Kan aldırmaktan korkuyorum

Jiyeonniii

Üye
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2013
2
0
16
Belçika
Merhabalar
Benim bi buyuk sorunum var... kan aldirmaktan cok ama coook korkuyorum :((((
kandan korktugum yok ignedende korkutugm yok ama kolumdaki damarlari gorunce aklim gidiyor.
kanimida en son kucukkene bi aldirmistim, simdi annem zorluyor doktora gitte bi kanini aldir kontrol icin diye ama ben yapamiyorum cesaret edemiyorum.
Gecen bi tansiyon aleti takmistim o da bilege takiliyor ya (damarlarin oldugu yere) oyle bi huylandimki bi saat kasiyip durdum resmen bilegimi (bidahada takmam).
Simdide dusunuyorum ya ben ilerde hamile kalsam, hastaneye dussem neyapcam ben, elvet birgun o igne damarima girecek :(
Kucukkenede hic unutmam hastaneye gitmistik kanimi aldirmak icin ama annem benim korktugumu bildigi icin bana yalan soylemisti, abini doktora goturcez demisti halbuki abimde yoktu :D kucuktum iste inandim sonra hermsire geldi kanimi almaya ben delirdim bagiriyorum hastaneyi ayaga kaldirdim resmen, sonra hemsire yanliz bas edemeyince arkadan bi kac tane daha hemsire gelmezmi biri kolumdan biri bacagimdan tutuyor igneyi bi sapladi allahimm hic unutamiyorum o ani. Aceba bunun yuzundenmi basladi bende bu korku diye dusununmustum bi ara ama ben hep dogdum dogali ötlegin tekiydim zaten:D
Sizce ne yapabilirim bu korkuyu yenebilmem icin, bi fikriniz varmi ???

Merhabalar
kandan korktugum yok ignedende korkutugm yok ama kolumdaki damarlari gorunce aklim gidiyor.
kanimida en son kucukkene bi aldirmistim, simdi annem zorluyor doktora gitte bi kanini aldir kontrol icin diye ama ben yapamiyorum cesaret edemiyorum.
Gecen bi tansiyon aleti takmistim o da bilege takiliyor ya (damarlarin oldugu yere) oyle bi huylandimki bi saat kasiyip durdum resmen bilegimi (bidahada takmam).
Simdide dusunuyorum ya ben ilerde hamile kalsam, hastaneye dussem neyapcam ben, elvet birgun o igne damarima girecek :(
Kucukkenede hic unutmam hastaneye gitmistik kanimi aldirmak icin ama annem benim korktugumu bildigi icin bana yalan soylemisti, abini doktora goturcez demisti halbuki abimde yoktu :D kucuktum iste inandim sonra hermsire geldi kanimi almaya ben delirdim bagiriyorum hastaneyi ayaga kaldirdim resmen, sonra hemsire yanliz bas edemeyince arkadan bi kac tane daha hemsire gelmezmi biri kolumdan biri bacagimdan tutuyor igneyi bi sapladi allahimm hic unutamiyorum o ani. Aceba bunun yuzundenmi basladi bende bu korku diye dusununmustum bi ara ama ben hep dogdum dogali ötlegin tekiydim zaten:D

büyük bir sorunum var derken Allah korusun daha farklı bir şey sandım.
Hamile olduğunda nasıl kan aldırıcam demişsin. Hele bi hamile ol da... o anda bebeğinin iyi olduğunu doktorun sana söyleyebilmesi için bu gerekli. Ve koşturakoştura gidiceksin kan aldırmaya. Bende korkuyordum.aslında korkuda sayılmaz.içim kalkıyodu.ama kafamı yana çeviriyorum o işlem yapılırken. Hiçbirşey hissetmiyosun öyle olunca..
Geçen ay 2günde bir baya kan verdim. Alışıyosun anlayacağın.. Korkmanı gerektirecek bir durum yok. Allah başka dert vermesin..

ben hemşireyim ve senin insanlar var gerçekten.kan alınırken kafanı başka tarafa çevirsen,yanında biri varsa onunla konuşsan yada hemşireye rica etsen seni lafa tutsa.yani kızma ama bazen koca koca adamlar hop oturup hop kalkıyorlar,çığlık atan adamlar bile oluyor.yani korku tabi ama yenmen lazım bi şekilde...

