Kalpte ASD delik

kuzeyimsi

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
12
Puanlar
18
Merhaba oğlum 25 aylık kalbinde bir doktor ASD 10mm başka doktor ASD 12 mm delik var dedi kendiliğinden kapanmaz mı başına gelen var mı ?

Benim de yeğenim Ağustosta 2 yaşına girecek bizim de ASD delik var sizin ölçülerde konuyu takipteyim size doktor bir şey dedi mi?

Öncelikle geçmiş olsun diliyorum 🙏Doktorunuz ne dedi? Ben çok bilgili değilim araştırdığım kadarıyla söylüyorum fakat asdler genel olarak kapanmaya daha meyilli olurmuş. Tabi yeri ve şekli de çok önemli büyüklüğüyle birlikte. Mesela bizde VSD vardı. 8mm idi bu vsd için büyük bir ölçü ve inlet perimembranözdü, muskuler olsaydı ya da yeri outlet çıkışta olsaydı kendiliğinden kapanabilirdi. Yani bir kaç doktordan görüş alın ve onların tavsiyelerine uyun derim.

MErhabalar benim bebeklerimde dogustan kalplerinde delikler vardi. Doktorumuz, dogumdan once bize cocuk kardiyologu ayarladi ve bu konu hakkinda gorustuk.
Kardiyologun bize o zaman dedigi sey, dogduklari andan itibaren takip edecegiz ve normal bu deliklerin ilk 1 yil icerisinde buyuk olcude kapandigi. Eger kapanmaz ise ikinci yil ilac ile mudahale edeceklerini ve hala kapanmamis ise ameliyat ile cozulebileceklerini soyledi.
Bu durum icerisinde dogumdan sonraki 1 yil boyunca belirli araliklar ile cocuk kardiyoluguna gittik ve takip ettiler. Bir tanesinin kalbindeki delikler kapandi digerinin de cok kucuk kaldigi icin bu kadar sik takibe gerek kalmadigi soylendi. 4-5 yasinda tekrar gidip baktirmamiz gerektigi soylendi.
Bu arada gecen hafta rutin kontrolleri vardi, ve o sirada doktorumuz kizimin kalbinde yine ses duydu. ama kendisi zor bir hastalik atlatmisti onu soyledim. Doktorumuzda 4 hafta sonra tekrar gelin yine ayni sesi duyarsak ultrasona sokalim emin olalim dedi.
Bu durumda sizin cocugunuz 2 yasinda ve buyuk ihtimalle dogumdan gelen bir durum var. Bu vakte kadar nasil fark edilememis anlamis degilim. Cunku kalpleri dinlenildiginde ufuruk gibi bir ses cikartiyor bu tarz delikler ve doktorlarin bunu hemen fark etmeleri gerekiyor aslinda.
Bir cocuk kardiyologu bulun bence duzgun ve ona goturun cunku sizin ki bu durumda kapanmamis gibi duruyor ve mudahale gerekebilir.

Back
X