Kalp parlaklığı nedenıyle down sendromu riski yaşayan var mı?

canım bende ilk çocuğumda böyle bir problem yaşadım.şimdi ikinci bebeğime hamileyim.16 haftalıktı bebeğim cinsiyet öğrenicektik hep bi kızım olmasını istemiştim ve doktor kızın olacak dedi.buana kadar herşey normaldi 3 lü tarama ikili test.fakat kalbinde bi parıltı var down sendromlu çocuklarda olan belirtilerden düşük bi ihtimal ama olabilir dedi amniyosentez istedi.araştırdık 100 de birde olsa düşük ihtimali var.zaten sonuç çıkana kadar bebek olacak 20 haftalık.düşündüm.nasıl kıyardım bi cana.herşey allahtan dedim.rabbim ne isterse o ve hep dua ettim.buarada başka doktorada gittim hatta cd aldım oda aynı şeyi söyledi.9 ay nasıl geçti anlatamam.doktor doğar doğmaz belli olur zaten dedi.normal olmadı doğum.epidural sezaryanla doğum yaptım.okadar sağlıklıydıki bebeğim 3,950 gr doğdu.şimdi 1 aralık ta 4 yaşına giricek kızım.yaşıtlarına göre gayet zeki ve çokta sağlıklı maşallah.sen kalbini ferah tut.bebeğini kucağına alınca herşeyi unutucaksınzaten.allah bol sağlık versin bebeklerinize.

Canım, Allah çocuklarını bağışlasın - doğacak bebeğini de sağlıkla kucağına almanı nasip etsin (amin). Allah razı olsun cevap verdiğin için. Sen beni gayet iyi anlıyorsundur.. Dr'dan çıktıktan sonra sürekli aklıma kötü şeyler getiriyordum ama sonra kızdım kendime çünkü çok üzülüyordum.

Mesajın beni çok rahatlattı - bende dua ediyorum. Sonuçta herşey Allah'tan.. Ama yine de insan üzülüyor, korkuyor. Amnio istemedi benim dr bende yaptırmamaya karar verdim. Eğer birden fazla bulgu olsaydı yaptırırdım - bunun sonucunda ne yapardım bilemiyorum.. Bebeğimi artık net hissediyorum, tekmeliyor beni ve 23 haftadır alıştım ona.. Bu saatten sonra onsuz....
ınşallah senin dediğin gibi unutacağım bunları..

Allah hepimize sağlıklı ve hayırlı evlatlar nasip etsin (amin).

22 haftalıkı sanırım ayrıntılı ultrasonda kaplte karlaklık çıktı tabiki mutsuzluklar üzüntüler ...çünkü ailemde downlu bebek var.bu üzüntü yetmez gibi pelvis büyümeside çıktı.bu 2 bulgu down bulguduydu.ama bebek akıl küpü maşşalah çok sağlıklı
bebeklerimiz allaha emanet
hiç korkmayın
bana bu konuda kaan kocatepe yardımcı oldu.herkese tavsiye ederim

Son düzenleme:
benim parlaklık değil ama asimetri var die şüphelendiler ensede de 2mm kalınlık varmış taramalarda falan herşey normaldi bide down sendromu riski düşük bi ihtimal şuan sorun yok dedi amniyosentezi de kabul etmedim o kadar çok şey duydum ki artık doktorlara inanmıyorum bu konuda sadece işlerini yapmaya çalışıolar olası problemleri sööliyerek ama ömrümüzden ömür gidio onlar böyle yaptıkça ben de içimi rahat tutmaya çalışıyorum.....................

Ben de 19 haftalık hamileyim. Doktor bugün bana da bebeğin kalbinde parlaklık olduğunu söyledi. Şimdiye kadar bütün ölçümler normaldi şimdi nerden çıktı bu parlaklık. 2' li test AFP TESTİ herşey normal. Bir tek parlaklık var ayrıntılı 2. düzey ultrason önerdi. Randevu aldık Şişli Etfal' den. 1 hafta sonra gidip çektiricem. Ne yapacağımı ne yiyeceğimi, içeceğimi, her şeyimi şaşırdım. Neden oluyor ki bu annenin stresinden falan mı kaynaklanıyor acaba çok endişeliyim.