Ben canim acidigi icin fena korkuyorum. Herkes abartiyorsun, hic acimiyor vs. diyor ya , inanamiyorum, gercekten igrenc bir his ve aci bence :47:

Kalmer cevap vermiş. Benim de yorumum aynı olacak. Damarlarını görünce korkuyorsan en iyisi bakmaman kan aldırırken. Uzmanlık alanım değil ama bence, küçükken yaşadığın olay seni iğneden soğuturdu fakat sen damarın şişmesinden korkuyorsun. Korkunu yenebilirsin belki bir iki denemeyle damarlarını şişirerek kısa süreliğine ya da bir psikologdan yardım alabilirsin. Daha kısa sürede sonuca ulaşırsın.
Ben de senin aksine damarlarıma dokunmayı seviyorum, pofuduk pofuduk hoş oluyor :D Kolumdan kan alacakmış gibi yoklarım arada. Yıllar geçtikçe de iğneden tırsmaya başladım ama sebebi son zamanlarda beceriksiz personele denk düşmemden :D

Bende hemşirelik öğrencisiyiim :)

Üniversiteye başlayana kadar hatta uygulama dersi olana kadar kan aldırmamıştım çook korkuyodum. Ve ilk defada bi arkadaşım aldı kanımı birbirimizin üzerinden öğrendiik yani :D o zaman anladım korkucak bişi olmadığını hatta damarlarımızı bile patlattıık morardı falaan.. Bu olaydan sonra ben hastanede staj yaparkeen sıkılınca gidip kan aldırıp sonuçlarıma baktırıyoduum :9: Bu bunların parayla olduğunu anlayana kadar sürdüü :9:muayene ücreti falan baya bi para ödemişti babam :)

Ve anladığım kadarıyla sen iğneden korkmuyosun damarları görmekten korkuyosuun. Ama korkucak bişi yok ki kafanı bi yana cevir 30 sn bile sürmüyo bi kan alma.. Damarın patlasa bile bi sorun olmaz ondan korkuyosan sadece bi kaç gün mor kalır o kadar :16:

Bende hemşirelik öğrencisiyiim :)

Üniversiteye başlayana kadar hatta uygulama dersi olana kadar kan aldırmamıştım çook korkuyodum. Ve ilk defada bi arkadaşım aldı kanımı birbirimizin üzerinden öğrendiik yani :D o zaman anladım korkucak bişi olmadığını hatta damarlarımızı bile patlattıık morardı falaan.. Bu olaydan sonra ben hastanede staj yaparkeen sıkılınca gidip kan aldırıp sonuçlarıma baktırıyoduum :9: Bu bunların parayla olduğunu anlayana kadar sürdüü :9:muayene ücreti falan baya bi para ödemişti babam :)

Ve anladığım kadarıyla sen iğneden korkmuyosun damarları görmekten korkuyosuun. Ama korkucak bişi yok ki kafanı bi yana cevir 30 sn bile sürmüyo bi kan alma.. Damarın patlasa bile bi sorun olmaz ondan korkuyosan sadece bi kaç gün mor kalır o kadar :16:

Damar patlatmak da her yiğidin harcı değildir :D

agresifkız bana özelden mesaj atmışsın ama özelden mesaj atmak için mesaj sayım yeterli değil. Cevabım hayır ama aynı alanda :)

Damar patlatmak da her yiğidin harcı değildir :D

agresifkız bana özelden mesaj atmışsın ama özelden mesaj atmak için mesaj sayım yeterli değil. Cevabım hayır ama aynı alanda :)

Başımızda hoca hissediyomusunuz damarı falan diyoduu :D e bizde utandık o kadar anlattıı hissetmiyoz demeye soktuk direk iğneyi :9: damarıda patlatmışııızz :D

canım eğer bu seni çok fazla etkiliyorsa psikologdan yardım alabilirsin.benzer bir sıkıntı bende de var ama ben kan aldırmaktan korkmuyorum benim sorunum şu ki damarlarım biraz normalden ince ve biraz derinde kan alanların % 99u kolumu mosmor bırakıyor damarı bulamayınca içinde iğneyi gezdiriyorlar. ama ne yapacaksın mecbur kalınca oturuyorsun kan aldırmak için hemşirenin önüne. her defasında da uyarıyorum artık kendimi yaratık gibi hissediyorum çünkü öyle bakıyorlar yüzüme :)

