• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kalk bi cay koy

Peki su ne var cay koymada eline mi yapisir diyenler şuna cevap versin. Niye ogluna dmeiyor? Cay koy oglum diye direkt?
Türk örf ve adetlerinde biricik pipili oğluna kalk çay koy diyecek anne bulma ihtimalin yolda giderken çeyrek altın bulma ihtimalinden daha düşük. Bunu bilecek kadar yaşamışsındır.:işsiz:

Peki su ne var cay koymada eline mi yapisir diyenler şuna cevap versin. Niye ogluna dmeiyor? Cay koy oglum diye direkt?
Hala öldürülen dayak ve eziyet gören kadınlar var. Biz neyi konuşuyoruz... K.v hadi bi çay koy dedi niye oğluna demedi. 60 yasında kadın, kocanın ayakları yıkanır kültüründe yetişti değişim birden olmaz... Ha oğluna demiş ha size. Evde kocanız olmasa kızına demedi bana dedi, kendi yapmadı bana söyledi... Bu böyle uzar da uzar.
Canım çay istedi bu arada...

Sinir bozucu bir durum olduğuna katılıyorum. Ama ses etmeyin bence. Tatsızlik cikarmaya değer bir durum değil .

Ne demek erkek çay servisi mi yapacak. Ya bu devirde niye hala kafalar cahil. Yapan yokmuş zaten demiyorlar mı bir de iyice komik oluyor. nasıl erkeklerin arasında yaşıyorlarsa artık. Ben kv min evinde çay servisi yaparım. Ama eşimde yapar. Aynı şekilde eşimde annemin evinde oturmaz. Hatta kız kardeşimin eşi annemin evinde girip bulaşık yıkar. Kimse talep etmediği halde. Ne enteresan dimi ne ayıp. Bizimkilerde erkek değil de işte idare ediyoruz. Bazılarının eşek kadar oğulları popoyu yayıp otururken bunlar elin kızından hizmet bekleyecek. Böyle de yüzsüzlük. ama oğulları gidip kv evinde iş yapsalar düşer bayılırlar.

Sizin yetişdirdiğiniz erkekçiklerin bizden farkları yok. Şunu bir anlayın artık yok yok yok. hizmet etmek aşağılık bir eylem o bakımdan kadın yapmalıdır kafası bu yeminle. Ne biçim hayatlar var şok oluyorum. Siz erkeklerin hizmetçisi olmaya bayılabilirsiniz sorun yok devam edin. Ama diğer kadınlara böyle olmalıdır diyemezsiniz. umarım bunların yetişdirdikleriyle bizim kızlar karşılaşmaz

Hanımlar,
konu "XII) Kişisel tartışma şekline dönüşen konular derhal kapatılır!!" kuralına istinaden kapatılmıştır lakin üsluplarda hiç hoş olmamış.

Eş ailelerine hizmet eden gelinler cahil değildir, hizmet etmeyenler de Mars'ta yaşamıyor.
Yeri geldiğinde kadın erkek demeden herkes birbirine hizmet etmeli amma velakin karşımızdakinden birşey isterken "rica ediyorum, lütfen" kelimeleri yanısıra -mısın, -misin, -musun, -müsün? takılarını da eklemeyi unutmamalıyız, bu çocuğumuz da olsa, eşimizde olsa, kayınvalidemiz de olsa fark etmez.

Back
X