Kalp Atışını duyamadık :(

muse

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2010
106
0
46
Antalya
merhabalar. (yeni konu açıyorum diğer başlıklarda üzüntüleri tazelemiyim die.)

Ben 9 temmuzda doktora gittim 4+6 haftalık hamile olduğumu öğrendim.
keseyi gördük ve doktor ayın 25 inde gelin kalp atışlarını dinleyelim dedi.
fakat biz 21inde gittik doktora. hafta içi eşim müsait olamıyacağı için cumartesi gidelim dedik.
göbekten ultrasonda baktı doktor göremedi. bağırsakların kapatıo olabilir dedi.
ilk gittiğimi,zde görünmüştü ama. vajinal ultrasonda biraz ugraştıktan sonra görebildi.
ilk hesaplarımıza göre 6+4 haftalık olan bebeğimin boyu 2mm çıktı ve kalp atışını duyamadık.
doktor yumurtlamayı erken hesaplamış olabiliriz bir hafta geç döllenmiş olabilirsin dedi ve 5+4 e indirdi hesaplamayı. 28 inde gel duyamazsak alırız dedi. kürtaj olmıcakmışım bi hap verip vakumla çekecekmiş. bu da rahme hiç zarar vermicekmiş.
forumdaki diğer başlıklarda 8-9 hatta 10. haftalarda bile kalp atışını duyanlardan bahsedilio ama başlıkların sonu malesef hüsranla bitio. içimden heveslenmek gelio ama ne yapıcağımı şaşırmış durumdayım. inşallah cts günü canımın kalbini duyabiliriz. en azından dua etmenizi istiorm. hamilelerin duası kabul olurmuş. cts gittiğimizde 7+4 haftalık olacak ilk hesaplamamıza göre. 8in sonuna kadar beklemelimiyim?

tatlım benımde 6. haftada kalp atıslarını goremedık ancak 7 haftanın sonunda gormustuk stres yapma daha erken hatta yazdıgın gıbı 8 haftada gorenler var ıcını ferah tut

tatlım gebelık yolunda ınan hıc stres bıtmıyor ınan haftasına gore farklı sorunlarla basedıyorsun ıns hersey ıstedıgın gıbı olur sende boyle olursun :CüvCüv:

Allahım yardımcın olsun.Şu Mübarek günlerin yüzü suyu hürmetine dualrımızı kabul etsin inş.Herşey yolunda giderde duyarsınız umarım.Rabbim sağlıklı sıhhatli kucağınıza almayı nasip eder inş. 8. haftda bile kalp atışını duyan var.Üzülme şimdiden canım.

muse canım benim hiç üzülme ben ilk kızımda 9.haftasında kalp atımlarını duyduk,sonra 13 haftalık ölü gebeligim oldu onda da 8 haftalıktı duyduğumuzda şimdi allah gene nasip etti 6 haftalık hamileyim ve doktorum 10 gün sonra çağırdı bakalım ne olacak...sakın üzülüp stres yapma bir doktorlada kalma sakın

çok tşkler inşallah hepimizin yüzü güler.
tulu, fındık ve ingilizceci çok sağolun

tatlım gebelık yolunda ınan hıc stres bıtmıyor ınan haftasına gore farklı sorunlarla basedıyorsun ıns hersey ıstedıgın gıbı olur sende boyle olursun :cüvcüv:

okadar haklısınki ilk gidiyıorsun kalp atısı yok stresi sonra duyuyorsun şükür tahlil stresi sonra 2li test 3lü test rutin tahliller hiç stres bitmiyo heray bişi çıkıyo bide nekadar normal olursa olsun bebeğin ölçümleri sana ufak geliyo annel,k çok zor derlerdi ama daha hamileyken başlayacqğını kimse söylememişti

Bu arada canım bu çok normal bi durummud bende ilk başıma geldiğinde yada dünyam başıma yıkıldığında çok kötü hissetttim ve sırf benim bebeğimin duyulmuyo szandım ama değilmiş olabiliyomuş ve senin dediğin gibi kötü sonuçlanmıyo bende duyamadım bebeğimin kalp atısını ama aldırmak aklımdam bile geçmedi bekledim bana birgün birinin kalbi atacak sen nefes alamayacak kadarçok sevineceksin deselerdi inanmazdım ama oluyomuş en büyük hediyem oldu o minik pıt pıtlarını duymak inşallah hayırlısıyla alırsın bebeğini kucağına

maalesef bende senle aynı durumdayım cnm, dün 6+6 günlük olan bebeğimin kalp atışlarını duyamadık, dr cts günü tekrar bakıcak ve hala yok ise kürtaj olmalısın dedi, ne yapmama gerektiğini bende bilmiyorum, bende senin gibi bu forumları okuyorum ve mucizeleri görüyorum, bugün tam 7 haftalığım ve 1 hafta daha bekleme kararı aldım, artıka herşey allahtan, o herşeyin en doğrusunu bilir, bizede dua etmekten başka çare yok, lütfen dua edin özelliklede hamile arkadaşlar lütfen dua edinde bebeğin kalp atışlarını duyalım, lütfen:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

soway inşallah bebeğine kavuşursun
ben o kadar şanslı olamadım
mübarek günlerde inşallah duyarsın ve kucağına alırsın

