Kan hapı olarak ne kullandiniz?

esinsem

Üye
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2015
427
673
23
Anne adaylari ve taze anneler gebeliğin 15. Haftasindayiz. Dr decaviti icemedigim icin santafor fort diye bir ilac verdi. Internetten arastirinca 3 değerlikli kan, demir ilaci içmenin faydasi olmadığını, 2 değerlikli demir ilaclarinin faydali olduğunu okudum. Santafor fort 3 değerlikli. 2 değerlikli olanlar gyne ferro sanol, ferro sanol duedonal, gyneferonmus. Siz bunlardan hangisini kullandiniz? Bir de decavit icemedigim icin bunlarin hangisinin icinde vitamin takviyesi de var?

günaydın.ben decavit pronotal i kullanırken sıkıntı yaşamıyorum.sabah tok karınla alıyorum.doktorum demir ilacı olarak gyne ferro kullanmamı istedi.ancak demir ilacı bende aç yada tok mide bulantısı yapıyor.o yüzden pek düzenli kullandığım söylenemez.haftaya kan tahlilinden neyin eksik olduğunu görücez.

decavitle santafor aynı deilki canım biri vitamin ilacı biri ise kan ve demir ilacı.. ben decavit ve santafor kullanıyorum ikisini birden Allaha şükür bir problemim yok herşeyi fazla araştırmakta iyi deil doktoruna güvenmekte lazım canım :)

Ben de sabaha karşı tuvalete uyandığımda vegaferon demir hapımı içip yatıyorum. Kahvaltıdan sonra da decavit içiyorum. Hiç mide bulantısı yapmadı bende.

Ben gyneferon içiyorum gece uyaninca kahvaltı sonrası decavit bir de gece yatmadan devit diye bir damla damlatiyorum suyuma içiyorum

Anne adaylari ve taze anneler gebeliğin 15. Haftasindayiz. Dr decaviti icemedigim icin santafor fort diye bir ilac verdi. Internetten arastirinca 3 değerlikli kan, demir ilaci içmenin faydasi olmadığını, 2 değerlikli demir ilaclarinin faydali olduğunu okudum. Santafor fort 3 değerlikli. 2 değerlikli olanlar gyne ferro sanol, ferro sanol duedonal, gyneferonmus. Siz bunlardan hangisini kullandiniz? Bir de decavit icemedigim icin bunlarin hangisinin icinde vitamin takviyesi de var?

ferro sanol duedonal ile başladım..şimdi gyno ferro sanol ile devam ediyorum..

13. Haftadayim doktorum bu haftadan itibaren santafor fort ve decavite baslamami söyledi 3 gündür içiyorum zevahiri yok demir ilacını aç karnına alıyorum ki kan değerim de tahlillerde normal değerlerde çıkmıştı .. bence de doktora güvenmek gerek o kadar detay düşünmeye gerek yok

ferrum fort. Ancak her gebelikte her kan ilacı tavsiye edilmeyebilir, emilimleri, mide/ bağırsak durumlarını da göz önüne alarak kullanmak gerekiyor. Bu ilaç bazı gebelerde mide ağrısı bazılarında kabız yapmış ama beni olumsuz anlamda etkilemedi.

gynoferon benim de. günde iki taneydi hamile kalmadan önce bire düşürdük .

Ben de sabaha karşı tuvalete uyandığımda vegaferon demir hapımı içip yatıyorum. Kahvaltıdan sonra da decavit içiyorum. Hiç mide bulantısı yapmadı bende.
Bende bunu arastiriyordum aynı sizin gibi sabah aç karna vegaferon kahvaltı sonrası decavit sağlık ocağından almıştım bende aç karnına dediler

Back
X