- 22 Ağustos 2016
- 929
- 241
- 18
- 42
- Konu Sahibi mandalinalimon
paylaştım, işlem riskli imiş, öyle dedilerAma senin ki 23 aylık.
Peki sen bu farklı görüşleri anjiyo diyen doktorla paylaştın mı.
Bence paylaşmalısın ve ona göre karar almalısın.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
paylaştım, işlem riskli imiş, öyle dedilerAma senin ki 23 aylık.
Peki sen bu farklı görüşleri anjiyo diyen doktorla paylaştın mı.
Bence paylaşmalısın ve ona göre karar almalısın.
daha fazla soramıyorsun, sanal anjiyo yapacaz dediler, birkaç şey kafama takıldı ve sorayım dedim, gittim cerrahın yanına eşimle sorduk birkaç şey inanılmaz kızdı ses tonu bakışları değişti, yani diyor ki aslında içindenbenim kararımı nasıl sorgularsınız, sonra düşündük taşındık bir madde verilecek damardan radyasyonlu böbreklere zararı olabilir diye korktuk yarım saat kadar sonra yaptıralım dedik, doktor yapmadı sonra bizi aradılasr gelin yapalım dediler, bu sefer de ben götürmedim, bunlardan hayır çıkmaz dedim, dediğim özel bir kuruluşta oldu, paramızla rezil olduk
ben kamu hastanelerine bu nedenle götürüyorum, özele değil de devlet hastanelerine, devlet hastanelerine güveniyorumHayır hayır sakın özel kuruluşa güvenme
Ne kadar prof olursa olsun
Sana güven vermedikten, kafandaki soru işaretlerini gidermedikten sonra?
Araştırma hastanelerine bak.
Takip diyenler araştırma hastanesi proflarımıydı.
ben kamu hastanelerine bu nedenle götürüyorum, özele değil de devlet hastanelerine, devlet hastanelerine güveniyorum
onu sormadık ama sanırım yapılabilecek gibiyse kapatma yapılacak anjiyo ileöncelikle çok geçmiş olsun Allah acil şifalar versin. Gittğiniz 3 dr unda prof olması işinde ehil olması ve bunlardan sadece 1 tanesinin anjio önermesi diğerlerinin takip edelim sadece demesi arasında sıkışıp kalmışsınız. ki çok haklı olarak kim olsa sıkışıp kalırdı. anjiyonun tedavi amaçlımı tespit amaçlımı olduğu konusunda netlik kazzanırsanız işiniz daha kolay olur sanırım. teşhisi koyulmuş nretleşmiş bir rahatsızlıksa anjiyoyla yapılmaya çalışan ne gibi bir tedavi oluyor... sorun cekinmeyin
özel güven vermiyor, 6 aylıkken anjiyo olmalı yoksa kalp yetmezliği olur diyen yeni prof olmuş biriyle de görüşmüştük, o zaman da ölecekti güya, bizimki biraz nadir bir vaka, o sebeple de böyle durumlar da yaşamadık değil, kötü tecrübelerdiO zaman kesinlikle işlemi askıya al.
Takip dediler ise takip edin ki belli periyotta kontrolleriniz
olacaktır.
Uygun yaşa gelince işlemi o zaman yaparlar.
özel güven vermiyor, 6 aylıkken anjiyo olmalı yoksa kalp yetmezliği olur diyen yeni prof olmuş biriyle de görüşmüştük, o zaman da ölecekti güya, bizimki biraz nadir bir vaka, o sebeple de böyle durumlar da yaşamadık değil, kötü tecrübelerdi
aslında anjiyoyu neden yapacaksınzı diye soramadım, o takibe babası götürdü, ben gidememiştim o sebeple ama anjiyo kararı çıktı dedi babası ama profun daha önce dediği anjiyoda kapanabilecekse kapatılacak demişti kendisi yani tedavi amaçlı olacaktıanjio yapmak istemenin sebebi nedir?
anjio ile aynı zamanda tedavi mi yapılacak, yoksa görüntüleme için mi?
her işlemin tabi ki riski var, burada kimse %100 hiçbir şey olmaz diyemez, doktorunuz bile. bunlar göze almamız gereken riskler.