Bende bugün ayrıntılı usgye gittim.21 haftalığız.Sol böbrekte genişleme ve kalpte parlaklık var dedi.Diğer herşeyi normal.Ben 2li 3lü test de yaptırmadım.Ama inanıyoum bebişimde sorun çıkmayacak ve sağlıklı bir şekilde doğacak..

Bana da down sendromlu teshişi konuldu bendede kalp parlaklığı ve burun nazal kemiği oluşmamıştı amnio sentez önerdiler bende yaptırdım ondan sonuç alamadım kordio sentez yaptırdım sonuçlar temiz çıktıı düşük felan olmadı.doğuma bir ay var ve bebeğim maşaallah çok sağlıklı
,

amniyosentezden sonuç alamadım derken yani sonuç olumsuzmu geldi.benim amniyosentez sonucum sorunlu geldi 43 kromozuluymuş benim bebeğim yani down sendromlu

bnm bebeğimde 2tane parlaklık çıktı. buraya yazanlar yıllar önce yazmışsınız. nasıl şimdi bebekleriniz. inşallah ultrasonlar yanılmıştır. :2:

Meraba benim bebeğimde aynı kalpte parlaklık ve böbrek genişleme var diğer anneler nasıl sonuç aldınız cvp yazarmısınız

Çok şükür kontrollere gidiyorum 8 aya giriyorum hiçbi sorun yok diyo doktor gayet sağlıklı diyo inş hergün dua ediyorum Rabbim sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin

Çok şükür kontrollere gidiyorum 8 aya giriyorum hiçbi sorun yok diyo doktor gayet sağlıklı diyo inş hergün dua ediyorum Rabbim sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin
Cok tesekkur ederim cevap icin. Bende de iki ayni belirti cikti. Ikili testim temizdi. Aglamaktan gozumde yas kalmadi. Cok korkuyorum

Bence hiçbişey yaptırmayın daha çok küçük gelişme aşamasında böbrekleride düzelir kalpteki parlaklık doğuma 2 hafta kala geçiyomuş bende 4lü tarama testi yaptım temiz çıktı doktor bunlar geçici sorunlar dedi oğluma hamileykende bu sorunlar vardı ama çok şükür sapasağlam bi oğlum oldu şu anda kızıma hamileyim yine anılarını dediler inş dualara güveniyorum bi sorun çıkmıyacak emin ol senin bebeğinde sağlıklı hiç ağlama dua et bak görürsün nur toplarımız olucak duamız varsa duyanımızda var

23 haftaliim su an. Doktor iki belirti oldugu icin fetal dna falan dedi ama. Bilmiyorum cok kararsizim . Yaptirmaktan korkuyorum.
Kalan herseyi n
Bence hiçbişey yaptırmayın daha çok küçük gelişme aşamasında böbrekleride düzelir kalpteki parlaklık doğuma 2 hafta kala geçiyomuş bende 4lü tarama testi yaptım temiz çıktı doktor bunlar geçici sorunlar dedi oğluma hamileykende bu sorunlar vardı ama çok şükür sapasağlam bi oğlum oldu şu anda kızıma hamileyim yine anılarını dediler inş dualara güveniyorum bi sorun çıkmıyacak emin ol senin bebeğinde sağlıklı hiç ağlama dua et bak görürsün nur toplarımız olucak duamız varsa duyanımızda var
cok tesekkur ederim allah razi olsun. Insallah duzelir. Resmen dunyam yikildi doktor konustugunda. Tekrar trsekkur ederim

Benimde size ihtiyacım var kızlar ssğlıklımı benekleriniz bizde kalpte parlak noktayı yaşıyoruz

Back
X