uzun zamandır üye olmadan forumu takip ediyorum aslında. tüp bebek konusunda ne arasam bu forumlarda çıkıyordu. bugün bende kalp atışlarını duyunca belki birilerine bir fikir olur diye üye olarak yazmak istedim..
öncelikle tüp bebek gereksinimiz eşimin sperm sayısının 400 bin olmasından kaynaklandı.
ilk denememi 2011 temmuzunda yaptık tutmadı. önce samsun ilkadım tüp bebek merkezine gittik ama doktoru beğenmediğimiz için yaptırmamıştık. zaten ruhsatsız olduğu için kapatılmış. tanıdık vasıtası ile medicalparkta yaptırdık ancak tutmadı. tutmadıktan sonraki tavırlar bize "işi ticarete dökmüşler" dedirtti ve 2 yıl tekrar denemedik. çünki tutmadığında doktorumuz durmak yok hemen tekrarlayalım dediğinde sekreter ödemeyi nasıl yapacaksınız diye sorunca "bilerek tutturmaz bunlar boşver" demiştik.
2 yıl aradan sonra tekrar tüp bebek denemeyi düşünüyorken eşimin testisinde büyüme oldu ve biz tüp bebek işini biraz erkene aldık. samsun 19 mayıs ünv de idris hoca ile tanıştık. sağolsun her konuda bize yardımcı oldu. bizi çok iyi yönlendirdi. sperm dondurmasıda yaptık ilerisi için. sonrasında eşim ameliyat oldu ve kanser çıktı. hocamızın bizi yönlendirmesi ile şu an hem gebelik var hem de ilerisi için kullanabileceğimiz dondurulmuş embriyo ve sperm.
idris koçak hoca sayesinde hayatımızda bir çok şey güzelleşti. eşim gönül rahatlığı ile tedavi oluyor bende çocuğumu büyütmeye bakıyorum.
bizim edindiğimiz tecrübe tüp bebekte doktorunuzun çok önemli olduğu. bizim kararımız "eğer tutmayacaksa bile prof tutturamasın" şeklinde oldu. bu denemede tutmasa bile yine idris hocaya yaptırırdım yada en azından başka bir prof a yaptırırdım.
umarım Allah'ım herkesin gönlüne göre verir.