Kalori açığı ile zayıflama

Felegingozdesi

Nirvana
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
9.136
Puanlar
773
Herkese selam aramızda kalori açığı oluşturup kilo veren var mı?
Yani normal gündelik yemeklerimize devam Edip sadece kalori açığı oluşturarak örneğin her gün almamız gereken ortalama kalori 2000 ise biz 1200-1400 vs kalarak gün içinde bu sayede kilo verebiliriz diye bir yerde gördüm bunu deneyimleyen var mı?
Ben bugün başladım boy kiloma göre günlük almam gereken kalori 2100 civarı
Bugün 1000 kalori de kaldım denemek istedim

Merhaba, ben kalori sayarak cok güzel kilo verdim. Ama tabi makro dagilimi da önemli. Kalori saymayi birakinca maalesef yine geri aldim. Kalori sayarak yemeyi herkese tavsiye ediyorum (sadece kendim uygulamakta zorlaniyorum :) ). Cünkü istediginiz herseyi yiyebiliyorsunuz. Kendiniz icin yemek yapma derdiniz kalmiyor, sadece ölcülü yiyorsunuz.

Merhaba, ben kalori sayarak cok güzel kilo verdim. Ama tabi makro dagilimi da önemli. Kalori saymayi birakinca maalesef yine geri aldim. Kalori sayarak yemeyi herkese tavsiye ediyorum (sadece kendim uygulamakta zorlaniyorum :) ). Cünkü istediginiz herseyi yiyebiliyorsunuz. Kendiniz icin yemek yapma derdiniz kalmiyor, sadece ölcülü yiyorsunuz.
Neler yaptınız acaba biraz açabilir misiniz 😅❤️

Geçen hafta yeniden saymaya ve volume eating e başladım. Bugün örnek vereyim

Kahvaltida
200 ml kefir ( suyla iceltiyorum yoksa icemiyorum) 1 çeri domates, 1 biber, çeyrek ayva, roka, 25 gr. Beyaz peynir, 4 yeşil zeytin, 15 gr sarımsaklı krem peynir ve bir katabugday patlağı

Öglen
Mantar sote vardı, içine biraz havuç rendeledim. 80 gr ton balığı ve karabiber ile tatlandirdim. Biraz mayonez ekledim. Sonra da bir tane izmir lokma tatlısı yedim. Tatlıyı çok severim

Akşam evde ne pistiyse
Bugün etli nohutlu topalak yemeği vardı. 400 gr ondan yedim. Neredeyse iki tabak. Genelde yemeklerin yanına salata yaparım. Ondan mutlaka 150 gr 200 gr yerim.

Salatam genelde brokoli, Nar, Mısır, közlenmiş kırmızı biber, ceviz, kornişon turşu, nar eksisinden olur. Temel genelde sabittir. Sadece sebzesi değişir. Brokoli yerine pancar karnabahar gibi

Bugün yaklaşık 1300 kalori yedim

Gün gün yapay zekayla ben de hesap yapıyorum ama arada kaçamaklar oluyor gram açısından çözemiyorum 😅

Bugün yapay zekaya göre toplam 882 kalori almışım ama tıka basa dolu hissediyorum kendimi

1. Kahvaltı (11:30)
• 1 adet Wasa Fibre: ~35 kcal
• 2 Yumurtalı Omlet (1 tk zeytinyağı ile): ~180 kcal
• 1 parmak süzme peynir (~30g): ~65 kcal
• Söğüş (Salatalık, domates, biber): ~35 kcal
• Kahvaltı Toplamı: ~315 kalori

2. Öğle / Ara Öğün (13:30)
• Züber Kırmızı Meyveli Granola Bar: 90 kcal
• Şekersiz Türk Kahvesi: 2 kcal
• Öğle Toplamı: 92 kalori

3. Akşam Yemeği (17:00)
• 1 Büyük Kabak (Sote): ~45 kcal (Kabağın kalorisi çok düşüktür!)
• Kıyma (Sote için yaklaşık 100-120g orta yağlı): ~220-250 kcal
• Soğan ve sote yağı: ~50 kcal
• Yoğurt (Yarım kase/100g): ~65 kcal
• 1 Dilim Tam Tahıllı Ekşi Mayalı Ekmek: ~75-80 kcal
• Acı biberler (Kıl veya turşu): ~5 kcal
• Akşam Toplamı: ~475 kalori

GÜNLÜK GENEL TOPLAM
Bugün toplamda yaklaşık 882 kalori aldın.