Son düzenleme:
soway inşallah bebeğine kavuşursun
ben o kadar şanslı olamadım
mübarek günlerde inşallah duyarsın ve kucağına alırsın

bebeğin gitti mi? :( seni takip ediyordum, moral bozmamak için yazmamıştım. ben de 10 gün önce vedalaştım bebeğimle...belki görmüşsündür 7. haftada kalp atışı yok başlığı epey durdu bu sayfada. çok dua ettim ama... rabbim bundan sonra hayırlısını, sağlıklısını versin. seni çok iyi anlıyorum inan. ben hâlâ atlatamadım, psikolojim çok kötü.uyuyamıyorum,uyursam rüyamda kürtaj masasında görüyorum kendimi.eşim ne dese batıyor, ağlama krizlerim var...dua ediyorum sadece,sabır diliyorum.

kızlar, ne yazıkki cts günü kürtaj oldum, bebğimin kalp atışlarını duyamadık, çok kötü bir duygu, ağladım ağladım ama çözüm değil, şu an çok iyiyim alıştım bu duruma ve kenimi bikaç ay sonra başlayacağım tedaviye hazırlıyorum, bu arada genetik testlerimide yaptırıcam, bu çok önemli lütfen sizlerde yaptırın arkadaşlar....

merhabalar. (yeni konu açıyorum diğer başlıklarda üzüntüleri tazelemiyim die.)

Ben 9 temmuzda doktora gittim 4+6 haftalık hamile olduğumu öğrendim.
keseyi gördük ve doktor ayın 25 inde gelin kalp atışlarını dinleyelim dedi.
fakat biz 21inde gittik doktora. hafta içi eşim müsait olamıyacağı için cumartesi gidelim dedik.
göbekten ultrasonda baktı doktor göremedi. bağırsakların kapatıo olabilir dedi.
ilk gittiğimi,zde görünmüştü ama. vajinal ultrasonda biraz ugraştıktan sonra görebildi.
ilk hesaplarımıza göre 6+4 haftalık olan bebeğimin boyu 2mm çıktı ve kalp atışını duyamadık.
doktor yumurtlamayı erken hesaplamış olabiliriz bir hafta geç döllenmiş olabilirsin dedi ve 5+4 e indirdi hesaplamayı. 28 inde gel duyamazsak alırız dedi. kürtaj olmıcakmışım bi hap verip vakumla çekecekmiş. bu da rahme hiç zarar vermicekmiş.
forumdaki diğer başlıklarda 8-9 hatta 10. haftalarda bile kalp atışını duyanlardan bahsedilio ama başlıkların sonu malesef hüsranla bitio. içimden heveslenmek gelio ama ne yapıcağımı şaşırmış durumdayım. inşallah cts günü canımın kalbini duyabiliriz. en azından dua etmenizi istiorm. hamilelerin duası kabul olurmuş. cts gittiğimizde 7+4 haftalık olacak ilk hesaplamamıza göre. 8in sonuna kadar beklemelimiyim?

maalesef bende senle aynı durumdayım cnm, dün 6+6 günlük olan bebeğimin kalp atışlarını duyamadık, dr cts günü tekrar bakıcak ve hala yok ise kürtaj olmalısın dedi, ne yapmama gerektiğini bende bilmiyorum, bende senin gibi bu forumları okuyorum ve mucizeleri görüyorum, bugün tam 7 haftalığım ve 1 hafta daha bekleme kararı aldım, artıka herşey allahtan, o herşeyin en doğrusunu bilir, bizede dua etmekten başka çare yok, lütfen dua edin özelliklede hamile arkadaşlar lütfen dua edinde bebeğin kalp atışlarını duyalım, lütfen:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

Arkadaşlar öncelikle Allah hepimizin yavrularını bizlere bağışlasın, rabim hayırlısıyla kucağımıza almayı nasip etsin. Doktorlarınızın yaklaşımı bana çok tuhaf ve yanlış geldi, ne demek haftaya da duyulmazsa kürtaj… Çok yanlış bir davranış bebek bekleyen bir kadına nasıl böyle bir şey söyleyebilir. Bende bugün 7+1 im bizde bugün kalp atışlarını dinlemeye gittik ve duyamadık fakat doktorum şu an için tehlikeli bir durum var diyemeyiz bazen bu haftalarda duyulmayabilir fakat kesen iyi durumda geçen haftaya göre büyümüş dedi. Bir hafta daha bekleyelim haftaya pazartesi tekrar bakalım ondan sonra konuşuruz dedi. Ben umutluyum ve asla moralimi bozmuyorum sizde bozmayın bir sonraki kontrolü bekleyin, hatta sabredebilirseniz iki hafta bekleyin. Naçizane tavsiyem doktorunuzu değiştirin. Zira henüz 6 haftalık bir gebelikte kalp atışı duyulmadı diye kürtajdan bahseden doktora ben güvenip bebeğimi emanet etmezdim.

