Kalp mi kirdim ?

Niye 18? Doğum gününün gecesi birden bir olgunluk mu geliyor üstüne? Her şeyi birden yapabilir hale mi geliyor? Yetişkin mi oluyor? Geçelim bu “ben büyüdüm, özgürüm, bireyim, kimse bana karışamaz” safsatalarını.

Annenize bir şey anlatmayacaksanız “anne hayatım gayet iyi. Bir şey olursa anltırım” diyebilirdiniz. Konu kapanırdı. Birini öldürme konusuna gelince de daha makul yapılacak çok açıklama var. Anlatırsınız anlamazsa farklı düşünüyoruz der yine konuyu kapatırsınız.
Ne kadar çocuk diye kabul etsek de hukuken yetişkin oluyor artık bu yüzden ;)

Tip beyin gelisiminin 18 yasinda tamamlandigini soyluyor buna dayanarakta kanunlar 18 yasindaki akli dengesi yerindeki her birey kendi sorumluluklarini alabilir diyor.

Siz orf adetlere gore konu sahibi tip ve hukuka gore konusabilir degil mi.
Örf adetlerle nasıl bağdaştırdınız söylediklerimi merak ettim. Beyin gelişimi tamamlandığında yetişkin mi olmuş oluyorsunuz? 18 yaşında reşit(!) olan o gencecik kızlarımız doğurup doğurup sokağa atıyor bebekleri. Neden? Çünkü beyni gelişmiş, her kararı alabilirmiş, tıp ve kanun öyle diyormuş. Yetişkin olmayan bir insanın (bkz. yetişkin; psikolojik ve fiziksel olarak her şeyi üstlenebilecek olgunluğa erişmek) 18 yaşındayım ben istediğimi yaparım demesinin bir anne olarak gözümde hiçbir kıymeti yok. Her istediğini yapamaz efendim.

Ne kadar çocuk diye kabul etsek de hukuken yetişkin oluyor artık bu yüzden :KK66:
İşte yetişkin değil, reşit oluyor. Kanun sana her şeyin hesabını sorabilirim artık diyor bir yerde. Ama 18 yaş genci yaptıklarının sorumluluklarını alamıyor çoğu zaman maalesef. O delikanlılık döneminde “sen reşitsin yavrum hadi bakalım istediğini yap” diyemem ben. Diyebilen bir ebeveyn var mı?

Örf adetlerle nasıl bağdaştırdınız söylediklerimi merak ettim. Beyin gelişimi tamamlandığında yetişkin mi olmuş oluyorsunuz? 18 yaşında reşit(!) olan o gencecik kızlarımız doğurup doğurup sokağa atıyor bebekleri. Neden? Çünkü beyni gelişmiş, her kararı alabilirmiş, tıp ve kanun öyle diyormuş. Yetişkin olmayan bir insanın (bkz. yetişkin; psikolojik ve fiziksel olarak her şeyi üstlenebilecek olgunluğa erişmek) 18 yaşındayım ben istediğimi yaparım demesinin bir anne olarak gözümde hiçbir kıymeti yok. Her istediğini yapamaz efendim.

Bu sizin fikriniz.
Ben baskiya karsiyim.

Annem hatalı olsa bende söylerim aka kendi evimde daha fazla alttan almaya çalışır,uzuldugunu fark etsem gönlünü alırdım gitmeden

Örf adetlerle nasıl bağdaştırdınız söylediklerimi merak ettim. Beyin gelişimi tamamlandığında yetişkin mi olmuş oluyorsunuz? 18 yaşında reşit(!) olan o gencecik kızlarımız doğurup doğurup sokağa atıyor bebekleri. Neden? Çünkü beyni gelişmiş, her kararı alabilirmiş, tıp ve kanun öyle diyormuş. Yetişkin olmayan bir insanın (bkz. yetişkin; psikolojik ve fiziksel olarak her şeyi üstlenebilecek olgunluğa erişmek) 18 yaşındayım ben istediğimi yaparım demesinin bir anne olarak gözümde hiçbir kıymeti yok. Her istediğini yapamaz efendim.[/QUOTE

Bebeklerini Dogurup sokaya atan larinda arkalarinda iste destek yok! Korkuyorlar ailelerinden.
Cocuguna guven hisii vermek, inanmak. Hatta yapsa bile yaninda durmak. Bu cok onemli!

