Kalp atışlarını ne zaman duyabilirim

cincini

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2011
135
6
46
Ankara
KIZLAR ŞU AN 5 HAFTALIK GEBEYİM :49:BEBEĞİMİN KALP ATIŞLARINI NE ZAMAN DUYABİLİRİM ÇOK MERAK EDİYORUM :):emir_bebek:

ultrasona göre 5+5 sata göre 6+2 idim bebeğin kalbini gördüğümde..
şimdiden hayırlı olsun :)

Amin kızla teşekkür ederim.doktorum cuma günü gel ded yani önümüzde ki hafta cuma ya keseyi görelim dedi bu ne demek peki:26:

.......................................

Son düzenleme:
.......................................

Son düzenleme:
Kızlar, ben de yeni hamileyim. :) Adetimi 3 gün geçe kan değerim 153'tü. Adetimi 10 gün geçeyi (Salı'yı) bekliyorum, kan testini tekrarlayıp doktoruma gideceğim. Çok heyecanlıyım. Hep dua ediyorum hayırlısıyla keseyi göreyim, kalp atışını duyayım, herşey yolunda gitsin diye...

5+5, 6+3 filan diyorsunuz, ne demek bu? Hafta + gün mü? Mesela benim SAT 1 Nisan'dı, bu hesaba göre 6 haftalık gebeyim. Ama ben 14. gün değil, 21. gün yumurtladım, yani bu açıdan bakarsak 5 haftalık gibiyim? O yüzden ben ne zaman görürüm keseyi ve kalp atışını ne zaman duyarım? Doktora gidene kadar çok merakta olucam, bilgilendirirseniz sevinirim.

Bir sorum daha var. Bugün adetimin üzerinden 7 gün geçmiş durumda. Fakat adet olacakmış gibi bel ve karın ağrılarım devam ediyor. Sıklığı azaldı fakat günde 2 kez filan çok şiddetli vuruyor, korkutuyor. 10 dk kıvrandırıyor, geçiyor. Etrafımdakiler normal olduğunu, özellikle ilk gebeliklerde daha sık yaşandığını, normalde de adeti ağrılı geçen kadınlarda daha da yoğun olabildiğini filan söylüyorlar. Ben yine de size de sormak istedim, var mı benim gibi, ilk zamanlarda çok ağrısı olan?

öncelikle hayırlı olsun :)

hafta+gün kavramıdır o rakamlar. gebelik haftası sat'a göre hesaplanır. kalp atışının 6-8. haftalarda duyulması gerekir. ağrın devam ediyorsa fazla beklemeden doktora gidebilirsin çok da normal olmayabilir. bende ağrı olmadı ama ne kadar önemlidir bu durum ancak doktor söyler. 6 haftalıksan zaten gitmelisin doktora.

Pazartesi gittim doktora. Şu an için herşey yolundaymış, sadece beklediğimizden daha küçükmüş minnoşum :) kese 5 mm :) Benim yumurtlama geç olduğu için, son adet tarihine göre 6 hafta olsa da, ben 4 haftalık gibiymişim. Sanırım geç yumurtlamanın yanısıra döllenme de geç oldu... Haftaya Cuma gelişimini görmek üzere tekrar gidicez dr.a, kalp atışını o zaman duymayı umuyoruz. Hatta belki bir sonraki haftaya bile kalabilir...

Doktorum, erken gebeliklerde ağrıların çok normal olduğunu, kanama olmadığı sürece bu dönemdeki ağrıların önemsenmediğini söyledi. Zaten son 1-2 gündür ağrılarımda azalma da var.

Cevaplayan arkadaşlar, teşekkür ederim :) Umarım bebeğim sağlıklı bir şekilde gelişir ve herşey yolunda gider :)

Pazartesi gittim doktora. Şu an için herşey yolundaymış, sadece beklediğimizden daha küçükmüş minnoşum :) kese 5 mm :) Benim yumurtlama geç olduğu için, son adet tarihine göre 6 hafta olsa da, ben 4 haftalık gibiymişim. Sanırım geç yumurtlamanın yanısıra döllenme de geç oldu... Haftaya Cuma gelişimini görmek üzere tekrar gidicez dr.a, kalp atışını o zaman duymayı umuyoruz. Hatta belki bir sonraki haftaya bile kalabilir...

Doktorum, erken gebeliklerde ağrıların çok normal olduğunu, kanama olmadığı sürece bu dönemdeki ağrıların önemsenmediğini söyledi. Zaten son 1-2 gündür ağrılarımda azalma da var.

