Kan pıhtılaşması sebebiyle düşük yapanlar bakabilir misiniz?

thaline

Nirvana
Kayıtlı Üye
2 Mart 2007
251
83
648
37
Arkdaşlar merhaba..1 ay kadar önce 8 haftalık gebeliğim kalp durması sonucu sonlandırıldı.Doktorum kalbi durmasa bile ensesi kalın görünüyor dedi.Başka bir dr da aynısını söyledi.Ayrıca sonra doktorumla konuştuğumuzda keseye göre kalbi geç attı ben düşer diye bekledim ama kalp atışlarını duyunca düşmeyecek sandım dedi..Sormak istediğim şu: Acaba kan pıhtısı sebebiyle düşük yapanlarda da aynı durum var mıydı? Yoksa bebek sağlıklı devam ederken mi kalbi durdu? Yani kan pıhtısı sebebiyle düşenlerde de ense kalınlığı görünüyor muydu? Lütfen cevap yazar mısınz..Teşekkürler..

Arkdaşlar merhaba..1 ay kadar önce 8 haftalık gebeliğim kalp durması sonucu sonlandırıldı.Doktorum kalbi durmasa bile ensesi kalın görünüyor dedi.Başka bir dr da aynısını söyledi.Ayrıca sonra doktorumla konuştuğumuzda keseye göre kalbi geç attı ben düşer diye bekledim ama kalp atışlarını duyunca düşmeyecek sandım dedi..Sormak istediğim şu: Acaba kan pıhtısı sebebiyle düşük yapanlarda da aynı durum var mıydı? Yoksa bebek sağlıklı devam ederken mi kalbi durdu? Yani kan pıhtısı sebebiyle düşenlerde de ense kalınlığı görünüyor muydu? Lütfen cevap yazar mısınz..Teşekkürler..

canım kan pıhtılaşması herkeste farklı şeylere sebeb olabiliyor... kafanı kurcalıyorsa buralarda cevap arama..bir üniversite hastanesine gidip kan pıhtılaşma testlerine baktır yada özelde... benim 5 aşında bir oğlum var hiç sorun yaşamadan kucağıma aldım elhamdülillah.2. bebeğimede hemen hamile kaldım herşey yolundaydı 9+3 de kalbi durmuş 11+3 de kanama gelince doktora gittim öğrendim kürtaj oldum.ve testler yapıldı genetiğimde pıhtılaşmaya yatkınlık çıktı ki bu doğuştan olurmuş..değişen bişey değil yani şimdi tekrar gebelik olursa kan sulandırıcı kullanmam gerekiyormuş.bende etkisi böle oldu.3 4 düşük yapıp öğrenen oluyor 2 çocuğunu sağlıkla kucağına alıp 3 çocuk istediğinde sürekli düşük yapıp öğrenen oluyor... yani testleri yaptırmadan kimse tahminde bulunanamaz sana tavsiyem kan pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı diye topik var sevinc007 adlı üyenin açtığı topik orayı incele ve oraya yaz ve en kısa zamanda testlerini yaptır inşallah tez vakit Rabbim sağlıklı bir gebelik nasip eder..:54:

canım kan pıhtılaşması herkeste farklı şeylere sebeb olabiliyor... kafanı kurcalıyorsa buralarda cevap arama..bir üniversite hastanesine gidip kan pıhtılaşma testlerine baktır yada özelde... benim 5 aşında bir oğlum var hiç sorun yaşamadan kucağıma aldım elhamdülillah.2. bebeğimede hemen hamile kaldım herşey yolundaydı 9+3 de kalbi durmuş 11+3 de kanama gelince doktora gittim öğrendim kürtaj oldum.ve testler yapıldı genetiğimde pıhtılaşmaya yatkınlık çıktı ki bu doğuştan olurmuş..değişen bişey değil yani şimdi tekrar gebelik olursa kan sulandırıcı kullanmam gerekiyormuş.bende etkisi böle oldu.3 4 düşük yapıp öğrenen oluyor 2 çocuğunu sağlıkla kucağına alıp 3 çocuk istediğinde sürekli düşük yapıp öğrenen oluyor... yani testleri yaptırmadan kimse tahminde bulunanamaz sana tavsiyem kan pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı diye topik var sevinc007 adlı üyenin açtığı topik orayı incele ve oraya yaz ve en kısa zamanda testlerini yaptır inşallah tez vakit Rabbim sağlıklı bir gebelik nasip eder..:54:

