Kaloriferli evim buz gibi

nergisayse

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2011
594
4
116
Kırklareli
merhabalar.1 hafta önce ev aldık ve taşındık.Daha önce oturduğumuz ev kaloriferliydi ve çok ısınıyordu.35 derece sıcaklıktaydı evin içi.Yeni aldığımız evde kaloriferli ama hiç ısınmıyor.Bir de en üst kat.Sıcaklık en fazla 23 derece oluyor.16 aylık bebeğim var kulakları sürekli soğuk.Ben üşüyorum.Eşiminde başının etini yemiştim ev al diye şimdide ısınamıyorum dersem ne olur bilmiyorum.Apartmandaki değer daireler sıcacık bizim daire çok soğuk.Pencerelerden de soğuk gelmiyor.Bir öneriniz var mı?

kıradaydım 85 metre kare esın ısı 25 derece oluyordu

sımdı 140 metre kare kendı evıme tasındım
3 te kombı yanıyor evın ıcı 20 dereceyı gecmıyor
cocuk hasta oldu
ben sureklı usuyorum bacaklaırm buz gıbı oluyor
kombı degıstırmemız gerek anladıgım uzere
ama kımısıde 1 hafta 10 gun yakmanız lazımkı evın duvarları ısınsın dıyorlar
:S

kombının markası ne

Binada dış cephe kaplaması yoksa zor ısınır.
Bir de çatıda izalosyon yoksa en üst kat bile olsa üstten ısınmaz.

Petekleri kontrol ettirin
Suyu boşaltılması gerekiyor olabilir
Bir de köpük vs. yapılmadıysa zor ısınır

En azından bebeğin odasına bi ufo koysanız iyi olur
O daha çok küçük, siz bile üşüyorken o dayanamaz

ben 5m migrosta görmüştüm petek arkasına köpük gibi bi madde ısının kaybolmasını engelliyor onları bi araştırabilirsin. bir de ev kombilimi merkezi mi belki alttaki her odayı yakmıyodur çok etkisi olur onun. benim anneannemin evide çok soğuk olurdu oturma odasının halısının üstüne battaniye sererdi ve gerçekten faydalı oluyodu onu da bi dene istersen

merhabalar.1 hafta önce ev aldık ve taşındık.Daha önce oturduğumuz ev kaloriferliydi ve çok ısınıyordu.35 derece sıcaklıktaydı evin içi.Yeni aldığımız evde kaloriferli ama hiç ısınmıyor.Bir de en üst kat.Sıcaklık en fazla 23 derece oluyor.16 aylık bebeğim var kulakları sürekli soğuk.Ben üşüyorum.Eşiminde başının etini yemiştim ev al diye şimdide ısınamıyorum dersem ne olur bilmiyorum.Apartmandaki değer daireler sıcacık bizim daire çok soğuk.Pencerelerden de soğuk gelmiyor.Bir öneriniz var mı?

çatı altı zor ısınır petekleri temizlettin mi geçe yıl çok üşüdük bu yıl kombi bakımı için dam çağırdık düzeltmedi kombi değişmesi gerek diye başka çağırdık oda sağolsun temizledi şimdi tüm odalar yanıyo gecede sıcacık

ah be canım çatı katı ev alınırmı ya...
bende son katta oturdum ve ısınamadım hiç...derdide bıtmemıştı neysekı kurtuldum

petek az geliyor olabilir,sonuçta 85 metrekare ara katla,140 metrekare en üst kat farklıdr,

birde çatı izolasyon şart ,onuda kendi başına yapamazsın geic çözüm olarak oturduğun odada yağlı radyatör yakabilrsin,kapıları kapat her oda kendini ısıtsın ,en soğuk hangisi petek ekletirsin

bızım kendı evımızın dıs cephesı sıvalı
henuz yazın yapılacak kaplama
ama peteklerın suları alındı fakat kombı bakımı 5 senedır yapılmamıs
sureklı arıza moduna cgecıp petekler
ılıman bı havada kalıyor
:S
sabah uyanıyorum yanaklarım buz gıbı
kombı degıstırmelıyız dıye dusunuyorum
demırdokum aden suan evdekı

kıracıyken eca comfeo plus yogusmalı kullandım cok ıyı ıdı

ben de 2 yıl çatı katında oturdum. kaloriferliydi. alt katlar hamam gibi oluyordu bizim ev buz.. o kadar kömür parası verdik ama ısınsak canım yanmazdı.

akıllandım artık bi daha çatı katında oturmam.

en üst katta olmaniz dezavantaj ama zaten 23 derece cok iyi bir sicaklik ki
23 derecede ben kizimi yikiyorum
evimiz normal isisi 20-21 derece
cocugun cok sicak bir evde büyümesi iyi degil zaten

kızlar kombi var mı demişsiniz evim kombili değil.Normal kaloriferli bir ev.Yönetici yaza çatıya izolasyon yaptırıcakmış birde çatının aktarılması lazımmış.Duvarlara mantolama yapıldı mı bilmiyorum.Bende daha önce kirada 65 metre kare bir evde oturuyordum ve içerisi 35 derece oluyordu şuanki evim 134 metre kare 23-24 derece oluyor.Acaba çok sıcağa alıştığımız için mi bize soğuk geliyor?Korkumdan eşime birşey diyemiyorum başının etini yedim adamcağızın ev al diye zaten.

