Kalp şeklinde rahim ve serklaj

Mnmsyne

Masal bebeğim geliyor <3
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2015
565
229
23
8+4 günlük hamileyim. Hamile olduğumu öğrendiğim günden bu yana sarı, kahverengi akıntılarım oluyor. Doktorum bende arkuat uterus (kalp şeklinde rahim) olduğunu söyledi ve bu da düşük veya erken doğum riskini arttırıyormuş.

Merak ettiğim benim durumumda olan arkadaşlara serklaj yapıldı mı erken doğumu önlemek için? Yapıldıysa kaçıncı haftalarda ve erken doğumu geciktiren bu uygulamanın benim durumumda etkili olur mu? Serklaj sadece rahimde açılma olduysa mı yapılır?

Fikri yada bilgisi olan arkadaşlar yorum yaparlarsa çok mutlu olurum.

Allahım bağışlasın çok sevindim. Ben de aynı durumdayım kalp şeklinde rahim dışın da bir de perde çıktı sonradan. 17. Haftadayım . Serklaj yaptırmışmıydın. Bebeğinde çok şanslıymış 29. Haftada hayata tutunmuş. Anneli babalı ömrü uzun olsun inşallah:dua:

Allahım bağışlasın çok sevindim. Ben de aynı durumdayım kalp şeklinde rahim dışın da bir de perde çıktı sonradan. 17. Haftadayım . Serklaj yaptırmışmıydın. Bebeğinde çok şanslıymış 29. Haftada hayata tutunmuş. Anneli babalı ömrü uzun olsun inşallah:dua:
Hayır serklaj olmadım. Zaten gebelik öncesi hsg çekilmediğim için rahimdeki uzantının boyutunu net olarak bilemiyorduk. Sezeryandan sonra doktorum bikornuat uterus olduğunu bebeğin rahmin sol taraftaki kısmında olduğunu söyledi. İkinci gebelik planlayacaksam 1 sene öncesinde ameliyat olmam, rahmin düzeltilmesi gerekiyormuş.

Çok teşekkür ederim beni bilgilendirdiğini için inşallah ben de sağ salim kucağıma alırım bebeğimi

Ben hamileliğimi sürekli yatarak geçirdim. Sadece yemek ve tuvalet için kalkıyordum. Sana da bunu tavsiye ederim. İnşallah sağ salim alırsın bebeğini kucağına :)

Ben hamileliğimi sürekli yatarak geçirdim. Sadece yemek ve tuvalet için kalkıyordum. Sana da bunu tavsiye ederim. İnşallah sağ salim alırsın bebeğini kucağına :)
Çok teşekkür ederim beni bilgilendirdiğini için inşallah ben de sağ salim kucağıma alırım bebeğimi
Kızlar bende çift rahimliyim .kalp şeklinde ortada perdeyle sağ rahim sol rahim diye bahsediyor Dr 2 evladım sol rahimde gebe kaldım hicbir tedavi olmadan sadece kanama olunca aylarca yormadan yattım kendimi. Sağlıkla zamninda kucağıma aldım çok şükür fakat bu gebeliğim sağ rahimde olmuş Dr daha önce portakal yafa kadar sag rahim ,sağda kalırsan gebe erken doğum düşük olabilir bilemiyoruz belkide o rahimide bebek buyutur dedi .çok şükür şimdiye kadar sıkıntı olmadı inşallah bundan sonrada sıkıntı yasamam ama niyeyse kasik sancım var asiri bu ay inşallah ocak ayına kadar dayanir yavrum korkuyorum. Banada dediler bi dahakine rahim ameliyatindan sonra gebe kal diye fakat başka Dr um iliskide vs sıkıntı ağrı olmuyorsa gerek yok ameliyata dedi olmadım inşallah bu defada sar salim kucaklarim yavrumu

