Kan pıhtılaşması sorunu !!

Hemotoloji doktoru yoktu dahiliye doktoruna gittim o yaptı sonucu daha çıkmadı genetikteki doktor çook az pıhtılaşma var o kadarda önemli değil dedi insan aynı şeyleri yaşamaktan korkuyor tabi :KK43:

Az pihtilasma gibi bisey tuhaf.. onemli olan hangi gende oldugum. Faktor 5 mi 2 mi mthfr mi heterozigot mu boyle seyler onemli.

Siz şanslısınız bende yüksek riskteyim.ayrıca kandaki plt oranımda çok yüksek.Hematoloji ömür boyu coraspin kullanmamı istedi.iki kimyasal 1 dış gebelik ve 1 de kalbi duran gebeliğim var.hepsinde de iğne kullandım yetersiz kaldı gelişmediler.Bu kez doktorum anti faktör testi yaptırdı ve kanımdaki pıhtılaşma oranına göre doz düzenlendi.Şu an sabah akşam 0.4 kullanıyorum toplamda 0.8 yapıyor.Ayrıca coraspin içiyorum.Ve bu iğneleri lohusalıkta 40 gün daha kullanacağım inşallah doğurabilirsem.

Aynen bende coraspirine devam edicem omur boyu.. igne ve coraspirin ikisi beraberde lohusayken yine devam edicek. Dis gebelik pihtilasmayla.hic alakali degil zaten.. kalbi duran benimde var. Ama yinede igne dozumu yukseltmediler 0.8 fazla bir doz diye dusunduler. Esimde doktor 0.8 kesinlikle olmaz dedi. Zaten erken donem kalp durmasi oldugu icin pihtilasmaya baglamadilar. Normal bir dusuk gibi kabul ettiler.

Aynen bende coraspirine devam edicem omur boyu.. igne ve coraspirin ikisi beraberde lohusayken yine devam edicek. Dis gebelik pihtilasmayla.hic alakali degil zaten.. kalbi duran benimde var. Ama yinede igne dozumu yukseltmediler 0.8 fazla bir doz diye dusunduler. Esimde doktor 0.8 kesinlikle olmaz dedi. Zaten erken donem kalp durmasi oldugu icin pihtilasmaya baglamadilar. Normal bir dusuk gibi kabul ettiler.
Benim ablamda da aynı durum var ne yazık ki iki çocuğunu da 0.8le doğurmak zorunda kaldı.Benim iki teyzeme pıhtı attı biri öldü biri felç kaldı bizde genetik bu illet.Ama dediğim gibi bizde plt miktarı da yüksek.o kadar kan ilacına rağmen hala 500 çıkıyor.zatan doktorum kafasına göre vermedi iğneleri test yaptırdı ona göre ayarladı dozu.sabah 9 akşam 9da 0.4 vuruluyorum.şu an 9.haftanın içine girdim inşallah sağlıkla devam eder.

Benim ablamda da aynı durum var ne yazık ki iki çocuğunu da 0.8le doğurmak zorunda kaldı.Benim iki teyzeme pıhtı attı biri öldü biri felç kaldı bizde genetik bu illet.Ama dediğim gibi bizde plt miktarı da yüksek.o kadar kan ilacına rağmen hala 500 çıkıyor.zatan doktorum kafasına göre vermedi iğneleri test yaptırdı ona göre ayarladı dozu.sabah 9 akşam 9da 0.4 vuruluyorum.şu an 9.haftanın içine girdim inşallah sağlıkla devam eder.

Zaten genetik olmasa cikma ihtimali yok. Ben hem babadan hem anneden almisim. Annemi erken yasta kaybettik. Benim cocugumda benden kesin alacak umarim babadan da almaz. Hastalik olmasa bile birinde sonucta oyle bir gen var ve gecebiliyor cocuga.

Umarim saglikla tamamlarsiniz gebeliginizi

Ben yuksek riskli pihtilasma hastasiyim.. sadece gunde. 0.4 luk igne oluyorum. Ecoprinde kullaniyordum artik son donem.oldugu icin biraktim... pihtilasmaniz dusukse igne dozunuzun yetersiz oldugunu sanmam.. kan hastaliklari ile hematoloji ilgileniyor gidin gorusun.. hamileliktede gerek gorurseniz perinatolojiye gidersiniz
İğneye devam ediyor musunuz? Normal doğum olabiliyor mu bu tedaviler olurken acaba ?

Back
X