iyi bir doktor bulmak dışında bu konuda yapılabilecek bir şey yok. mutlaka işlem yaptırmak zorunda olacağız ömür boyunca güvenmek zorundayız, doktorumuzun iyi ve işinde ehli olması önemli.
aslında anjiyoyu neden yapacaksınzı diye soramadım, o takibe babası götürdü, ben gidememiştim o sebeple ama anjiyo kararı çıktı dedi babası ama profun daha önce dediği anjiyoda kapanabilecekse kapatılacak demişti kendisi yani tedavi amaçlı olacaktı
iyi de diğer prof neden takibe alacak o zaman, cuma bir karar çıkacak kamu üniversitesinden, asistandan profa sormasını arz edeceğimtedavi içinse geç olması dediğim gibi geri dönüşümsüz zararların gerçekleşmesine sebep olabilir.
evet bebeğiniz sizin için çok küçük ama erken müdahale etmek gerekiyor böyle özel durumlarda bazen.
eğer tedavi amaçlıysa tekrar sorun size anlatsın yapılacak işlemi, dediğim gibi zararları önlemek için şimdi yapılması önemli bir işlem ise ben olsam yaptırırdım.
umarım sağlığına kavuşur bebeğiniz, huzurunuz mutluluğunuz daim olsun.
iyi de diğer prof neden takibe alacak o zaman, cuma bir karar çıkacak kamu üniversitesinden, asistandan profa sormasını arz edeceğim
pazartesi ankaradayız bir profla randevumuz olacak belki bir profa daha götürelim diyorum ortak karara bakacağım
tşk asprin vermedim çünkü proflardan sadece biri asprini önerdi, diğerleri ver demediGeçmiş olsun. Acil şifalar diliyorum yavrunuza. Çok zor bir karar olduğunu tahmin ediyorum. Anjiyo hakkında bir bilgim yok ama aspirin konusunda bir uyarıda bulunmak istiyorum. Uzun zaman aspirin tedavisi gören çocukları gribe karşı çok iyi korumak gerekiyor. Her sene mutlaka grip aşısı yaptırmalı. Uzun süren aspirin tedavisi ve grip ,reye sendromu diye ölümcül bir hastalığa sebep olabiliyor. Benim kızım 1,5 yaşındayken kawasaki diye bir hastalığa yakalanmıştı.6 ay aspirin tedavisi görmüştü. Kawasaki kalp tutulumu yapabilen bir hastalık. Önlem olarak aspirin kullanmıştık. Yurtdışında yaşıyoruz ve buradaki doktorlar aspirin ve grip konusunda çok hassaslar. Aklınızda bulunsun istedim. Aynı olmasada benzer yollardan geçmiş ve endişeden ölecek hale gelmiş bir anne olarak sizin için dua edeceğim. Allah tez zamanda şifanızı versin inşallah
tıpın içinde ortak akılla bir çözüme gideceğiz, hepsini teker teker değerlendireceğim ve ona ben hayat verdim ve olmasını çok istemiştim, en zorlu kararını da babasından öte yine ben vereceğimonu ben de bilemedim ama böyle farklı görüşler olabiliyor tabi.
eğer heyet toplanıp karar veren bir hastane varsa ben heyet kararlarına daha çok güvenirim.
evet bir profa daha sormakta fayda var derim. işlemi de sorun anlatırlar size.
risk dediğimiz ölümBende kalp hastasıyım. Pihti riski neden varmış anjiyo sonrası onu anlamadım ayrıca riski nedir.yani anjiyo eko dan daha net gosterir herseyi .uyanikken damarlara bakilacaktir inşallah .Geçmiş olsun şifalar diliyorum
Allah korusun. Bende ameliyat öncesi Karat vermem zordu en az 10 doktora gittim nerdeyse hemen hemen hepsi aynı şeyi söyleyince öyle karar verdim. Sizde birkaç doktora daha gidip öyle karar verin suan çocuğun gözle görülür belirtisi yokmuş. Çok çok geçmiş olsun.risk dediğimiz ölüm