- 17 Nisan 2018
- 319
- 220
- 103
- Konu Sahibi sekerzadem
-
Merhaba arkadaşlar 2 yıllık AÖF den aşçılık okuyorum seneyede kpss önlisans a girmeyi planlıyorum aşçılık da kamuda alımlar genelde 80puanla filan oluyormuş çevrenizde var mı böyle kamuda aşçılık yapanlar acaba mülakat filan yapılıyormudur?
Birde önlisans kpss için kitap önerileriniz varsa çok mutlu olurum...
Kpss siz işçi kadrolarında aşçı alımları oluyor kamuya. Onları takip edin diyeceğim.Merhaba arkadaşlar 2 yıllık AÖF den aşçılık okuyorum seneyede kpss önlisans a girmeyi planlıyorum aşçılık da kamuda alımlar genelde 80puanla filan oluyormuş çevrenizde var mı böyle kamuda aşçılık yapanlar acaba mülakat filan yapılıyormudur?
Birde önlisans kpss için kitap önerileriniz varsa çok mutlu olurum...
Kusura bakmayın da merkezi atama dediğiniz ne demek oluyorBen kpss ile atanmış aşçıyım. 85 puan almıştım. Merkezi atamada mülakat olmuyor. Atandıktan sonra 2.5 ay güvenlik soruşturması sürdü. Sonra göreve başladım. Pandemi sürecinde en çok şükrettiğim şey memur olmaktı. 15 yıllık mutfak hayatımda en rahat ettiğim yer burası.
İlle de aşçılık olsun demiyorum tabi ki okuduğum bölüm o olduğu için onu düşünüyorum asıl mesleğim bayan kuaförü ama şu pandemi de maddi sıkıntılardan bir çok iş yeri kapandıNeden kamuda ascilik istiyorsunuz ki asla onu kapanmayan pandemide bile calisabilen bir meslek kamuda ne uzar ne kisalir bosuna yillarca kpss atama icin yipranirsiniz
Sınavdan sonra 4 ya da 5 defa toplu alım oluyor. Yani sizi kurum seçmiyor. Puana göre seçip kuruma gönderiyor. Bu arada mutfak tecrübenizi var mı? Toplu yemek yapmak ya da hazırlığı kolay değil.Kusura bakmayın da merkezi atama dediğiniz ne demek oluyor
Kalabalık bir topluluğa hiç yemek yapmadım mutfak tecrübem ev mutfağıyla sınırlı tek mi çalışıyorsunuz yani yanınız başka aşçılar da olmuyor muSınavdan sonra 4 ya da 5 defa toplu alım oluyor. Yani sizi kurum seçmiyor. Puana göre seçip kuruma gönderiyor. Bu arada mutfak tecrübenizi var mı? Toplu yemek yapmak ya da hazırlığı kolay değil.
Ben olsam DGS girer lisansa tamamladım sonra İngilizce kasar iyi bir restorant düşünürdüm kpss bence zaman kaybı
KPSS ile merkezi tercih yapıyorsunuz. Yani atama kitapçığından niteliklerinizi belirleyip açılan kadrolar için tercih yapıyorsunuz.Kusura bakmayın da merkezi atama dediğiniz ne demek oluyor
Ben restorant açsın demedim. İyi bir restorant girmesinden bahsettimRestorant açmak için neden DGS ile uğaşsın ki..
Ayrıca kpss ile uğraşman hata diyenler olmuş. Bu dönemde en rahat olanlar devlet calisanlariydi. Ve bu hep böyle devam edecek.
Tatil memurda , rahatlık memurda( ağır işlerde çalışanlar elbette var. ) maaşın kesilmeme garantisi , emekliliğe daha garanti yol almaları v.s
Aşçılık okuyan biri her yerde iş bulabilir ancak garanti olmaz.
Ben restorant açsın demedim. İyi bir restorant girmesinden bahsettim
Ne alaka hanımefendi siz sadece pandemi dönemini değerlendiriyorsunuz oysa konu sahibi geleceğini yönlendirmek için sormuş. Şuan bile İtalyada çok iyi restorantlarda iyi maaşla çalışan insanlar var. Bu iş kendini geliştirmekle çok bağlantılı ben kendi fikrimi belirttim. Tercih konu sahibinin.Çoğu işsiz kaldı .
Evet bu söylediğiniz çok doğru fakat bi kpss kadar yorucu yollardan geçmesi lazım.. Hatta sanki daha zor gibi.. Oturup dil sınavları dgs sınavı ve sonrası 2 yıl daha okuması derken baya yorucu bir de hemen istediği yerden başlama şansı çok çok düşük.. Özelde de özellikle aşçıların çalışma saatleri ve temposu çok yorucu gerçekten yıpratıcı.. Ben bu işi gerçekten kendine amaç edinmiş çok sevdiği için yapan insanların yapabileceğine inanıyorum.. Bu arkadaşımız da zaten kuaförmüş..Ne alaka hanımefendi siz sadece pandemi dönemini değerlendiriyorsunuz oysa konu sahibi geleceğini yönlendirmek için sormuş. Şuan bile İtalyada çok iyi restorantlarda iyi maaşla çalışan insanlar var. Bu iş kendini geliştirmekle çok bağlantılı ben kendi fikrimi belirttim. Tercih konu sahibinin.
Dgs ile restorant ın ne alakası var?Ben restorant açsın demedim. İyi bir restorant girmesinden bahsettim
Ne alaka hanımefendi siz sadece pandemi dönemini değerlendiriyorsunuz oysa konu sahibi geleceğini yönlendirmek için sormuş. Şuan bile İtalyada çok iyi restorantlarda iyi maaşla çalışan insanlar var. Bu iş kendini geliştirmekle çok bağlantılı ben kendi fikrimi belirttim. Tercih konu sahibinin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?