Bekarken ve ilk evlendiğim zamanlar ben de tırsardım çok :18:
Ama ne tırsma başım döner yer kayardı ayağımın altından :27:
Sonra hamile kalınca alıştım kan vermelere :31:
Ama hamilelikte şeker ölçümü mahvetmişti beni :37:
Aç karnına sabah gitmiştim.
Plastik bardaklarla 3 bardak şekerli su içirmişlerdi :18:
Sonra da her saat arayla 3 kere kan aldırmıştım çok feciydi.
En sonki verilen kanın sonucunu almamız 11 i bulmuştu.
İlk kanımı da sabah 7 de vermiştim.
4saat aç kalmıştım hamileyim ya.
Sonucu alalım belki gene ihtiyaç olur dedi hemşire.Hani kan donuyormuş pıhtılaşıyomuş ya ondan.
Sonucu alana kadar aç kaldım.
Ama en son kanı verirken bet beniz attı bende :37:
Hayalet casper gibi olmuşum o an kireç gibi eşim korkmuş bayılcam diye.
Hemşire hemen birşey ye dedi.Yedim ama hala titriyordum valla.
Sonra da doğum ve derken iyice alıştım.
Alışmasaydım bebeğimin yanında olamazdım kan alınırken .

kan vermekten ben de korkuyorum.3 baygınlık geçirdim çünkü,kan verirken:1:

benim kolumda damarlarım belirgin değil ve kan alan kişi dikkatli değilse damarımı bulamıyor ve bir kaç deneme yapınca nabzım düşüyor.en son kan verişimde nabzım 4 olmuştu.laboranta yapma dediğim halde dinlemedi,iğneyi sürekli batırıp çıkardı.en son elini tutunca durdu:50:
ne zaman o adamı görsem tüylerim diken diken oluyor.tahlil yaptırmam lazım ama ürküyorum:50:

Merhabalar

oyyy iğne korkusu bendede vardı. en son orta okula falan gidiyodum guatır testi için yapılmıştı. bidaha iğne yüzü görmvedim. derkennnnn öle hamileliği beklemiyosun canım. evlilik hazırlıkları içinde kan testi yapıyosun. benim o gün gözümden yaş geldi resmen öle acı falan hissettiğimden değil yahu iğne etin içine giriyo bee :)).

sonralıkla hamile kaldım. tetenoz iğnesi yapılcak demesinlermi. el mahkum yaptırdık. yok ikili test. yok üçlü test. yok ormon testi. yok kandaki bilmem ne testi. hadi hepsini bikenara koy bide benim damarlar incemi. bulamıyo öle herkes. koca hastanede tek bi hemşire nokta atışıyla tutturuyo. gttiğim günde orda değilse çokıyodum kolum mosmor. heh bide üstüne hamilelik diyabeti sınırda çıktımı. sabah git aç karnına kan aldır. şeker yüklemesi 1 saat arayla yine kan testi. stresten daha çok şekerim çıkıyodu.
sonraaaaaaa doğum anı geldi çattı. normal doğum olsun die allaha dua ediyorum. serumlar damarlar ince diye zırt pırt tıkanıyo elim delik değişik oldu. demesinlermi normal değil sezeran olcan. düşün iğneden korkan bennnn karnımı yaracaklar ve ben uyuyorum. bağıra bağıra ağladım hastanede. sonra çıktım ameliyattan yine serum falan. ağrı kesici iğne yapın diye yalvarıyorum. bide kan uyuşmazlığı var çıkış işlemleri esnasında aaa uyuşmazlık iğnemi unutmayın dedim. iğneyi yaptılar. bugünde sağlık ocağında oğlumun aşıları yapılınca hani benim tetenoz iğnemin son dozunu yapın dedim. bende şaşırdım kendime ama korkum geçmiş :)))

Geçmiş olsun diycem de bir şeyiniz yok ki zaten. Ne güzel en son küçükken böyle bir şey yaptırmanız gerekmiş, bence halinize şükredin. Korkmak da çok saçma bence ama ben alışkın olduğum için öyle geliyor olabilir bu durumdakilerin psikolojisini pek anlayamıyorum

Bir de eskiden beri çok hastalıklarla boğuşmuş biri olarak en ufak bir operasyonunu da ballandıra ballandıra dünyanın en tehlikeli şeyiymiş gibi anlatanlardan da çok sıkılırım , umursamaz görünmemek için de dinliyormuş gibi rol yapıyorum : )