Cevaplayan arkadaşlar, teşekkür ederim :) Umarım bebeğim sağlıklı bir şekilde gelişir ve herşey yolunda gider :)

inşşşş..:)) herkesin gönlüne göre versin rabbim

doktoruma gittim keseyi gördük.5+3 dedi doktor ama bebiş henüz görünmedi.6.haftayı doldurdum şu an.cuma günü tekrargidicem.hayırlı haberler alırım inşallah.aşırı mide bulantısı ve mide ağrım var.çok uyuyorum halsizim inşallah normale dönerm :49:

doktoruma gittim keseyi gördük.5+3 dedi doktor ama bebiş henüz görünmedi.6.haftayı doldurdum şu an.cuma günü tekrargidicem.hayırlı haberler alırım inşallah.aşırı mide bulantısı ve mide ağrım var.çok uyuyorum halsizim inşallah normale dönerm :49:

biz senle yaklaşık aynıyız.. daha önce bahsetmiştim, benim SAT'a göre şu anda 7 haftalık olmam gerekiyor, ama 14 Mayıs'taki ultrasonda doktor 4 haftalık gibi olduğumu söylemişti. kese 5 mm'di. :) benim de kontrolüm Cuma günü :) inşallah hayırlı haberler alırız.

bende bulantı nadiren çok hafif oluyor, ama azalmakla beraber bel - kasık ağrılarım devam ediyor. bir de karnım inanılmaz şiş, çok gazlıyım. affedersin, çıkmıyor da :) duba gibi bir karnım oldu, çok rahatsızlık veriyor. halsizlik ve devamlı uyuma bende geçen hafta boyunca çok yoğun oldu, 2 gündür fena değilim, baya azaldı.

Son düzenleme:
beraber doğurcaz öle mi :)) ama benim sezeryan olcak onun için 1 ocak dedi doktorum.bebeği gördük geen cuma kalbi de atıyodu.çok mutlu ldum ne güzel bi duygu.kan tahlili istedi onu yaptırıcam bu cuma da .kalp rithm ini dinlicem bu sefer.benim mide bulantım hala dewam ediyo.ilk bebeğimde hiçbir belirti olmamıştı.ama bunda ok fenayım.ilk çocuğum kız.etraftan bu da erkek olcak diolar.eğer hamilelilk farklı geçerse bebğin cinsiyeti farklı olurmuş.hayırlısı olsun.sağlıklı olsunda.aayrıca bu gece rüyamda oğlum olduğunu gördüm pipi sini bile gördüm:1::1: ALLAH hertşeyin hayırlısın asip etsin.ALLAH ım herkese tattırsın bu duyguyu:49:

Gözün aydın :) Aynen, ben de geçen Cuma bebeğimi ve kalp atışını gördüm :)) Herşeyimiz aynı gidiyor. Doğumu bilemem tabii.. Bana kalsa doğumumuz da aynı olur, çünkü ben normalden korkuyorum, sezeryan tercihim olur. Ama doktorum ne der, zamanla düşüncelerim ne olur, bilemiyorum. Senin nasıl oldu da şimdiden doğum şekline karar verildi? Yapısal bir mecburiyet mi? Yoksa tercih mi?

Benim ilk bebeğim olucak inşallah hayırlısıyla. Allah kalbine göre versin, insan ikincinin farklı olmasını ister tabi, ama ne olursa olsun önce sağlıklı ve hayırlı olsun. Kızın kaç yaşında şu anda? Ben de daha şimdiden ikincinin hesabını yapıyorum :)) Yaş farkları az olsun diye planlar yapıyorum :)

Gözün aydın :) Aynen, ben de geçen Cuma bebeğimi ve kalp atışını gördüm :)) Herşeyimiz aynı gidiyor. Doğumu bilemem tabii.. Bana kalsa doğumumuz da aynı olur, çünkü ben normalden korkuyorum, sezeryan tercihim olur. Ama doktorum ne der, zamanla düşüncelerim ne olur, bilemiyorum. Senin nasıl oldu da şimdiden doğum şekline karar verildi? Yapısal bir mecburiyet mi? Yoksa tercih mi?

Benim ilk bebeğim olucak inşallah hayırlısıyla. Allah kalbine göre versin, insan ikincinin farklı olmasını ister tabi, ama ne olursa olsun önce sağlıklı ve hayırlı olsun. Kızın kaç yaşında şu anda? Ben de daha şimdiden ikincinin hesabını yapıyorum :)) Yaş farkları az olsun diye planlar yapıyorum :)

canım benim ilk ocuğum sezeryanla oldu mecburen oldum.onun içinn 2.de öle olmak zorunda.bana kalsa normal doğum istiyodum en sağlıklısı o.kızım şu an 5 yaşında ideal bi yaş aralığı :)

canım benim ilk ocuğum sezeryanla oldu mecburen oldum.onun içinn 2.de öle olmak zorunda.bana kalsa normal doğum istiyodum en sağlıklısı o.kızım şu an 5 yaşında ideal bi yaş aralığı :)

Bu korkum saçma biliyorum, ama elimde değil, normalden korkuyorum. Evet, doğal olan bu, evet, vücutlarımız bunu başarmak üzere yaratılmış, hepsini biliyorum, ama elimde değil, çok korkuyorum :( Aslında ağrı eşiğim yüksektir, ama doğum ağrısından korkuyorum işte. Ya da o esnada sıradışı bir şey olmasından, sıradan bir doğuma göre daha da acılı olmasından vs... Bakalım, zamanla aşabilecek miyim...

Ben şu an 30'um. Doğurana kadar ben 31 eşim 37 olcak. İkinci için 2 seneden fazla beklemek istemiyorum. :) Belki o kadar bile beklemem :) Ama sezeryan olunca iki doğum arasında belli bir süre olması da gerekiyor, di mi?

Back
X