testlerimi yaptrıcam zaten de dr 40 günden sonra dedi..40gün olsun diye bekliyorum..benim sorduğum genel bir soruydu zaten bilimsel bir şey sormadım ki..cevap için tşk ler..Senin de hakkında hayırlısı olsun.

testlerimi yaptrıcam zaten de dr 40 günden sonra dedi..40gün olsun diye bekliyorum..benim sorduğum genel bir soruydu zaten bilimsel bir şey sormadım ki..cevap için tşk ler..Senin de hakkında hayırlısı olsun.

canım banada doktor 2 ay beklede yaptır testleri dedi. ben beklemedim sonuçlarımın hepsi kötü geldi sonra tekrarlattım 4 ay sonra ve hepsi temzi geldi..acele etme sakın doktorunun dediği süreyi bekle ben dinlemedim boşu boşuna kafamı karıştırdım ne çok üzüldüm.ama ilk zamanlar hele vakit geçmek bilmiyor acın çok taze oluyor benim öle olmuştu yani...inşallah sonuçların iyi gelir ve için rahat şekilde devam edersin yoluna ilk 3 aydaki düşüklerim çoğu sağlıksız bebek olması sebebiyle oluyor ki buda bir gerçek.

Sebeplerden biriside pihtilasma olabilir dedi doktor bebimkinin de kalp atisi gec baslamisti doktorumun dedigi saglikli olmayan bebeklerdede bu durum olabiliyormus.2dusukten sonra bu arastirmalari yapiyorlarmis Ben ozel hastaneye gittim yaptirdim bekleyemedim kurtaj Beni psikolojik olarak cok yipratti Kan aldilar 7 tup.seker olcumu,kromozom testi,tsh,prolaktin,protein,pihtilasma,bunun gibi 14 madde var sonucu 3 haftada cikiyormus kurtajdan 2 hafta sonra yapiliyormus onlarin sonucunu bekliyorum onumuzdeki hafta cikacak sonuclarim insallah ikimizinde testleri temiz cikar sonuclari alinca mj atarim sana ilgine Tsk ederim Rabbim yardimcimiz olsun

thaline .!.:
özel msj yazamıyorsun herhalde...arkdşlık isteğini kabul ettim mi etmedim mi bilemiyorum çnkü ben de tam bilmiyorum ayarları..7 tüp kanı nasıl aldılar..ben de dr a gittim anlattım durumu sadece kan pıhtısı için istek yaptı..sen nasıl söyledin dr a kendi mi istedi o testleri yoksa sen mi söyledin?? bnmki de özeldi...bana da 10gün dediler 8.gün oldu..bakalım heralde bugünlerde ararlar..ben atlattım sayılır hatta önmzdeki aylarda deneme düşünüyorz... sizin planlar neler ??
Anti tpo
Anti tg
Ogtt 75
rutin protein s aktivitesi
Anti-trombin III
Aptt Periferik karyotipleme
Trombofili paneli
Hba1c Protein c aktivitesi
Anti kardiyolipin
ıgg Prl
Tsh
Lupus antiguagulanı ben istedim araştırın nedeni ne olabilir diye merak ettim.doktorumda bunları yaptir bakalım dedi.genetik araştırma bunlarin çoğu 3haftada ancak çıkarmış bazıları şeker yüklemesi ile troid de var testlerimde..cok zor oldu benim için kolum şişti damar bulamadilar insallah bir sorun çıkmaz.bende özelden yazamıyorum sana canim onun için buraya yazdım