kar yağmasıyla birlikte evim buz gibi oldu.Bugün alt kattaki komşuya gittim evi hamam gibi içim bir kötü oldu anlatamam.Benim evim çok soğuk onlar tişörtle dolaşıyor evde.Eşimede diyemiyorum çok soğuk evin içi diye.Sen istedin bu evi almayı diyecek biliyorum.Yönetyiciyle acil konuşmam lazım yaza çatıya yalıtım yapılması şart.Belki sıcaklık artar.Bide kuzey tarafıma ev yapılmaya başlandı inşallah seneye kışa biraz olsun soğuğu engeller.Benim gibi en üst katta oturup ısınamayan ama sonra çatı yalıtımı yaptırıp ısınana var mı acaba?

camlarının kalitesi nedir ? bizim mesela çift cam soğuk sıcak geçirmiyo o yüzden düşük derecede bile evimiz sıcak oluyo bizde yazlıklarla gezeriz ama komşumuzun evinin camları normal bildiğimiz tek cam he onlarınkide sıcak ama bizden daha yüksek derecede tutuyolar haliyle daha fazla fatura

Ben akdenizde yasiyorum evimiz 15.kat son kat yani bizede dediler kisin cok soguk olur almayin dediler biz istedik diye annem kabul etti son kati ilk basta cekinmisti simdi iyiki almisiz diyorum kisin sicacik yazin ise buz gibi serin akdenizin sicagini bilirsiniz malum bize orayi almayin diyenler bile sasirdi hatta boyle olacagini bilseydik son kat alirdik diyenlerde var bizim bina yeni isi yalitimi bile super yapmislar.Sizin isi yalitimi iyi degilmis yoneticiyle konusun isi yalitimi yapilsin arkadasim bide pvc leriniz falan nasil camlari falan kalitelimi

teyzemlerin sitede en üst katlara bir petek daha ilave ettiler, diğer katlara nazaran daha soğuk oluyor diye. böyle bişey de teklif edilebilir. merkezi sistemse aynı ücreti ödüyorsanız yakıta, yapılabilir.

bir de çatı yalıtımı işe yarayacaktır.

fakat 23 derece de gayet iyi bir sıcaklık, kombi yakıyorum ben 22-23 derece arası değişiyor.

evet 23 derece iyi ama kar yağdığı zaman ve şiddetli soğuk rüzgarda 23 derecenin çok altında oluyor.Pencereler adopen çift camlı olanlardan.Bu arada evim kombili değil kömürle yakılan kaloriferden.Evin peteklerinin boyutuda kısa.En üst katların diğer katlara göre petek boyutu %25 daha büyük olması gerekiyormuş.Petekleri büyütme gibi kanunende bir hakkımız varmış.Ama önümüzdeki 3 yıl yeni petek almamız mümkün değil.Koltuğa çıkıp tavana dokunuyorum tavan buz gibi bütün sıcaklık tavandan gidiyor demek ki.Sanırım şuan tek yapmamız gereken 2 ay daha dişimizi sıkıp kışın geçmesini beklemek.Yöneticiyle konuşup çatı yalıtımı yaptırmalıyız.Benim merak ettiğim çatı yalıtımından sonra ısınabilirmiyiz acaba?

allah yardımcın olsun geçen kışta biz aynı durumdaydık alt ve üst katımız boştu ve yanmıyodu donduk resmen. ama bu sene gayet iyi. ama bizim evin içi 19 dereceyken ben yakmıyorum kombiyi. o 22 derce gereken sıcaklık yeni doğanlar için diye biliyorum. bence sizin evin sıcaklığıda gayet normal ama diğer evde aşırı sıcağa alışmışsınız 35 te çok fazla geldi bana benim evim sadece yazın 35 derece olur :)). zamanla alışırsınız bence. tıpkı sobalı evden sonra kombinin sıcağına alışmanın zorluğu gibi.

Son düzenleme:
allah yardımcın olsun geçen kışta biz aynı durumdaydık alt ve üst katımız boştu ve yanmıyodu donduk resmen. ama bu sene gayet iyi. ama bizim evin içi 19 dereceyken ben yakmıyorum kombiyi. o 22 derce gereken sıcaklık yeni doğanlar için diye biliyorum. bence sizin evin sıcaklığıda gayet normal ama diğer evde aşırı sıcağa alışmışsınız 35 te çok fazla geldi bana benim evim sadece yazın 35 derece olur :)). zamanla alışırsınız bence. tıpkı sobalı evden sonra kombinin sıcağına alışmanın zorluğu gibi.

23 dereceye alıştık zaten oğlumda terlemiyor eski evde terlediği kadar.Ama rüzgarlı ve karlı havada daha da düştü içerideki sıcaklık.Oğlumun elleri,yüzü,burnu,kulakları buz gibi.Üst üste giydiriyorum yine üşüyor yavrum.

Back
X