Kalsiyum kullanan hamişler gebelikte kullanımı yardımmm!!!!

dtbernat

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2008
713
3
0
İstanbul
öncelikle herkese sağlıklı bi gebelik diliyorum 22 haftalık gebeyim doktorum kontrolde bu aydan sonra kalsiyuma başlıycaz dedi calsinet d die bi ilaç verdi suda eritilip içilen gebelikte kullanım katagorisi c yani zorunlu olmadıkça kullanılmamalıdır kulanan bilgisi olan yorumu olan varsa paylaşalım lütfenn

ya bi dönem bende kullandım ama benimkinin ismi calcimax d3.1 bardak suda eritiyordum.aynı gazoz gibiydi tadı.hatta frukoyu andırıyordu.1,5-2 ay kadar kullandım.şimdi ise onu bıraktırdı.onun yerine magnesium diosporali verdi.dr ne yazdıysa uygula bence.sonuçta onlar bu işin eğitimini almış insanlar.

Banada verdi geçenki kontrolumde ayrıca magnezyum da verdi.Bu ikinci hamileliğim ilkinde son aylarımda vermişti ama hiç kullanmadım çünkü sütümü çok içiyordum.şimdi bende çekiniyorum kullanmaya hergün içmiyorum çok nadir içiyorum.sütümü arttırdım.

kızlar benimde 2.hamileliğim. 17 haftalık hamileyim doktorum banada calci-net d3 verdi bende hamileler için c kategorisinde olduğunu öğrendiğimden beri tedirgin oldum. o yüzden bardakta ilacın sadece yarısını eritip içiyorum.günlük 1 bardak sütü ve yumurtamıda ihmal etmiyorum.doktorlar ilaç yazarken çok açıklama yapmıyorlar nedense. ayrıca aranızda domuz gribi aşısı yaptıran varmı 20.haftalık olmak gerekiyormuş cevap yazarsanız sevinirim...

Son düzenleme:
çok saolun arkadaşlar domuz gribi aşısı olmadım ama korkuyorum açıkcası sanırım olucam perşembe ayrıntılı ultrasonum var başka bi doktora gönderdi doktorun gideceğim dr doçent ona bi sorcam kalsiyumuda aşıyıda herkese bol sağlıkk

selam kızlar ben 28 haftalık hamileyim doktorum bana bu hafta calsiyum c ve magnezyum verdi. Calsiyum dışı mavi olanı yoğun eksiklik yaşayanlar için olduğunu turuncu renkte olanı ise istediğin zaman günde 1 tane olmak kaydı ile alabileceğimi söyledi. magnezyumu ise bacaklarda oluşan kasılmalarda kraplarda etkili olduğu için verdiğini açıkladı. ben gönül rahatlığı ile kullanoyorum.

calsiyum c ve magnezyum kullanıyorum gunde 1 tane içiyorum bence kullanmak lazım dr ne soyluyorsa yap bence

turkiyede ypkmu prenatal vitamin drlar cok on gormuyorlar yurtdisinda hamile oldugumu ogrendigimden beri hemen perinatal vitamin minarel verdiler basta kanamalarim vardi kesildi baslayinca masallah anneme de sordum burda cok icmiyolar vitamin minarel tarzi seyler dedi ben hamile kaldigimdan beri iciyorum cunku butun vitaminlerden minarellerden dogal olanlarindan hergun almam imkansiz

ben calcium sandoz kullaniyorum suda eriyor... demir hapi aldigin zaman yada demirli iceren yiyecekler yedigin zaman icme calciumu demirin emilimini azaltiyor... baska da gunun her ani icebilirsin

Arkadaşlar reçetesinde de yazar hamile ve yeni doğanların böbreklerine zararlı benim medikalparkta olan doktorumda bebeğin böbreklerine zarar vereceği için durdurdu kullanımını.zira bebeklerin böbrekleri hassas olduğu için oyoğunluktaki kalsiyumilaçlarını kaldıtamıyormuş zaten böbrek hastaları da çok kontrollü kalsiyumalırlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…