Kan aldırmaktan korkuyorum

Kafanı çevir bakma koluna en iyi çözüm ben bakmıyorum iğne batana kadar sonra bakıyorum ama :)

bir an once asman lazım, bunun içinde önerim (bir zamanlar kan aldırırken bayılan biri olarak) koluna bakma, ilk zamanlar yanında biriyle git seni konuştursun, dikkatin dağılsın. Her seferinde bayılan ben şimdi bana mısın demiyorum :)

Ay aynı ben :KK17: kaç defa doktora gidip kan tahlili istendiği için eve geri döndüğümü biliyorum. Küçük yaşta zatürre hastalığı geçirmiştim 15 gun hastanede yatmıştım bağırta bağırta alıyorlardı kanımı hep serum takılırdı vs. kollarım hep mor mor gezerdim. O zamanlardan kalma bir fobi olarak düşünüyorum ben bunu. Damarlarım çok ince ve bulamıyor hemşireler hal böyle olunca bi işkenceye dönüşüyor kan aldırmak. o_O Bilmiyorum bende nasıl yenilir aslında bende biliyorum öyle aman aman bir acısı yok fakat o bantla kolumu sıktıklarında dediğin gibi gözlerim kararıyor adrenalin tavan yapıyor:KK53: yani o iğnenin damara gireceğinden korkuyorum daha çok. Bir kaç aya nikah işlemlerim için kan vermem gerek şimdiden uykularım kaçmaya başladı :KK70::KK70:

Benim için çok sıradan bişey oldu bu kan aldırmak :)
sol kolumdaki damar taş gibi neredeyse. En son hemşire yumuşatma için tarif vermişti hatta :KK53:
Başka yere bakın kolunuza bakarsanız daha çok kasılırsınız.

Kan alınırken başka yere bk içinde say ona kadar :)
Annenin olmadoığı hastanede yaptır brde..annen almasın kanı nazlanırsın anne bu herkes şımarır anneye

Hamileligimde karnima 6 ay igne yaptim kendim,tup bebek tedavisindede yaptim hemde kalin uclu igneden,seker icin kullanilan ince uc bile degildi,ahh ahhhh:((

İğne de sıkıntı yok yıllarca aşı tedavisi gördüm ama söz konusu kan aldırmak olunca bana bir şeyler oluyor ve her kan aldıklarında bayılıyorum. Benim iğne korkusu değil hatta severim ama nedir anlamadım.

Keşke size tavsiyede bulunabilsem ama ben ağda bandını bile çekerken zevk alan bir insanım. Sanırım sonrasında gelen o temizlik, işini görme hissi iyi geliyor. Siz de öyle düşünün, şükür ki imkan var ve tedavi olabiliyoruz. Daha iyisi için katlanmak gerek :)

Bu arada benimle aynı sorunu olanlar veya sebebine dair fikri olanların tavsiyelerine açığım.

Benim bir arkadaş da korkuyor, özel hastane ondan sanırım, şu çocuklardan kan aldıkları kelebek gbi bir şeyle alıyorlarmış. Koca kadın yine rezil oldum diye anlatmıştı olmadı özel hastanede hemşireye falan bu tip bir şey rica edebilirsiniz onda sanırım iğneyi görmüyorsun kelebek konmuş gibi oluyormuş. Belki çözüm olur.
Bir de iğne olmadan önce gözünü kapa ve derin nefesler al belki görmezsen sorun olmaz.

Kan aldırırken iğneden korkmamda;Diş ile ilgili uyuşması için yapılan iğneden biraz tırsarım ama yine de sabırlıyımdır.

ahh aynı ben :) ama hamilelikte mecburen verilen kanlar sonrasında bir şekilde alışıyorsun, yada tolere etmek zorunda kalıyorsun, birde doğumda ağlaya ağlaya ameliyathaneye gidip sezaryenle kesilince iğne kan artık fobi halinden çıkıyor :)
sonuç olarak sakin kalmaya çalış, tansiyonun oynuyosa yanına şeker meyve suyu vs al ve sakın koluna kan alınırken bakma..

Al bendende o kadar... İğne dedimi doktor gizem oradan toz olur :)) enjeksiyon odasının camından atlayıp kaçmışlığım var :))

Selam herkese kızlar :KK24:

Başlıktan da anlaşılacağı gibi, kan aldıramıyorum. Şuan yazarken bile içim ürperiyor, düşündükçe o alım anını

Bugün aldırmam gerekiyordu, adetin belli günlerinde yaptırmam gerekti testi ve bugün son günümdü. Annem hemşire, sabah evde kanımı alıp, hastaneye o götürecekti yanında.. Tabiii bir çikita klasiği olarak, çikita yine bi kan aldırtmadı üstüne de azarı yedi :KK64:

Normalde böyle şımarık, naz yapan bi insan değilimdir.. İğneli işler hariç.. Ya bildiğiniz iğneden kaçan ,ilkokul çocuğuna döndüm. Eskiden en azından bin bir nazın sonunda aldırabiliyordum, artık onu da yapamıyorum.