Bende tiroit rahatsizligi icin 3 aydan aya kan tahlili yaptiriyorum kan vermekten ve igne olmaktan hic korkmam ama birde kan alirken kan ciksa tek istegim o damar yapim cok ince oldugu icin damarim ya bulunmuyor bulunsada dogru durust kan cikmiyor bir kac sefer elimin ustunden aldilar.

içinizde en cesaretli benim hiç korkmuyorum 2yıldır kan veriyorum hiç acımıyor elimin üstünden veriyorum ğneyi vururken derin nefes al ver sohbet et ben hep gülerim hemşire bile güler korkulcak bişey yk

içinizde en cesaretli benim hiç korkmuyorum 2yıldır kan veriyorum hiç acımıyor elimin üstünden veriyorum ğneyi vururken derin nefes al ver sohbet et ben hep gülerim hemşire bile güler korkulcak bişey yk

Derin nefes alıp tutunca daha az hissedermişsin. Doğrudur. İğne sinire denk gelmezse zaten birşey hissedilmez.

Benim de korkum yok, iyi birine denk düşmediğim sürece :D Bir kere sağlık ocağında kan aldıracaktım. Kadın yaşlı ve gözlüklü. Kavanoz gibi birşeydi merceği. Neyse işte baktı koluma, ki damarlarım belirgindir, belirgin olan kılcal damarlarıma bakıp senin damarların ince deyip diğer koluma geçti. Birşey bilmediğini orada anladım. Diğer kolumda da iç kısmını düşünürsek eklem yerinin orta ve dış taraftaki damarlar belirginken gidip iç taraftaki damara gözünü dikmesin mi! Ben şuradan alın orası acır dedim. Kadın anlamadı ben de hiç dedim. İğneyi bir sapladı ki ben bittim. Tam emin değilim ama derin nefes aldığım halde fayda etmedi. Ben orada kıvrandım durdum. İşkenceydi benim için. İşini bilse zaten bana kuru pamuk verirdi, sırılsıklam alkollü pamukla 10 dk kadar kanamam durmadı. Bari acımazsın diye delinen yeri bastırdım. Ağrı falan kalmadı gittim okuluma. 1 saat sonra bir ağrı başladı yavaştan kolumda. Açınca o manzarayla cinlerim tepeme çıktı. Kocaman alan mosmor. Damar hizasında gitmiş bir de şekilli şekilli :D Kadına sövdüm, kafama taktım şikayet edeceğim diye ama tabi lafta kaldı. Daha gitmem oraya zaten. Allah düşürmesin :D Neyse sonra da gidip bayağı tecrübe sahibi kan almada çalışan hemşireye gösterdim. Kolumu hareket ettirince çok fena ağrıyordu. Sinirlerime zarar verdiğini ve çürüğün 2 haftada geçeceğini söyledi. Hakkaten çürük tam 2 hafta sonra geçti. Kolumdaki sinir hasarına bağlı ağrı da zamanla geçti.

Şimdi ben korkmayayım da napayım :D ama gidip usta kişiden kan aldırtıp birazcık olan korkumu da yeneyim. Eski günlerime kavuşayım. Aahh ahhh! Eskiden iğne kolumu delince çıkan sesten bile mutlu olurdum. Şaka değil cidden o sesi duydum :D pıt dedi delindi.

Çenem de fazla düşmüş, kusura bakmayın :D gözünüzü korkutmuş gibi de olmayayım ama düşük ihtimalle de olsa böyleleri var. Genelde acımaz. Kolunuzu rahat bırakın. Gerisi gelir ;)

Çenem de fazla düşmüş, kusura bakmayın :D gözünüzü korkutmuş gibi de olmayayım ama düşük ihtimalle de olsa böyleleri var. Genelde acımaz. Kolunuzu rahat bırakın. Gerisi gelir ;)

orun değil ben 2 yıldır kan veriyorm oksijen kullandığım için kanıma bakılıyor tabi kan gazı zor onu veremiyorum hemşirem iyiyd zaten hastanede hep aynı ekip var kan alınca pamuğü bastır morarma olmazmış

Merhabalar
Ben de aynen senin gibiydm. Nasil ki kan vermem gerekti hem de her ay iste o zaman korkum gecti. Alistim yai. Ben alistimsa herkes alisir. 25 yasindayken bir ilac kullnamak icin her ay tahlil vermem gerekiyordu. Ilk tahlilimde cok aglamistim cocuk gibi. Dedigim gibi simdi alistim. Smdi de asidan korkuyorum bir de parmaktan alinan kandan.

Back
X