Bence 1200 kalorinin altına düşmemelisin. Aslinda yapay zeka bu konuda uyarması gerekirdi. Çünkü vücut bu kadar az kaloriyi alışınca zayiflamak için daha az kaloriyi ihtiyaç duyacak. Ama listen güze görünüyor. Bende elimden geldiğince paylaşayım. Hem fikir olur birbirimize 😁

Gramajlari kaçırmamak için bir mutfak tartısı var bende . Ama göz kararıyla yemeye başlayınca kilolar yavaşta osa geri geliyor 😒 bu işi Bi çözsem...

24 kilo verdim kalori açığı oluşturarak ve benim için en kolay zayıflama şekli idi düşünsene pasta yiyerek zayifliyorsun🤭 vereceğim bir 6 7 kilo daha varken 5 kilosunu geri aldım ettimi sana 11 kilo ama tekrar başlayacağım yaz geliyor .

24 kilo. Çok iyi 👏👏👏 tebrik ederim. Ben 5 kiloyu veremiyorum. Bi al Bi ver

Gramajlari kaçırmamak için bir mutfak tartısı var bende . Ama göz kararıyla yemeye başlayınca kilolar yavaşta osa geri geliyor 😒 bu işi Bi çözsem...
Mutfak tartısı olayı beni strese sokuyor çok fena :( onu da alırsam psikolojik bittim

24 kilo verdim kalori açığı oluşturarak ve benim için en kolay zayıflama şekli idi düşünsene pasta yiyerek zayifliyorsun🤭 vereceğim bir 6 7 kilo daha varken 5 kilosunu geri aldım ettimi sana 11 kilo ama tekrar başlayacağım yaz geliyor .
Tebrik ederim 24 kilo çok iyi 😍 nasıl yaptınız gün içinde acaba

Bence 1200 kalorinin altına düşmemelisin. Aslinda yapay zeka bu konuda uyarması gerekirdi. Çünkü vücut bu kadar az kaloriyi alışınca zayiflamak için daha az kaloriyi ihtiyaç duyacak. Ama listen güze görünüyor. Bende elimden geldiğince paylaşayım. Hem fikir olur birbirimize 😁
Aslında bilerek yapmadım bunlarla doymuştum 😅

Tebrik ederim 24 kilo çok iyi 😍 nasıl yaptınız gün içinde acaba
Tam olarak 7 ayimi aldı bir kurabiye ile akşam yemeğini atlatigum gunleri bilirim ilklerde çok zorlandım ama sonralarda iki lokma ile doyuyodum hatta fazla mı yedim dediğim günler oluyordu 🤭 çok kolaydı benim için genel olarak ya en önemli şey 5.6 dan sonra asla birsey yemedim

Tam olarak 7 ayimi aldı bir kurabiye ile akşam yemeğini atlatigum gunleri bilirim ilklerde çok zorlandım ama sonralarda iki lokma ile doyuyodum hatta fazla mı yedim dediğim günler oluyordu 🤭 çok kolaydı benim için genel olarak ya en önemli şey 5.6 dan sonra asla birsey yemedim
Benim iştahı kapatabilmem lazım doymuyorum 😔

Bugün yediklerim
Sabah wasa 1 dilim 1 haşlanmış yumurta salata
Öğlen lahmacun ayran
Ara öğün yoğurt ananas çilek
Akşam kuşbası , sebze, haşlanmış patates ve salata ayran
Bir de bayram çikolatası

1400 civarı kalori olduğunu söylüyor yapay zeka bilemedim 🥲 sanki çok yemişim gibi geliyor bana da

Kalori açığı oluşturmam gerek Lakin ben geçmişteki kalori açıklarımı da kapatırcasına yemek yiyorum 😅 Ama yöntem aklıma yattı. Bana uygun. Başaracağım ✌️

Selamm kalori açığı veriyorum 65 ile başladım 59um suan
Ama şöyle çoğunlukla sağlıklı beslenmeye başladım ama arada lahmacun / dürüm vs yiyorum. Günde en az 6-7 bin adım atıyorum evde grow with jo yapıyorum bi de yani verdim ama 59 da takılı kaldım inmiyor 😀 mesela bugün toplam 900 kalori aldım bu saat oldu sabah wasa sandviç marketten (200kalori) , öğlen fırında 3 baget tavuk patates havuç salata , akşam yoğurt çilek attım içine aralarda da 3 fincan kahve

ben de bu aralar kalori açığı oluşturarak zayıflamaya çalışıyorum. kesinlikle faydası var çünkü diyetisyenlerin yazdıkları da genelde kalori açığı oluşturarak oluyor. Gün boyu oturarak çalıştığım için bazal metebolizmam çok düşük 1.400 kalori ve bu kaloriyi gün içinde zaten dolduruyorum bazen fazlası bile olabiliyor. işte ölçülü yemek yemeği alışkanlık haline getirsek aslında hiçbir sorunumuz kalmaz.

Back
X