- 10 Ağustos 2020
- 672
- 700
- 33
- 28
- Konu Sahibi Katre-i Matemm
-
Merhabalar. Pıhtılaşma olduğunu nasıl anladınız? Mesela bende şüpheleniyorum çünki hemogram tahlilinde ki PLT değerim 511 değerinde. Sizce doktora gitmelimiyim araştırmalı mıyım? Gebelikte problem çıkar diye korkuyorum bir dış gebelik geçirdim de. Sizin PLT değeriniz kaçtı nasıl anladınız ve araştırdınız..sadece mthfr c6 da heterozigot tespit edilmiş. ben de pıhtılaşma bozukluğu var 2 senedir dr gezme, makale okuması derken konuya gebelik yönünden biraz aşinayım.
bu mutasyona ilişkin 2 görüş var. biri diyor ki çok yaygın bir bozukluk düşükle ilişkisi kanıtlanmamış o zaman biz bu kadınlara dokunmayalım. gebeliği normal yaşasın.
bir grup dr da diyor ki, yaygın bir bozukluk ancak henüz bilmediğimiz başka bir şeyle etkileşerek bazı kişiler de düşüğe neden oluyor olabilir, klinik tecrübeler de bu boz. sahip kişilerin kan sulandırıcı iğne (DMH) kullandıklarında sağlıklı doğum yaptığını gösteriyor. o zaman iğne verelim.
mesela siz de normal çıkan f5 pıhtılaşma için daha riskli görülüyor.
dr unuz nasıl yorumladı??
Merhabalar. Pıhtılaşma olduğunu nasıl anladınız? Mesela bende şüpheleniyorum çünki hemogram tahlilinde ki PLT değerim 511 değerinde. Sizce doktora gitmelimiyim araştırmalı mıyım? Gebelikte problem çıkar diye korkuyorum bir dış gebelik geçirdim de. Sizin PLT değeriniz kaçtı nasıl anladınız ve araştırdınız..
Anladım cok tesekkürlerBen ilk genelik kaybımdan sonra genetik test sonucu inda öğrendim. F5 ve 12 heterozigot, lupus antikoagülanı poz. Çıktı. Genetik dr önemli olmadığını söyledi, kadın doğum dr u rüsk almayalım diye iğne başladı ancak ikinci gebeliğimde aynı haftada sonlandı. Hal böyle olunca perinatoloji uzmanına gittim. O sonuçları yorumladı ve tedavümi düzenledi.
Tek problemi çok önemsemiyor dr lar ancak kayıp yaşamak ya da tekrar olacak düye korkuyla beklemek çok kolay değil. bence kendiniz araştırmaktansa iyi bir uzman araştırın. Onunla devam edin. Dış gebelik farklı bir durum, pıhtılaşmadan ziyade belki jinekolojik muayeneye odaklanabilirler. Ve tek öykünüz var belki de hüç bir şey çıkmayacakGüzel haberler almanızı dilerim.
Şuan hamile değilsin dimi canım. Günde bir tane mi önerdi coraspiriniKızlar doktorum bana coraspirin ve iğne dedi hamilelikte
Hamile değilim evet günde 1 tane hamile kaldıktan sonra icilecekmisŞuan hamile değilsin dimi canım. Günde bir tane mi önerdi coraspirini
hamileyken coraspin icilmiyo muBirde hamile kalırsak erken dönemde hemen haberimiz olmıyabilir aspirini hamile kaldıktan sonra kesip iğneye baslanıyor. İnşallah erken dönemde bilmeden kullancağmız için zarar vermez aspirin
merhaba coraspin iciyormusunuzHamile değilim evet günde 1 tane hamile kaldıktan sonra icilecekmis
Evet içiliyor ama bazen kanama yapabiliyor aspirin iğneye geçiyorlarhamileyken coraspin icilmiyo mu
siz de mi coraspin ya da igne kullandinizEvet içiliyor ama bazen kanama yapabiliyor aspirin iğneye geçiyorlar
Ben hamile değilim. Tüp bebek yaptırdık beklemedeyim ama hamile kalırsam doktorum iğneye baslıcaz dedi. Pıhtılaşmam var evet ama genetik test yaptırmadım. Coraspiini hep kullanıyorumsiz de mi coraspin ya da igne kullandiniz
pihtilasmaniz mi var
Doktorum iğneyi bırakmayacaksın dedisadece mthfr c6 da heterozigot tespit edilmiş. ben de pıhtılaşma bozukluğu var 2 senedir dr gezme, makale okuması derken konuya gebelik yönünden biraz aşinayım.
bu mutasyona ilişkin 2 görüş var. biri diyor ki çok yaygın bir bozukluk düşükle ilişkisi kanıtlanmamış o zaman biz bu kadınlara dokunmayalım. gebeliği normal yaşasın.
bir grup dr da diyor ki, yaygın bir bozukluk ancak henüz bilmediğimiz başka bir şeyle etkileşerek bazı kişiler de düşüğe neden oluyor olabilir, klinik tecrübeler de bu boz. sahip kişilerin kan sulandırıcı iğne (DMH) kullandıklarında sağlıklı doğum yaptığını gösteriyor. o zaman iğne verelim.
mesela siz de normal çıkan f5 pıhtılaşma için daha riskli görülüyor.
dr unuz nasıl yorumladı??
Evet içiyorummerhaba coraspin iciyormusunuz
gen testi olmadan pihtilasma oldugu nasi anlasildiBen hamile değilim. Tüp bebek yaptırdık beklemedeyim ama hamile kalırsam doktorum iğneye baslıcaz dedi. Pıhtılaşmam var evet ama genetik test yaptırmadım. Coraspiini hep kullanıyorum
Hemogramda ki plt değeri yükseliyor canımgen testi olmadan pihtilasma oldugu nasi anlasildi
Hemogramda ki plt değeri yükseliyor canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?