Kamuda calisanlar bakabilir mi?

Latinachica

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Mart 2011
405
958
228
36
Kamuda yaşa bakilmaz onemli olan statüdür. Ast ust iliskisi vardir biliyorsunuz.
Sizin de bu iliskilerde sıkıntı yasadiginiz oluyor mu. Yani mesela emir vermek demeyelim de astinizin sizin isiniz olmayan bir seyi istemesi ya da bagli olmadiginiz bir amirin size emir vermesi gibi.
Bu gibi durumlarda nasil davraniyorsunuz

hiç bir yerde yaşa bakılmaz ki, her yerde önemli olan statüdür.

sıkıntı yaşadığım oluyor. ama en mantıklısı kimse ile duygusal bağ olmadan, iş bilinci ile ilişkiler kurmak. bir nevi robotlaşmak lazım. yeri geliyor babam yaşında adamdan ofis tuvaletini temizlemesini istemek durumunda kalıyorum. yapacak bişey yok.

bir de bazı insanlara yaştan dolayı hürmet edersen bu sefer üstünmüş gibi davranmaya ya da ciddiye almamaya başlıyolar. o yüzden saygılı ama sert olmak lazım. emir emirdir.

astım işim olmayan bişeyi benden nasıl ister o kısmı anlamadım.

Kamuda yaşa bakilmaz onemli olan statüdür. Ast ust iliskisi vardir biliyorsunuz.
Sizin de bu iliskilerde sıkıntı yasadiginiz oluyor mu. Yani mesela emir vermek demeyelim de astinizin sizin isiniz olmayan bir seyi istemesi ya da bagli olmadiginiz bir amirin size emir vermesi gibi.

Kamuda benim icin is kavrami tum kurum icin gecerlidir ve hic bi zaman bu benim isim degil muhabbetine girmedim hatta bu aramizda dalga konusudur, is tecrubedir ne olursa olsun yaptigimin bana faydasi var ztn benim agirligim var hayir diyecegimi bilirler yapacagimida bilirler bana bugun olmasa da yrn arti olarak dondu 7 yildir ayni kurumdayim

Valla amir ne derse yapmalısın sanırım çok absurd olmadığı sürece mesela çay dağıt vs gibi şeyler olmadığı sürece ben de bu konuda sıkıntılıyım malesef

hiç bir yerde yaşa bakılmaz ki, her yerde önemli olan statüdür.

sıkıntı yaşadığım oluyor. ama en mantıklısı kimse ile duygusal bağ olmadan, iş bilinci ile ilişkiler kurmak. bir nevi robotlaşmak lazım. yeri geliyor babam yaşında adamdan ofis tuvaletini temizlemesini istemek durumunda kalıyorum. yapacak bişey yok.

bir de bazı insanlara yaştan dolayı hürmet edersen bu sefer üstünmüş gibi davranmaya ya da ciddiye almamaya başlıyolar. o yüzden saygılı ama sert olmak lazım. emir emirdir.

astım işim olmayan bişeyi benden nasıl ister o kısmı anlamadım.

Orda kavram kargaşası olmuş bence :)

Yaşlı ama astınız olan birisinin sizden iş istemesi, genç bir amirin size emir vermesi gibi bir şeyden mi bahsediyorsunuz? Amirinizin istekleri çok abuk değilse yapın, mobbinge kayıyorsa onu da onun amirine bildirebilirsiniz. Yaşlı ast sizden bir şey istiyorsa yani küçük işlerse yapılabilir belki yaşından dolayı saygıdan ama iş kitlemeye çalışıyorsa kibar bir dille bunun benim görevim olmadığını söylerim. Fazla muhatap olmam yani.

Astin sizden bisey istemesine hemen ornek vereyim. Diger kurumlarda nasil isliyor onu da merak editorum aslinda hem de ogrenmis olurum boylelikle. Misal yillik izne cikmak istiyorsunuz. Sureciniz nasil isliyor. Personel islerine ben izin almak istiyorum diyip sizin adiniza izin kagidi mi duzenliyorlar. Yoksa izin kagidini yazip siz amirlere kendi elinizle imzalatip bu birime mi veriyorsunuz.

Bizde dilekceler personel tarafindan yaziliyor bazilarini personel bazilarini kendi imzalatiyor amirin istegi bu yonde imzalatmayanlar garanti arayip izin istiyor birim amirinden izin alip gitmek yetmiyor ama size nasil sorun olusturdu anlamadim izin dilekcesi yazmak sorun olmamali

Astin sizden bisey istemesine hemen ornek vereyim. Diger kurumlarda nasil isliyor onu da merak editorum aslinda hem de ogrenmis olurum boylelikle. Misal yillik izne cikmak istiyorsunuz. Sureciniz nasil isliyor. Personel islerine ben izin almak istiyorum diyip sizin adiniza izin kagidi mi duzenliyorlar. Yoksa izin kagidini yazip siz amirlere kendi elinizle imzalatip bu birime mi veriyorsunuz.

Önce amirine gider izin istersin, sonra personelden izni yazdırır kimlere imzalatılacaksa imzalatır ve personele teslim edersin. 6 farklı yerde çalıştım (3aile bakanlığı 3 sağlık) hepsinde de böyleydi. Bunda sorun edecek bir şey yok, nem kapmayın bence. :)

Kamudayım ve başka birimlerin işini yaptığımda oluyor tamamen üstünüze bağlı. İzine gelince işin vahimi özlük birimi ilk önce müdüre yönlendiriyor bizimki talimat vermiş çünkü eğer izin çıkarsa ondan sonra imzaya çıkarıyoruz.

Aynen dediğimiz gibi oluyor bunun ast üst ilişkisi ile alakası yok.

Ben kendi işim dışındaki hiç bir işi yapmam, benim ünvanım var, iş tanımım belli. Biz izinlerimizi ebysden giriyoruz, öyle kağıt imzalatmak filan yok silsile usulü ile imzalanıyor.

Anladığım kadarıyla siz izin kağıdımızın personel de bulunan bir ast tarafından hazırlanmasını kastediyorsunuz. İzin kağıdını kendiniz doldurursunuz personeldeki kişilerin işi sizin izin kağıdınızı doldurmak değildir.
Biz de 2 sene öncesinde kadar kendimiz izin kağıdını doldurur personele kayıttan geçirip verirdik. Şimdi sistem değişti. Sistem üzerinden kağıt ortamı olmadan yapıyoruz.

Yok canım sadece yıllık izinleri, 1 saatlik izinler için bir şey girilmiyor bizde. Sistemde mazeret bölümü var orası dolduruluyor sadece. Onu da kimse yapmıyo zaten

Sağol şekerim ben kurum değiştiriyorum da burda Bi iki saat çıkmam çok kolay orda nasıl olur diye merak ediyorum o yüzden sordum : )

Ben kendi işim dışındaki hiç bir işi yapmam, benim ünvanım var, iş tanımım belli. Biz izinlerimizi ebysden giriyoruz, öyle kağıt imzalatmak filan yok silsile usulü ile imzalanıyor.
Unvaninizi sorabilir miyim sorun degilse. Benim kastettigim sey de bu tam olarak

Back
X