Aile olarak beyin gelisimine katkida bulunursaniz 18 yasindaki kisilere guvenebilirsiniz.
18 yasimi hatirliyorum bir fark olmamisti hayatimda baski yoktu hayatimda bilincliydim sorumluluklarim beni ilgilendirirdi.18 yasinda aydinlanma yasamadim ailem beni o yasa kadar egitti.

Çok merak ediyorum
18 yaşından küçük kızın evlenmesine karşı cikar mıydınız böyle

Bakın örneğim üzerinden devam edeyim ben o zaman. Evlilik öncesi ilişkinin yanlışlığını kabul etmiş biri olarak kızıma “yapmayacaksın kemiklerini kırarım” demeyeceğim tabiki. Sebeplerini anlatacağım. Sonuçlarını anlatacağım. Kontrol altında tutacağım. Baskıcı aile seni öldürürüm der. Aşırı hoşgörülü ailede beden senin istersen yap der. Ben ortası olmaktan yanayım. Elimden geleni yaparım. Tüm kararları koşulsuzca ona bırakmam. Yinede olursa her hatanın sonunda yaptığım gibi yine sarar sarmalarım. B brunettella

Aile olarak beyin gelisimine katkida bulunursaniz 18 yasindaki kisilere guvenebilirsiniz.
18 yasimi hatirliyorum bir fark olmamisti hayatimda baski yoktu hayatimda bilincliydim sorumluluklarim beni ilgilendirirdi.18 yasinda aydinlanma yasamadim ailem beni o yasa kadar egitti.
Bir insanı aile tek başına yetiştirmiyor maalesef. Çevre çok büyük bir etken. Ben doğru yetiştirebilmek adına her şeyimi veriyorum. Kendi ekonomik özgürlüğüne kavuşana kadar, bütün duygusal çöküntülerden, stresten, karmaşadan bir başına çıkana kadar da sorgusuz sualsiz bir anne olmayacağım.

Bakın örneğim üzerinden devam edeyim ben o zaman. Evlilik öncesi ilişkinin yanlışlığını kabul etmiş biri olarak kızıma “yapmayacaksın kemiklerini kırarım” demeyeceğim tabiki. Sebeplerini anlatacağım. Sonuçlarını anlatacağım. Kontrol altında tutacağım. Baskıcı aile seni öldürürüm der. Aşırı hoşgörülü ailede beden senin istersen yap der. Ben ortası olmaktan yanayım. Elimden geleni yaparım. Tüm kararları koşulsuzca ona bırakmam. Yinede olursa her hatanın sonunda yaptığım gibi yine sarar sarmalarım. B brunettella

Iste sen sadece anlat kizina dogrulari. Ama kizinin icinde varsa yapar mutlaka o hatayi, ve hata yaparak ogrenmeliler. Ve tabiki her hatasinin arkasinda olmak cok onemli. cogu aileler yapmiyor bunu. Bu yuzdende hamile genc kizlar dogruyup sokaga atiyor bebeklerini..

Iste sen sadece anlat kizina dogrulari. Ama kizinin icinde varsa yapar mutlaka o hatayi, ve hata yaparak ogrenmeliler. Ve tabiki her hatasinin arkasinda olmak cok onemli. cogu aileler yapmiyor bunu. Bu yuzdende hamile genc kizlar dogruyup sokaga atiyor bebeklerini..
Ama maalesef her hatanın geri dönüşü olmuyor. İntiharda bir karar. Ve çok hassas olan insanların bir buhranına bakıyor. O bebeği sahiplenmek mesele değil. Terkedilmek, hayalini kurduğu şeyi yaşayamamak, umutsuzlukta bu sorumluluğun sonucu. Bu ihtimaller varken bu tip keskin konularda tek karar gerçekten o gençlere bırakılabilir mi? Şuan inanın hayal etmek bile kalbimi hızlandırıyor.

He,evet deyin geçin.. 40 50 yaşında kadın.. bu saatten sonra huy değiştirmez.. olduğu gibi kabul etmek lazım. ..

Back
X