haklısın arkadaşım. ben 6 hafta 6 günlükken gittiğim ilk dr "kalp atışı yok, yarın aç gel, kürtaj olacaksın." dedi.kadındı üstelik yani anne olma potansiyeli olan biriydi nasıl bu kadar ruhsuz olabildi ki?, ben daha orada kalp atışı beklerken yaşadığım şok üzerine kürtaj lafını kaldıramadım. ikincisi erkekti ve seninki gibi ılımlı davranmıştı. umarım bebek bekleyen kimse bu sorunları yaşamaz. ben hâlâ düzelemedim 10 gün oluyor, her gece rüyamda kürtaj oluyorum ya da dr ayıltıp almadık,yaşıyor bebeğin diyor.gebelik hormonlarım çok yavaş düşüyor. prolaktinim 20, pregesteronum 11, hcg 450 çıktı. hamilelik duygusallığım devam ediyor ama bebeğim yok....allah kimseye yaşatmasın!

Arkadaşlar 2. Sayfayı yeni okudum, bilmiyorum ama sanki çok aceleci davranmışsınız gibi geldi bana, başka hastaneye doktora gittiniz mi? Doktorun kürtaja karar verme sebebi yalnızca bu haftada kalp atışını duyamaması mı? Allahım kimseye böyle bir acı yaşatmasın, sizlere de sabır versin.

kızlar, ne yazıkki cts günü kürtaj oldum, bebğimin kalp atışlarını duyamadık, çok kötü bir duygu, ağladım ağladım ama çözüm değil, şu an çok iyiyim alıştım bu duruma ve kenimi bikaç ay sonra başlayacağım tedaviye hazırlıyorum, bu arada genetik testlerimide yaptırıcam, bu çok önemli lütfen sizlerde yaptırın arkadaşlar....

geçmiş olsun:( benden bir hafta sonra...:(((
benim bebeğimi patolojiye yolladılar, sonuç çıkmadı daha. genetik testi ayrı mı yapılıyor? nasıl,nerede yapılyor,devlet karşılıyor mu?

Arkadaşlar 2. Sayfayı yeni okudum, bilmiyorum ama sanki çok aceleci davranmışsınız gibi geldi bana, başka hastaneye doktora gittiniz mi? Doktorun kürtaja karar verme sebebi yalnızca bu haftada kalp atışını duyamaması mı? Allahım kimseye böyle bir acı yaşatmasın, sizlere de sabır versin.

amin. senin de bebeğini sana bağışlasın rabbim. kısaca: ben 6 hafta 6 günlüktüm kalp atışı yoktu. 3 dr baktı. bekledim iki hafta .9,6 mm'den 11,4 mm'e çıkınca büyüyor diye umutlandım. öldüğü için önce şişiyormuş meğer. bu arada beni zehirler diye de korkuttu dr.8 haftalıkken tekrar gittik, 10 mm çıktı, yani büzüşmüş ve tabii kalp atışı yok. çektiğim acıyı tarif edemiyorum. allahkimseye vermesin. 5 yılın ardından umudu kesmişken gelen bir bebekti.iki haftalıkken hissetmiştim onu, kalbi atmıyor denene dek benden güzeli,mutlusu,zengini yoktu!ne zaman ki kalbi atmadı, alındı... isyan etmiyorum yine de...ama çok zor. ve inan acele etmedim. istersen hamilelerden haberler: sorular ve sorunlar başlığının ikinci sayfasında 7. haftada kalp atışı görülmedi lütfen yardım başlığını tıkla.kim ister ki bebeğiyle vedalaşmayı?

Son düzenleme:
kızlar unuttuğunuz bişey var, doktor tabiki kafasına göre demiyor kürtaj yapalım die, kese oluşmuşsa ve içindeki bebek keseye göre henüz gelişimini tam tamamlamamışsa veya kese boş ise içinde bebek yok ise, yada bebeğin buyutu olması gerekenden henüz küçük ise bebek kaç haflaık olursa olsun dr bekleyelim der, kürtaj yapalım demez, benim kesem büyüktü ve içindeki bebeğin büyüklüğüde hem haftasına göre hem keseye göre tam büyüklüğündeydi, kalbide 6haftalıkken atmış ve 6+2iken tahimine göre durmuş, 7+2ye kadar bekledik ne gelişme ne kalbi atıyor hala, en son çare evet alınması gerek:( ben istermiydim sanki hemen aldırmayı, kaç dr gittim, ama belliydi işte, ne yazıkki sonuç aynı ve içimde kalması bana zarardı aldırdık:(( allah kimseye vermesin tabi...

Back
X