Kızlar bende çift rahimliyim .kalp şeklinde ortada perdeyle sağ rahim sol rahim diye bahsediyor Dr 2 evladım sol rahimde gebe kaldım hicbir tedavi olmadan sadece kanama olunca aylarca yormadan yattım kendimi. Sağlıkla zamninda kucağıma aldım çok şükür fakat bu gebeliğim sağ rahimde olmuş Dr daha önce portakal yafa kadar sag rahim ,sağda kalırsan gebe erken doğum düşük olabilir bilemiyoruz belkide o rahimide bebek buyutur dedi .çok şükür şimdiye kadar sıkıntı olmadı inşallah bundan sonrada sıkıntı yasamam ama niyeyse kasik sancım var asiri bu ay inşallah ocak ayına kadar dayanir yavrum korkuyorum. Banada dediler bi dahakine rahim ameliyatindan sonra gebe kal diye fakat başka Dr um iliskide vs sıkıntı ağrı olmuyorsa gerek yok ameliyata dedi olmadım inşallah bu defada sar salim kucaklarim yavrumu

S sevyeter böyle haberler beni daha çok sevindiriyor. Gebeliğimizde aşağı yukarı aynı Zaman'larda sanırım 17. Haftadayız. Bebeğim büyük kısımda inşallah o tarafı genişletir de 40. Haftaya kadar bekler bebeğim. İnşallah senin gebeliğinde diğer gebeliklerin gibi sorunsuz geçer :dua:

Kızlar ne yaptiniz gebeliginiz ne durumda. Bende yarım rahimliyim sol tarafim kapalı ve şuan 16 haftalık hamileyim aynı riskler bende de var....

Kızlar ne yaptiniz gebeliginiz ne durumda. Bende yarım rahimliyim sol tarafim kapalı ve şuan 16 haftalık hamileyim aynı riskler bende de var....

Haftalık proluton depot iğne vuruluyorum erken Doğum olmasın diye şimdilik bir sıkıntı yok inşallah böyle devam eder Can'ım. Çalışmıyorum bol bol istirahat lazım

Bende aynısını kullanıyorum 3-4 günde bir evde istirahat halindeyim doktorunuz rahim uzunluğuna baktı mi?

Bende de kalp rahim var. 11. Haftayim ve cok korkuyorum birsey olucak diye.
Hep yatmak istiyorum korkumdan.
Insallah sag saglim kucagimiza aliriz ya. Hep dua ediyorum rabbime

Slm canım hamileliğin ne durumda yazını okuyunca merak ettim sen bizden ondesin hamilelikte .

Bende aynısını kullanıyorum 3-4 günde bir evde istirahat halindeyim doktorunuz rahim uzunluğuna baktı mi?

Evet baktı bir sorun yok normal uzunlukta Dedi 20 gündür gitmiyorum kontrole Çarşamba günü gideceğimi inşallah umarım her şey sıkıntısız devam ediyordur

Arkadaşlar merhaba benimde kalp seklinde uterusum var suan 9+5 hamileyim özelde çalışıyorum öğretmenim yazinda malesef kurslar oluyor doktorum bugün kesinlikle erken dogum olur dedi cok korktum ilk hamileligim rapor aldim bir aylik her seferinde 1aylik rapor veririm calisma dedi üniversiteye yönlendirdi üç hafta sonra orada bir hoca gerekli gorurse rahim agzina dikiş atacak cok korkuyorum sizler ne yaptiniz bayagi süre geçmiş ama umut olur bana diye yazmak istedim

Canım ben de öğretmenim bu yıl raporlarla bitirdik yılı okula hiç gitmedim bol bol istirahat ve son aylarda iğne kullandım haftalık çok şükür bebeğim şu anda 4 aylık inşallah seninki de sağlıkla gelir ama çalışmaman en iyisi

Canım ben de öğretmenim bu yıl raporlarla bitirdik yılı okula hiç gitmedim bol bol istirahat ve son aylarda iğne kullandım haftalık çok şükür bebeğim şu anda 4 aylık inşallah seninki de sağlıkla gelir ama çalışmaman en iyisi
Masallah rabbim inşallah bizede nasip eder sen dikiş attirmismiydin birde suan tayinyerimiz doguda küçük bir ilce sadece acil var merkeze bir saat doktorum bende bayramda annemlere mi gidip kalsam diye düşünüyorum ama yolculuk 3 saat suruyor riskli olur mu sence

Back
X