Geçen sene kedi tırmalayınca kuduz aşısı oldum mesela, allahım yani düşündükçe kendimden utanıyorum.. Ünüm tüm hastaneye yayıldı valla.. Benim sayemde annem de ünlü olmuştur :KK70:
50 saatin ardından aşı girince kolunu çekip, iğneyi kolundan çıkartmayı başaran salak benim işte.. Aynı iğneyi iki kere koluma batırtmayı başarmış bir insanım..

Sonracıııma, başka bir kan aldırma olayımda, kolumu kan aldırırken çekmeye çalıştığım için, tüm kolu bi hafta mor gezmiş bi insanım.

Ya eskiden uzun süren çabalar sonucu da olsa, biyanım da morarsa, eninde sonunda operasyon gerçekleşirdi (ay operasyon da neyse :KK45: bildiğiniz kan aldırma ama devlet meselesi haline getirdim). Eninde sonunda o iğne yapılırdı, kan alınırdı, aşı olunurdu.

Ama ya şimdi.. Son 2-3 seferdir bi türlü kanımı aldıramıyorum. Lazer epilasyona gidiyorum ve en kısa zamanda tahlilimi yaptırmam gerek ama.. Bi duramıyorum yerimde ya. Lazerde bile daha rahatım.

O kol bantla sıkılınca gerilmeye başlıyorum sıkma acısıyla.. Kolonya kokusunu alınca korkum tavan yapıyor.. İğne koluma yaklaştıkça bıçaklanacak gibi korkuyorum, çekiniyorum. Korku filmi değil bu, çikitanın şımarıklığı işte.. Ya nası yenicem ben bunu, böyle fobisi olup yenebilen var mı?

1 ay sonraya ertelendi kan alım işim.. O kadar korkuyorum ki, geç adet olayım diye dua ediyorum :110:

Ayy şuan içinizde beni tokatlama isteği oluşmuş olabilir, valla benim de kendimi tokatlayasım geliyor:mad: haklısınız yanii :KK1:

Benim de derdim bu işte şu sıralar..

Eminim ben kadar korkmuyorsundur..
O kadar korkardım ki iğne den kan aldırmadan ; hemşire tam popişe iğneyi vuracakların ayağa kalkar kaçardım..
Hatta işin komiği sevgili Eşim ki o Zaman'lar sevgilimdi koluma rotring kalemle koldan kan aldırıyor gibi yapıyor ve beni psikolojik olarak hazırlıyor idi
Çok işe yaradı

Ayrıca Allah başka dert vermesin
Şimdi haftalık iğnem var o gün gelse de iğne olsam hasta olmasam diye dua editörüm
Sağlık şakaya gelmez inan
Korkma hem annecik alacakmış ne rahat

Ben de her kan aldirisimda bayilan biriydim canim...
Ta ki ilk hamileligime kadar...
Bebegime birsey olur korkusuyla 4 tup kan aldiklarina ragmen hamilelikte hic bayilmadim...
Bunun yaninda vuruldugum ignelerde cabasi :)
O gun bugundurde bayilmadim ;)

Baygınlık genelde korkudan olmuyormuş, damardaki kan akışına bir anda dışarıdan müdahele gelince kan akış sistemi bozuluyormuş ve tansiyon düşüyormuş. Kalıbından utan dediklerimiz korkudan değil ani tansiyon düşmesinden bayılıyor olabilir yanı:KK45:

Bende acayip severim igneyi,kan vermeye giderim hep:D hosuma gidiyor o his!Mazosis miyim neyim:D

Bugun akilli tv de bi video izledik kizin biri kan aldirirken aglama sekli bizi bizden aldi nasil alay ettik esimle :) kiizz o senmiydin :) valla ben muayenelerde daha cok geriliyorum igne dedigin kan alma dedigin nedir insanlar hastanelerde ne acilar yasiyolar onlari dusunerek git derim bide acimiyoki hicmi ayak serce parmagini sehbaya carpmadin hcmi kol dirsegini biyere hizli carpmadin onlarin yaninda kan alma devede diken yani :)

Kan benim damar benim diyen cocuk geldi aklima :D
Ben en son cocukken korkmustum, sonra hematolojik sikintilarim olunca mecbur alistim. Rutine bindi.
Gozunu en bastan kapatip kafani cevirsen yine mi olmuyor?
Hissedilmiyor cunku ya.

Ayy bende çok korkuyordum ama aştım artık
Birde iğneden korkuyorum dedğimde '' ay sen daha iğneden korkuyorsun çocuk nasıl doğuracaksın 'laflarından bıktım sanırım artık korkmuyorummm
:KK70::KK31::KK31:

kanımı tecrübeli olan alsın ne ya hahaha altı üstü iki üç saniyelik işlem :D

Back
X