa yok olsa ilk ulturasonda cıkardı dedi benim tatmin olmadıgımı anlayınca ortapediye sevk etti ordaki doktorda cekme taraftarı olmadı ilk testin temiz oldugunu duyunca cektırdım yınede ama sonuc temizmiş ekrana 2 saniye baktı ve bacakları yerınde kalcasında sorun yok dedi ama cocuk doktorum bacagındakı farkın ne olduguna cevap veremedi kilolu oldugu içindir heralde dedi heraldee ben baska bi doktora daha gitmek istiyorum özel yada araştıma hastanesine bosuna radyasynda alıyo dıye dusunuyorum ya yoksa ta varsa sürekli kafamı kurcalıyo arkadaslar sizce ne yapmalıyım?

arkadaşım bu ne evham .. asla bir şeyi yok çocuğun.. boş yere radyasyon vermeyin daha çok küçük.. sırf sizin evhamınız gitsin diye çocuğa bu kötülüğü yapmayın.. yaşamış biri olarak söylüyorum daha önce de söyledim kilolu bebeklerde oluyor bu kat farkları.. dert etmeyin bu kadar !

çocuğun yürürken yan basmasını da ona yormanıza gerek yok, genelde çocuklar 11-12 aylıkta yarım yamalak yürümeye başlarlar.. sizin bebeğiniz ise daha 9 aylık.. öyle olacak tabi !

yapmanız gereken tek şey bir şeyi olmadığına artık emin olmak !
zaten en geç 2-3 ay sonra yanıldığınızı anlayacaksınız, lütfen o zamana kadar kendinize dert yüklemeyin.. sevgiler

Back
X