Doğuma Hazırlık kan grubu negatif olan anne adayları

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
canım merhaba,

bende 2. çocuğuma hamileyim ve kan grubum O Rh(-).
Kan uyuşmazlığı var. ilk doğumumdan sonra iğne yapıldı.

şimdiki hamilelik sürecimdede cooms testi yapıldı....

canım merhaba,

bende 2. çocuğuma hamileyim ve kan grubum O Rh(-).
Kan uyuşmazlığı var. ilk doğumumdan sonra iğne yapıldı.

şimdiki hamilelik sürecimdede cooms testi yapıldı....

merhaba bizimde kan uyuşmazlığımız var o yüzden hep bir tedirginlik var içimde :( İndirekt Coombs Testi yapıldı bana da başka herhangi bir şey yapılmadı. ilk doğumdan sonra iğneyi ne kadar süre sonra yaptılar? hatırlıyor musun canım?

Benim kan grubum A (-)

Hamile degilim ama kalmaya calisiyorum . Doktorum (bahceci) ilk bebekte degil ikincisinde sorun olabilecegini, bu nedenle de anne karnindayken igne yapilacagini soyledi. Bebgim olsa 2.yi zaten dusunmuyorum ama yok maalesef.

merhaba benim kan grubum ab rh - en zor bulunan kan grubu... sizin kan gruplarınız neler acaba?

benim de kan grubum (0 rh-)
bizde de kan uyuşmazlığı var
benim de ilk doğumda iğne yapıldı
ikinci gebeliğimde de dr indirect coombs testi falan istemedi
ikinci doğumda da iğne yapıldı
tabii bu iğne bebek senin kan grubunu alıyorsa yapılmıyor
babanın yada başka kan gurubundan olursa yapılıyor
ben de ikisi de babalarının kan grubunu aldıkları için yapıldı
doğumu takiben 72 saat içinde yapılması gerekiyor
ama ilk 12-24 saatte yapılması daha etkiliymiş diye de duymuştum

hamileliğimde çok şükür bir sorun yaşamadım.. doğumumda normal doğumdu.. ben iğne vurdurmadım 2. bebeği düşünmüyorum diye ama benim doktorum çok kızdı iğne bizler için çok faydalıymış.. yani doğumdan sonra mutlaka iğnenizi olun..

Kan grubum A(-) aile hekimliginde formu dolduran hemşire kan uyuşmazlıgı olabilir dedi ama konuyla ilgili fazla bilgim yok haftaya dr. kontrolunde bunuda sormayı düşünüyorum umarım kötü bi durum yoktur

merhaba,

benim kan grubum da ab rh-
ikiz bebek bekliyorum.ilk bebeklerim.
şimdilik ekstra birşey yapılmadı.
umarım sorunsuz kucağıma alırım.

inşallah canım bende de extra bir şey yapılmadı ama tedirginim yine de çünkü bir akrabam bu yüzden çok sorun yaşadı onun korkusunu atamıyorum içimden

merhaba bizimde kan uyuşmazlığımız var o yüzden hep bir tedirginlik var içimde :( İndirekt Coombs Testi yapıldı bana da başka herhangi bir şey yapılmadı. ilk doğumdan sonra iğneyi ne kadar süre sonra yaptılar? hatırlıyor musun canım?

72 saat içinde yapılması gerekiyor sanırımm (yanlış hatırlıyor olabilirim) ama doğumdan sonra hemen yaptılar dşye biliyorum. zaten dosyanda kayıtlı olacak. bunu atlamazlar. lütfen endişe etme...

benım kan grubum 0 rh (-)
esımle kan uyusmazlıgı var dogumdan sonra ılk 72 saat ıcınde ıgne yapılacak..ılk gebelıkte sorun yaratmıyor genelde zaten bu ıgnede ıkıncı gebelıgı korumak ıcın..hayırlı dogumlar..

Back
X