Çocuk Hastalıkları KALP HASTASI OĞLUM

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

mandalinalimon

Üye
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2016
929
241
18
42
Oğlum çok nadir bir kalp anomalisi ile doğdu, istanbulda işin duayeni bir profa götürüyoruz, aralıkta anjiyo olacak dedi, haziranda 2 proftan daha fikir aldım, anjiyoya gerek yok dediler.anjiyo diyen doktor alanında çok çok iyi, altyapısı sağlam ve ona güveniyorum, öte yandan işlem riskli.
Pazartesi Ankaraya başka bir profa götüreceğiz, ayrıca bulnduğum ildeki ünv hastanesine başvurdum, asistan muayenesine girdik, en azından soracaklarımı daha rahat sorarım
Bir de ne biliyim, ben bu anjiyoya hazır değilim, profumuza güveniyorum ama içimde kötü hisler var sanki kötü bişi olacak oğluma(anjiyo sonrası ilk yedi gün çok riskli ayrıca ömür boyu risk devam ediyormuş, pıhtı atma riski dediler), bilmiyorum, babası anjiyoyu destekliyor, annannesi anjiyoyu destekliyor, ben araştırmaktan yanayım, korkum şu Allah korusun gerçekten anjiyo şartsa ve oğluma bişi olursa anjiyo olmadığı için, ömür boyu suçlu hissedeceğim, annem babam da başıma kakacaklar, oysa ben anjiyoyu istemiyorum sanki şu an, zihnen hazır değilim, bilmiyorum...
Ve çocuğumun boyu kilosu yerinde(23 aylık,88 cm.13 kg), bayılması morarması yok, gücü kuvveti yerinde, anjiyo gerekse fiziksel bir bulgu gerekirdi ama öyle bişi yok ama, kafam karışık ne yapmalıyım.Özellikle ünv hastanesine de götürdüm ki tarafsız bir yorum alabiliyim diye, siz olsanız ne yaparsınız
EDIT:Oğluma ben hayat verdim ve bu süreçte iyice araştırıp aynı zamanda hislerimden de yardım alacağım, hiç iyi şeyler hissetmiyorum nedense bazen olur ya nedensiz işte öyle

Son düzenleme:
Anjiyoya gerek yok diyen diğer 2 prof tedavi için
alternatif sundu mu peki
Çok zor karar alması, çok geçmiş olsun.

Anjiyoya gerek yok diyen diğer 2 prof tedavi için
alternatif sundu mu peki
Çok zor karar alması, çok geçmiş olsun.
takip öneriyorlar, ayrıca diğer proflar da sağlam alanında en iyiler kimse ona götürüyoruz, ben de takipden yanayım aslında en azından4-5 yaşına kadar

bi de ankaradaki profun görüşüün bekleyin bakalım. ama nedense olması gerkeiyor gibi geldi. hani zihnen hazır değilim demek anlamsız şy a için.

fiziksel bulgu gerekir dediğiniz kendi görüşünüz sadece. öyle olmayabilir.

geçmiş olsun.

Tam olarak evladinizin sağlık problemi nedir?
Allah acil.şifalar versin ve en doğru kararı aldırsın. amin

Oncelikle gecmis olsun
Kalp anomalisi demissiniz ama birsuru çeşidi var. illa ki morarma gerekmez. işinde iyi demissiniz eger cocuk uzerine uzmansa guvenebilirsiniz bence .
Ayrıca hangi anne çocuğu hastayken içi rahat olur ki.inşallah biran once iyileşir

görüşeceğiz ama acil karar vermem gerekli, zira verilen anjiyo tarihim 15 aralık, duygusal davranmıyorum ama karşıt görüşlere rağmen nasıl bu kararı verebilirim bilmiyorum

anjiyo olursa peki tamamen sağlığına kavuşabilecek mi
ben de bilmiyorum kimisi kavuşacak diyor kimisi ömür boyu risk devam eder diyo, ben nette araştırdım, yfak bir sızıntı kalıyor ve ömür boyu asprin tedavisi uygulanıyomuş, Allah bilir bilmiyorum ama mesela bir doktora gittiğimde rahatça sorularımı soramıyorum hep yuvarlak cevaplar hep kısa cevaplar oysa halen ben hastalığı da tedavişsibni de anlamadım

sakın anjiyo yaptırma, aman uzak dur diyen alanında uzman diğer prof kafamı karıştırıyor, anjişyo olmalı ama normali 5 yaş civarı dediler, neden şimdi

öncelikle çok geçmiş olsun Allah acil şifalar versin. Gittğiniz 3 dr unda prof olması işinde ehil olması ve bunlardan sadece 1 tanesinin anjio önermesi diğerlerinin takip edelim sadece demesi arasında sıkışıp kalmışsınız. ki çok haklı olarak kim olsa sıkışıp kalırdı. anjiyonun tedavi amaçlımı tespit amaçlımı olduğu konusunda netlik kazzanırsanız işiniz daha kolay olur sanırım. teşhisi koyulmuş nretleşmiş bir rahatsızlıksa anjiyoyla yapılmaya çalışan ne gibi bir tedavi oluyor... sorun cekinmeyin

Canım hiç olur mu neden yuvarlak cevaplar aldığında
tekrar anlatmasını istemiyorsun.
Sonuçta endişeli bir annesin
Anlamadığın şeyle ilgili nasıl karar alacaksın.

15 aralığa kadar az da olsa zamanın var.
Bence bu süre içinde takip diyen proflara tekrar sor
Takip edilirken bir anda allah korusun kötü bir şey olabilir mi
Biraz büyümesini beklememizin faydası olur mu.
Yoksa ilerde zaten bu işlem gerekecek mi

Yada hiç bir işlem yapmadan sadece takip edilerek
kendiliğinden düzelme ihtimali olan bir hastalık mı.
Değilse ve ileride illa ki bu işlem olacaksa
ben sanırım şimdiden yaptırma kararı alırdım.

Anjiyoda yaş ne kadar artarsa damarlar daha geniş old için risk azalıyor, takriben 5 yaşmış en iyi müdahale yaşı öyle diyorlar

Anjiyoda yaş ne kadar artarsa damarlar daha geniş old için risk azalıyor, takriben 5 yaşmış en iyi müdahale yaşı öyle diyorlar

Ama senin ki 23 aylık.
Peki sen bu farklı görüşleri anjiyo diyen doktorla paylaştın mı.
Bence paylaşmalısın ve ona göre karar almalısın.

daha fazla soramıyorsun, sanal anjiyo yapacaz dediler, birkaç şey kafama takıldı ve sorayım dedim, gittim cerrahın yanına eşimle sorduk birkaç şey inanılmaz kızdı ses tonu bakışları değişti, yani diyor ki aslında içindenbenim kararımı nasıl sorgularsınız, sonra düşündük taşındık bir madde verilecek damardan radyasyonlu böbreklere zararı olabilir diye korktuk yarım saat kadar sonra yaptıralım dedik, doktor yapmadı sonra bizi aradılasr gelin yapalım dediler, bu sefer de ben götürmedim, bunlardan hayır çıkmaz dedim, dediğim özel bir kuruluşta oldu, paramızla rezil olduk

Eğer 5 yaşına gelene kadar kaybetme riskim yoksa
Yani bana bunu söyleyebiliyorlarsa ben beklerdim.
Ama belli olmaz her şey olabilir gibi azda olsa
bir risk varsa beklemezdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…