Anti tpo
Anti tg
Ogtt 75
rutin protein s aktivitesi
Anti-trombin III
Aptt Periferik karyotipleme
Trombofili paneli
Hba1c Protein c aktivitesi
Anti kardiyolipin
ıgg Prl
Tsh
Lupus antiguagulanı ben istedim araştırın nedeni ne olabilir diye merak ettim.doktorumda bunları yaptir bakalım dedi.genetik araştırma bunlarin çoğu 3haftada ancak çıkarmış bazıları şeker yüklemesi ile troid de var testlerimde..cok zor oldu benim için kolum şişti damar bulamadilar insallah bir sorun çıkmaz.bende özelden yazamıyorum sana canim onun için buraya yazdım
sonuclarım cıktı canım yarın doktora gıdecegım dua et hepımızınkı temız cıksın testlerımız cok merak edıyorum ne cıkacak dıye ....

benım sonuclarım acıklandı mthfr 1298 heterozigot cıktı yani pıhtılaşma sorunu,prolaktın yuksek cıktı,tsh yuksek,antıkorlarım cok yuksek cıktı,yumurtalıklarımda tembellık cıktı yanı dıyeceksın sımdı duzgun cıkan bırsey yokmu var sekerım normal cıktı sadece cok uzgunum doktor 6 ay tedavı verdı korunacakmısım antıkorların yuksek cıkması cok sakıncalıymıs umudumu kaybetmek uzereyım ınsallah senınkıler temız cıkmıstır ...

benım sonuclarım acıklandı mthfr 1298 heterozigot cıktı yani pıhtılaşma sorunu,prolaktın yuksek cıktı,tsh yuksek,antıkorlarım cok yuksek cıktı,yumurtalıklarımda tembellık cıktı yanı dıyeceksın sımdı duzgun cıkan bırsey yokmu var sekerım normal cıktı sadece cok uzgunum doktor 6 ay tedavı verdı korunacakmısım antıkorların yuksek cıkması cok sakıncalıymıs umudumu kaybetmek uzereyım ınsallah senınkıler temız cıkmıstır ...

merhaba canım öncelikle geçmiş olsun.. antikorlarım demişsin nyi kastettin? birde yumurtalıklarında tembellik olduğunu hangi teste göre anladılar çok geçmiş olsun... bende kürtajdan 2 hafta sonra baktırmıştım ve sonuçlarım kötü çıkmıştı..özelde bir doktorumda bana demiştiki sakın baktırma 2 ay bekle sonuçlar yanıltıcı olur demişti dinlemedim tabi sonuçları aldım moralim sıfırr sonra bu doktorumun söledikleri aklıma geldi 4 ay sonra tekrarlattım testleri ve yapılmayan bir iki tahlilide eklettim inanırmısın bozuk gelen sonuçlarım hepsi temiz geldi...demem o ki tecrübe ettiğimi ve doktorun dediğii paylaştım tahlil sonuçların güvenilir olduğundan emin ol :34::34::34: çünkü çok erken baktırmışsın canım benim gibi :34:

u değişmeyen sadece genetikler yani mthrf değişmez ama diğerleri değişken canım..benimde mthrf c677t heterezigot çıktı..hayırlısıı

Meraba bayanlar. Benim derdim büyük hangisinden başlasam bilmiyorum. 2 yıldir cocuk istiyoruz 2 kere hamile kaldim ama düşürdüm. Gebeliklerimin arasinda nerdeyse 1 yıl var. Kan pihtilaşmadı teşhisi kondu. Son düşüğum ardindan 5 ay geçti ve halen gebe kalamıyorum. Ayrıca rahmimde ufak bi çatal varmiş. Doktorum sorun olmaz dedi ama gebe kalamamin nedeni olabilir mi?

Back
X